Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Aktualizacja - brak odczytu z czujnika zew. Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 3Next pageLast page
2021-05-02 09:41
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Witam 
Po aktualizacji  na schemacie głównym nie widzę temp  zewnętrznej , nie działa też  auto-lato , w pokojach czujnik widoczny i  odczyt temp. widoczny . 
Wykonałem restart sterownika oraz usunąłem czujnik oraz ponownie dodałem , nadal nie widac temp zewnetrznej na schemacie
 
2021-05-02 09:47
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Piotr najpierw usuń czujnik z Pokoi, a potem dodaj go Rozszerzeniach Musisz go ponownie sparować. 
2021-05-02 09:53
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Czujnik zewnetrzy nie jest dopisany do rozszerzenia , 
2021-05-02 09:56
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
No to go dodaj, jaki problem? 
2021-05-02 10:25
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Leon  masz czujnik zewnętrzny bezprzewodowy ?
dodane 2021-05-02 10:25Ja mam listwe do OP ,  widze ze teraz nie mam opcji przypisania czujnika wewnetrznego do obwodu CO1 , i nie wyswietla mi aktualnej temp tego obwodu na schemacie , tak samo jak dla czujnika zewnetrznego ,
2021-05-02 10:25
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Tak bezprzewodowy i dodałem go do rozszerzeń, bo też wcześniej miałem ten sam problem w wersji beta. 
2021-05-02 10:32
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Leon ale  mam listwe  nie mam mozliwosci dodania czujnika do rozszerzen 
2021-05-02 10:48
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Nie  rozumiem co ma jedno do drugiego, w tej wersji dodajesz co chcesz  
2021-05-02 10:52
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Leon wiem że nie rozumiesz , bo nie masz  dopisanych czujników do pokojów tylko do obwodu CO1 , w rozszerzeniach 
Ja jak usune czujnik z pokoju i dopisze go w rozszerzeniu do obwodu CO1 to pozniej nie mam mozliwosci dodac go do pokoju , tak zeby sterownał 3 silownikami ktore mam przypisane w tym pokoju , wczesnij mialem opcje w ustawieniach obwodu CO1 wybrania ktory  pokój ( czujnik do niego przypisany ) ma wskazywac temp. na schemacie 
2021-05-02 10:57
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Ale Ty pytasz o czujnik zew.a on nie jest przecież przypisany do żadnego pokoju, czy obwodu. 
2021-05-02 11:02
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Wiem , ale ten sam problem jest z wyswietlaniem temp , do obwodu CO1 , jak dodam ten czujnik w rozszerzeniach to nie mam go w pokojach , btw nie wazne 
2021-05-02 11:03
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Ok, rób co chcesz, jak jest jakiś problem, to trzeba to zgłosić do ES, niech go rozwiążą, pozdrawiam

PS. W pokojach ładnie wygląda grafika jest kolor, a w rozszerzeniach szaro i smutno, dodatkowo czujnik wew. nie  wyświetla % wilgotności powietrza 
2021-05-02 17:58
  pitaszek Posts: 83 Ostrzeżenie: 0
@Ameno25
Dobrze widzę, że brakuje również wykresów dla pokoi?
2021-05-02 18:43
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
W mobilnej aplikacji są 
dodane 2021-05-02 18:43a w kompie masz racje nie ma 
2021-05-03 11:17
  leON22 Posts: 4789 Ostrzeżenie: 1
Jak widać mobilna apka z najnowszą wersją oprogramowania sterownika, nie jest do końca kompatybilna np. Brak schematu instalacji w zakładce Plan 
2021-05-03 14:11
  piterekzioberek Posts: 52 Ostrzeżenie: 0
Po udostąpnieniu nowego firmwareu dla sterownika powinna zostać udostępniona również nowa wersja aplikacji mobilnej. Zwłaszcza, że ostatnia dostępna wersja nie wyświetla histogramów dla trybu grupowego, a teraz dochodzi jeszcze brak schematu. Mam nadzieję, że ES udostępni wkrótce nową wersję aplikacji mobilnej w pełni zgodną z najnowszym oprogramowaniem sterownika.
2021-05-03 21:11
  leon Posts: 261 Ostrzeżenie: 0
Panowie z ES, co jest z tymi wykresami głowic z danego pokoju.Od aktualizacji nie mam wykresów głowic

dodane 2021-05-03 21:11Nie ładnie Panowie z ES,zrobiliście aktualizacje pod siebie a nie dla klienta. Do tej aktualizacji potrzeba było 1 czujnik w pokoju i wiedziałem wszystko.Teraz jest rozbieżność w temperaturze pokojowej pomiędzy głowicą a czujnikiem  nawet 0,8 C
2021-05-03 22:02
  KKIMCZ Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Po aktualizacji jest gorzej niż było. Przedtem czujnik był dla pokoju i obwodu a teraz albo dla jednego albo drugiego. Zniknął schemat z aktualizacji mobilnej.
2021-05-04 07:30
  huep Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Mám stejný problém po aktualizaci mi přestalo zobrazovat čidlo vnitřní teploty BT 1. Řídící jednotka asi nepřijímá radiový signál.Prosím o radu co s tím.Zatím díky.

2021-05-04 07:49
  mnich Posts: 218 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
huep napisał » 2021-05-04 07:30
Mám stejný problém po aktualizaci mi přestalo zobrazovat čidlo vnitřní teploty BT 1. Řídící jednotka asi nepřijímá radiový signál.Prosím o radu co s tím.Zatím díky.


Jeśli wcześniej czujnik radiowy był sparowany do pokoju a pokój przypisany do obwodu COx jako czujnik pokojowy, należy w pierwszej kolejności usunąć pokój a dopiero później sparować czujnik ponownie przez panel LCD lub stronę eSterownik: Pokoje-Rozszerzenia
First pagePrevious page1 / 3Next pageLast page
Users on-line: