Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
oxalis3
|
Dzięki za info Djack, z przesyłką na Pomorze wyszło ok 650 PLN.
|
|||
|
||||
Rotaz
|
....przesyłka Big Bag 30 km od ZPE Wola też tyle samo. Poczekam na promo na Retopal w tej cenie , na sezon 2022/2023. |
|||
|
||||
leON22
|
Do Częstochowy podobnie 650PLN z transportem ale po ostatniej dostawie Greena trochę się waham zamówić , bo strasznie syfi kocioł sadzą Już myślę nad montażem jakiegoś ceramicznego deflektora żeby bardziej dopalał spaliny niż ta fabryczna popierdółka
dodane 2021-01-05 18:22@Djack masz już tą nową dostawę na miejscu |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dzięki panowie za informację pomimo tego że 1t. stoi na podjeździe wziąłem kolejną w tej cenie nie ma sensu się zastanawiać. 648 zł z przesyłką
|
|||
|
||||
karoka65
|
Eeee no przy takiej cenie miału to wyjdzie Wam ten miał tylko trochę drożej jak mi prund do pompy, hehe
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pwawdę prawisz @karoka
|
|||
|
||||
leON22
|
Kurde Panowie namówiliście mnie . Raz się żyje , więc również zamówiłem kolejną tonę ( w moim przypadku 3-cią ) Greenpala , obym nie żałował , bo tym razem miało być czysto i przyjemnie z VP ale ceramiczny deflektor 20cm już zamówiony , niedługo testy tego ustrojstwa Pytanie jak wysoko go zawiesić nad palnikiem , czy tak jak oryginalny rusztodeflektor , wyżej , czy może niżej ? Czy jest jakaś zasada działania tego sprzętu , czekam na sugestie , może Zawijan się odezwie pewny
|
|||
|
||||
janjan
|
Natomiast ja wyłożyłem komorę spalania szamotem, na wzór rbr itp, na razie oporowo testuję, pierwsze wrażenia pozytywne.
|
|||
|
||||
oxalis3
|
||||
|
||||
slaw007
|
Dobra ta cena greenpala.
Skusiłbym się na 5-6 ton. Wychodzi wtedy dość drogo transport. 580-700zł. Czy wiecie czy jest możliwy tańszy transport? Jakaś giełda aut z HDS? Ktoś korzystał z takich opcji? Ode mnie jest to 105km. Pewnie jechać specjalnie do bez sensu, ale czasami ktoś wraca pusty i koszt dostawy dość znacznie spadłyby. |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Ja kupiłem na jesieni 5t ma strzała, zajebisty
|
|||
|
||||
Djack
|
leON22 napisał » 2021-01-05 18:22 Do Częstochowy podobnie 650PLN z transportem ale po ostatniej dostawie Greena trochę się waham zamówić , bo strasznie syfi kocioł sadzą Już myślę nad montażem jakiegoś ceramicznego deflektora żeby bardziej dopalał spaliny niż ta fabryczna popierdółka dodane 2021-01-05 18:22@Djack masz już tą nową dostawę na miejscu @leON22 Bardziej zakup na przyszły sezon, bo w tym dopalam co mi zostało z ostatnich 2 sezonów - nazbierało się trochę Z obliczeń mi wychodzi, że pod koniec sezonu jest jako taka szansa ze będzie zasypany. Ja swój węgiel zawsze kupuję wcześniej i suszę - mam gdzie. Z poprzedniego zakupu 30kg z tony brakło, wcale nie tak dużo. Jeżeli to mowa o tym z miski dla psa, to właśnie taki stosuję i z tego co pamiętam należy go powiesić nad samym płomieniem - jakaś automatyka by się przydała do tego |
|||
|
||||
leON22
|
Mam na miejscu do kupienia taki - Deflektor ceramiczny
Wracając do tematu Greenpala, to mój również suchy jak pieprz, tylko ten z drugiej dostawy jakiś inny grubszy sort i syfi kocioł sadzą pomimo różnych ustawień |
|||
|
||||
luck
|
Palę karlikiem,ale zamówiłem na próbę tonę Atex Merkury,ktoś z was nim palił może ?
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
piterekzioberek
|
LeON, czy twój kocioł był fabrycznie wyposażony w deflektor ? Jeśli nie, to jak zawiesiłeś ten ceramiczny ?
|
|||
|
||||
leON22
|
Fabrycznie zamontowany był żeliwny rusztodeflektor, który ogranicza czyszczenie kotła po bokach i wg mnie nie spełnia swojej funkcji Co do montażu nowego, to centralnie nad palnikiem wywierciłem dziurę w płycie szamotowej ( oczywiście wcześniej musiałem ją wyciągnąć z kotła ) i zamontowalem uchwyt do podwieszenia deflektora
|
|||
|
||||
krzzab
|
leON22 Gdzie kupiłeś ten deflektor?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Może się nie znam, możm głupi. Tylko Wy nadal wierzycie w życie z węglem! Można robić jakieś deflektory / niebieski węgiel - ale to nadal węgiel którego nam zakażą wkrótce. Panowie już w tym roku nasz rząd będzie potrzebował informacji czym się ogrzewacie.... |
|||
|
||||
slaw007
|
Obecne plany Rządu, to zakaz palenia węglem w miastach w 2030 i na wsi w 2040 roku.
Więc jeszcze max 20 lat palenia dla mnie. Potem pompa ciepła COP 10 Poza tym obecnie można dostać pozwolenie na budowę domu z ogrzewaniem na pellet lub pompa ciepła. Gaz już be, bo to paliwo kopalne. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||