Forum eCoal.pl v3.5 Aktualizacja BT4B Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
jolmarkal
|
Witam.
Proszę o aktualizację czujnika BTB4 |
|||
|
||||
rj1972
|
Witam. BT4 i BT4B stoją obok siebie. Różnica temperatur 0,8 - 0,9 st. Było dobrze ale coś się zmieniło. Można to sprawdzić? Chyba, że tak ma być?
dodane 2022-01-14 09:27Dzisiaj różnica nawet 2st. BT4B e module rozszerzeń i BT4 w pokoju Raf . Dwa czujnik obok siebie i różne wskazania. |
|||
|
||||
gwarek
|
Dzień dobry,
Poproszę o aktualizację BT4B. Pozdrawiam. P.S. BT4B I Stacja pogodowa ---------------------------I----------- 3,9 I -0,7 3,4 I -1,1 2,5 I -2,5 2,1 I -3,1 |
|||
|
||||
Andrew30
|
Dzień dobry. Poproszę o aktualizację czujnika BT4B. |
|||
|
||||
pioter85
|
Proszę o aktualizację czujnika BTB4
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
rj1972
|
Witam ponownie. U mnie jeden czujniki BT4 i jeden BT4B stoją obok siebie. Różnica temperatur na dzień dzisiejszy to 1,1 st. Dwa czujniki BT4, które mam zainstalowane pokazują to samo a BT4B pokazuje niższą temperaturę o 1,1 st. Można to sprawdzić? Restetowałem to wszystko niedawno przez usunięcie i ponowne dodanie ale nic nie pomogło.
|
|||
|
||||
seba
|
Czujniki BT4B (zewnętrzne) posiadają sensor NTC o dokładności 1.5 deg. W przypadku czujników BT4 są zastosowane cyfrowe czujniki T/RH firmy Sensirion. W przypadku czujników zewnętrznych nie jest potrzebna duża dokładność jak w przypadku czujników wewnętrznych, gdzie przegrzanie pomieszczenia nawet o 1 deg ma duży wpływ na zużycie energii.
|
|||
|
||||
rj1972
|
Ok. Dzięki za wyjaśnienie. Ciekawe jednak że kiedyś robiliście na zgłoszenie kalibracje i różnica pomiaru była ok. 0.2st.. Od jakiegoś czasu coś się rozjechały te różnice. Ale ok. Czyli BT4B zdecydowanie na zewnątrz.
|
|||
|
||||
gwarek
|
Witam.
Proszę o aktualizację czujnika BT4B ( obwód CO2 ) |
|||
|
||||
pilot73
|
Witam,Proszę o aktualizację czujnika BTB4 (Garderoba) |
|||
|
||||
leON22
|
@seba wg mnie dokładność czujników jest ważna bez względu na ich zastosowanie, w moim przypadku ( aktywna pogodówka za zaworem 4D ), chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, pozdrawiam
dodane 2022-03-29 11:56 seba napisał » 2022-02-09 15:03
Czujniki BT4B (zewnętrzne) posiadają sensor NTC o dokładności 1.5 deg. W przypadku czujników BT4 są zastosowane cyfrowe czujniki T/RH firmy Sensirion. W przypadku czujników zewnętrznych nie jest potrzebna duża dokładność jak w przypadku czujników wewnętrznych, gdzie przegrzanie pomieszczenia nawet o 1 deg ma duży wpływ na zużycie energii. |
|||
|
||||
Kam1Neum
|
Witam,Proszę o aktualizację czujnika BTB4
|
|||
|
||||
marcinno
|
Witam. Proszę o aktualizację czujnika BT4B
|
|||
|
||||
KoRaPel
|
Dzień dobry.
Poproszę o aktualizację. Coś muszę włączyć, udostępnić? |
|||
|
||||
seba
|
KoRaPel masz najnowszą wersję softu w BT4B.
Pozdrawiam. |
|||
|
||||
KoRaPel
|
OK. Dziękuję za odpowiedź.
|
|||
|
||||
matumaking
|
Prosim o aktualizaci bt4b "externí čidlo" ukazuje o 1,3 stupňů méně než vedle něj stojící teploměr.
Je možné hodnotu z čidla zobrazit v grafu? Neboť se mi nedaří přiřadit teplotu z čidla k 2. či jinému topnému okruhu jako referenční controller. Děkuji |
|||
|
||||
Shadowpiec
|
Również proszę o aktualizację czujnika temp. zewn. BT4B. Dziękuję. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
mpajak
|