Forum  eCoal.pl v3.5  Brak ciepła w domu, nie wypalony węgiel Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 5Next pageLast page
2021-02-20 22:04
  luck Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
ciepło ciepłem ale spalanie i tak zostanie bardzo wysokie,wykres dużo gorszy obecnie niż na spalaniu grupowym 
2021-02-21 11:15
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Dlaczego gorszy, wg mnie w końcu kociołek zaczął pracować stabilnie i zaczął się odstawiać i dobijać do temp.zadanej  
2021-02-21 16:00
  DamianOwczarek Posts: 235 Ostrzeżenie: 2
luck napisał » 2021-02-20 22:04
ciepło ciepłem ale spalanie i tak zostanie bardzo wysokie,wykres dużo gorszy obecnie niż na spalaniu grupowym 

Misiu do konkretów, bo głupoty każdy może pisac
2021-02-21 22:01
  luck Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
DamianOwczarek napisał » 2021-02-21 16:00
luck napisał » 2021-02-20 22:04
ciepło ciepłem ale spalanie i tak zostanie bardzo wysokie,wykres dużo gorszy obecnie niż na spalaniu grupowym 

Misiu do konkretów, bo głupoty każdy może pisac



poczytaj temat od początku Misiaczku  


leON22 napisał » 2021-02-21 11:15
Dlaczego gorszy, wg mnie w końcu kociołek zaczął pracować stabilnie i zaczął się odstawiać i dobijać do temp.zadanej  




po upłynięciu trochę czasu faktycznie się ustabilizował (teraz autorka postu musi ogarnąć sobie kiedy co i jak zmieniać,temperatury się zmieniają na zewnątrz) 
2021-02-21 22:07
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Wystarczy, że zamontuje czujniki zew.i wew. i ustawi pogodówkę za zaworem 4D i tryb auto-lato  
2021-02-22 08:20
  WeronikaM Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
Czekam na telefon od fachowców, mają w tym tygodniu zamontować te czujniki, także mam nadzieję, że nie będę musiała już grzebać w ustawieniach 😁
2021-02-22 09:14
  darek5w Posts: 11 Ostrzeżenie: 0

leON22 napisał » 2021-02-21 22:07
Wystarczy, że zamontuje czujniki zew.i wew. i ustawi pogodówkę za zaworem 4D i tryb auto-lato  



Dokładnie, tylko mnie ciekawi jaki będzie powrót jak przełoży czujnik powrotu we właściwe miejsce.

2021-02-22 09:45
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Jest tu, a ma być TU, niech Ci fachowcy to przełożą Weronika

2021-02-22 09:50
  WeronikaM Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
Ok dziękuję za wskazówkę 
2021-02-26 18:44
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
darek5w napisał » 2021-02-22 09:14

leON22 napisał » 2021-02-21 22:07
Wystarczy, że zamontuje czujniki zew.i wew. i ustawi pogodówkę za zaworem 4D i tryb auto-lato  


Dokładnie, tylko mnie ciekawi jaki będzie powrót jak przełoży czujnik powrotu we właściwe miejsce.




dodane 2021-02-26 18:21Pytałeś o ten powrót po przeniesieniu czujnika we właściwe miejsce , bardzo proszę


dodane 2021-02-26 18:26
dodane 2021-02-26 18:27
dodane 2021-02-26 18:44PS. Pozostaje jeszcze temat wymiany termostatu TECHA , na oryginalny zestaw radiowy z czujnikami zew i wew
2021-02-26 18:51
  WeronikaM Posts: 18 Ostrzeżenie: 0
Moduł radiowy zamówiony, teraz tylko czekać, aż przyjdzie i będę brała się za zamontowanie tego 😅. Dzięki jeszcze raz leON22 za wszelką pomoc, bez Ciebie, nie ogarnęłabym tego czujnika powrotu 🙂
2021-02-26 20:58
  gmaj22 Posts: 2101 Ostrzeżenie: 0
Przy montażu czujników, zwłaszcza w tych "strategicznych" miejscach wskazane jest używanie taśmy aluminiowej oraz metalowych opasek. Plastikowe trytytki, zwłaszcza wokół czujnika podajnika to zły pomysł.
2021-02-26 21:16
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Grzesiek, wiem że dla nas to może szczegół, a dla innych pierdoła ale wcześniej, poprosiłem Weronikę żeby owiinęła czujnik folią aluminiową, dopiero potem złapała opaską i zaizolowała  
dodane 2021-02-26 21:16
First pagePrevious page5 / 5Next pageLast page
Users on-line: aaro78, AniPik, AppleS, Bolo123, borohena, Daro80, dszymanski, erwinpaszek, holyu, jareckicbr, koruss, leon, Max321, ogien, ogniwo46, ogniwowillowa23, ZbynekBezdek