Forum eCoal.pl v3.5 Brak ciepła w domu, nie wypalony węgiel Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Czujnik spalin to jest dobry?pewny
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Zadaną osiąga, wolno ja traci, nie dogrzewa pomieszczenia - wniosek podstawowy: czy filtr przed pompą CO drożny i czy pompa niezapowietrzona ?
|
|||
|
||||
wrojaw
|
Filtr jest drożny i pompa nie jest zapowietrzona. Odnośnie czujnika spalin nie mam pewności. W pomieszczeniach temperatura zaczyna wreszcie wzrasta ale dalej pluje nie wypalonym węglem.
|
|||
|
||||
leON22
|
To daj korektę dmuchawy na +1, niepotrzebnie zwiększyłeś czas pracy podajnika na 7s.
|
|||
|
||||
wrojaw
|
Zmieniłem tylko czy w ruszcie ma być górka?
|
|||
|
||||
pitaszek
|
Nie mam pojęcia jak Ci pomóc i współczuję Ci.
Ale czegoś nie rozumiem, przez jedną godzinę Twój podajnik pracował 21min (sprawdziłem), przyjmując współczynnik na poziomie 0,2kg/min to daje 4,2kg/h węgla (a to już daje 100,8kg/dobę). Czy to możliwe? |
|||
|
||||
leON22
|
W m-ce wystarczy jak jest na równo , tak żeby były zakryte górne otwory w palniku Proponuję jeszcze włączyć ochronę powrotu przez CWU na stałe , żeby pompa CWU pracowała non-stop ( podnieś temp.min.powrotu na 50st , a CWU na 55st ) i sprawdzić , czy czujnik temp.kotła jest wsunięty do końca pewny Mam nadzieję , że kociołek ( wymiennik i zawirowacze ) , czopuch i czujnik temp.spalin czyścisz w miarę regularnie
dodane 2021-02-13 13:45PS. W programatorze temp.za zaworem 4D, zaznacz temp.zadaną ( wszystkie pola na czerwono ) , bo nie widzę tego u Ciebie |
|||
|
||||
wrojaw
|
Ustawiłem wszystko. Czyszczę go w miarę możliwości co tydzień co dwa tygodnie.
|
|||
|
||||
leON22
|
Coś mi się wydaje, że ten Twój opał jest jakiś shit
|
|||
|
||||
budgie1
|
Może tak być leON
|
|||
|
||||
wrojaw
|
Bardzo możliwe z mojego otoczenia też kupili to samo i niezbyt zadowoleni niestety ale u mnie dotychczas jakiegoś super węgla nie udało się kupić. Co kupuję to inny a w dalszym ciągu nie potrafię znaleźć nic dobrego a wszyscy zapewniają jaki to najlepszy
|
|||
|
||||
leON22
|
Obawiam się, że automat sobie z tym "czymś" nie poradzi, proponuję zmienić tryb spalania na grupowe albo ręczny
|
|||
|
||||
budgie1
|
Można kupić dobry groszek przez internet.
dodane 2021-02-13 17:08Może ręczny by poprawił sytuację. leON doradzi jaki stosunek przyjąć na dobry początek |
|||
|
||||
wrojaw
|
A masz jakiś sprawdzony groszek który dałbyś radę polecić?
Chodzi o typ podajnika? Który będzie lepszy żeby ustawić? |
|||
|
||||
budgie1
|
EKO Premium Plus np.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
A może Karlik albo Retopal ? Nie cyganione, jak pisze na worze tak jest. Po diabla szukać miodu, jak barć pod ręką ?
|
|||
|
||||
budgie1
|
Tyż prowda
|
|||
|
||||
leON22
|
A może Greenpal ( drobniejsza frakcja Retopala ) , najtańsza opcja paliwa z PGG , tylko w większym "worze" Jak jest dojazd do posesji to No problem
|
|||
|
||||
wrojaw
|
No to będę musiał spróbować zmianę węgla na szczęście dojazd do posesji mam gorszy problem ze jeszcze tego mam z dwie tony. Dzięki za pomoc i zaangażowanie. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
janklos12
|
To co zostało możesz mieszać np. z Greenpalem z PGG lub z niespiekalnym groszkiem standard z sklepu Energo /840pln/ albo mieszać z wapnem lub peletem
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||