Forum eCoal.pl v3.5 Aktualizacja - brak odczytu z czujnika zew. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Witam
Po aktualizacji na schemacie głównym nie widzę temp zewnętrznej , nie działa też auto-lato , w pokojach czujnik widoczny i odczyt temp. widoczny . Wykonałem restart sterownika oraz usunąłem czujnik oraz ponownie dodałem , nadal nie widac temp zewnetrznej na schemacie |
|||
|
||||
leON22
|
Piotr najpierw usuń czujnik z Pokoi, a potem dodaj go Rozszerzeniach Musisz go ponownie sparować.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Czujnik zewnetrzy nie jest dopisany do rozszerzenia ,
|
|||
|
||||
leON22
|
No to go dodaj, jaki problem?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Leon masz czujnik zewnętrzny bezprzewodowy ?
dodane 2021-05-02 10:25Ja mam listwe do OP , widze ze teraz nie mam opcji przypisania czujnika wewnetrznego do obwodu CO1 , i nie wyswietla mi aktualnej temp tego obwodu na schemacie , tak samo jak dla czujnika zewnetrznego , |
|||
|
||||
leON22
|
Tak bezprzewodowy i dodałem go do rozszerzeń, bo też wcześniej miałem ten sam problem w wersji beta.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Leon ale mam listwe nie mam mozliwosci dodania czujnika do rozszerzen
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie rozumiem co ma jedno do drugiego, w tej wersji dodajesz co chcesz
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Leon wiem że nie rozumiesz , bo nie masz dopisanych czujników do pokojów tylko do obwodu CO1 , w rozszerzeniach
Ja jak usune czujnik z pokoju i dopisze go w rozszerzeniu do obwodu CO1 to pozniej nie mam mozliwosci dodac go do pokoju , tak zeby sterownał 3 silownikami ktore mam przypisane w tym pokoju , wczesnij mialem opcje w ustawieniach obwodu CO1 wybrania ktory pokój ( czujnik do niego przypisany ) ma wskazywac temp. na schemacie |
|||
|
||||
leON22
|
Ale Ty pytasz o czujnik zew.a on nie jest przecież przypisany do żadnego pokoju, czy obwodu.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wiem , ale ten sam problem jest z wyswietlaniem temp , do obwodu CO1 , jak dodam ten czujnik w rozszerzeniach to nie mam go w pokojach , btw nie wazne
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok, rób co chcesz, jak jest jakiś problem, to trzeba to zgłosić do ES, niech go rozwiążą, pozdrawiam
PS. W pokojach ładnie wygląda grafika jest kolor, a w rozszerzeniach szaro i smutno, dodatkowo czujnik wew. nie wyświetla % wilgotności powietrza |
|||
|
||||
pitaszek
|
@Ameno25
Dobrze widzę, że brakuje również wykresów dla pokoi? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
W mobilnej aplikacji są
dodane 2021-05-02 18:43a w kompie masz racje nie ma |
|||
|
||||
leON22
|
Jak widać mobilna apka z najnowszą wersją oprogramowania sterownika, nie jest do końca kompatybilna np. Brak schematu instalacji w zakładce Plan
|
|||
|
||||
piterekzioberek
|
Po udostąpnieniu nowego firmwareu dla sterownika powinna zostać udostępniona również nowa wersja aplikacji mobilnej. Zwłaszcza, że ostatnia dostępna wersja nie wyświetla histogramów dla trybu grupowego, a teraz dochodzi jeszcze brak schematu. Mam nadzieję, że ES udostępni wkrótce nową wersję aplikacji mobilnej w pełni zgodną z najnowszym oprogramowaniem sterownika.
|
|||
|
||||
leon
|
Panowie z ES, co jest z tymi wykresami głowic z danego pokoju.Od aktualizacji nie mam wykresów głowic
dodane 2021-05-03 21:11Nie ładnie Panowie z ES,zrobiliście aktualizacje pod siebie a nie dla klienta. Do tej aktualizacji potrzeba było 1 czujnik w pokoju i wiedziałem wszystko.Teraz jest rozbieżność w temperaturze pokojowej pomiędzy głowicą a czujnikiem nawet 0,8 C |
|||
|
||||
KKIMCZ
|
Po aktualizacji jest gorzej niż było. Przedtem czujnik był dla pokoju i obwodu a teraz albo dla jednego albo drugiego. Zniknął schemat z aktualizacji mobilnej.
|
|||
|
||||
huep
|
Mám stejný problém po aktualizaci mi přestalo zobrazovat čidlo vnitřní teploty BT 1. Řídící jednotka asi nepřijímá radiový signál.Prosím o radu co s tím.Zatím díky.
|
|||
|
||||
mnich
|
huep napisał » 2021-05-04 07:30 Mám stejný problém po aktualizaci mi přestalo zobrazovat čidlo vnitřní teploty BT 1. Řídící jednotka asi nepřijímá radiový signál.Prosím o radu co s tím.Zatím díky. Jeśli wcześniej czujnik radiowy był sparowany do pokoju a pokój przypisany do obwodu COx jako czujnik pokojowy, należy w pierwszej kolejności usunąć pokój a dopiero później sparować czujnik ponownie przez panel LCD lub stronę eSterownik: Pokoje-Rozszerzenia |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||