Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Na chwilę obecną palę Greenem ( dwie różne dostawy I mieszane uczucia co do jakości spalania) , VP paliłem cały zaszły sezon. Statystyki dostępne możesz sobie sprawdzić. Wg moich obliczeń spala się go mniej niż grochu ale cena robi swoje i reasumując bilans wychodzi na zero z plusem dla VP za mniej syfu w kotle
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
zobaczyłem prawie worek hm niebo. wszystko wiem do siebie. niechaj ci się wiedzie w postach
|
|||
|
||||
leON22
|
Stary nie rozumiem, co ty do mnie piszesz i pewnie większość na Forum to potwierdzi. Szkoda czasu na czytanie tych bredni
|
|||
|
||||
darase
|
Sobianek Lew idzie dobrze.
Nie można dodać zdjęcia, brak miejsca na serwerze 😱😱😱 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
leON22 to jaśniej napiszę spalasz prawie worek peletu varmo t.j nie całe 20 kg na dobę i dobrze ci idzie we wszystkim ja mogę cię porównać jedynie z końcówka ślimaka w twoim eko plusie nie ma żadnej różnicy , gratuluję zdrówka |
|||
|
||||
slawjar1
|
Zauważyłem, że przy varmo warto podkręcić trochę wentylator. Obecnie mam na 38% , robi się troszeczkę spieków, ale naprawdę nie dużo, za to mniej pyłu osadza się na ściankach pieca.
|
|||
|
||||
DKo70
|
Witaj darase. Ładnych kilka lat Cię tu nie było. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
rajmund, znowu nie rozumiem o co qr... chodzi Mogę spalać nawet 2 worki VP, czyli 40kg/d, a tobie...uj do tego Czepiłeś się mnie, jak "rzep psiego ogona" , weź się chłopie odpier... i nie strzelaj w każdym swoim poście z doopy , a teraz na specjalne życzenie ode mnie dla ciebie ( coś w twoim stylu ) Możesz mnie cmoknąć w sam środek żici
dodane 2020-12-03 00:00PS. To są moje staty... za zeszły sezon . Może 20kg/d było parę razy ( dokładnie 4x ) jak kociołek wygasł i startował od nowa albo ktoś zostawił otwarte okno balkonowe , bo tak też się zdarzało Jak jeszcze chcesz ze mną polemizować ,a może to dla ciebie zbyt skomplikowane określenie rozmowy na poziomie, to może gadać albo pierdo...3 po 3 , to spójrz na te wykresy, a dopiero potem wypowiadaj swoje "teorie" łącznie z porównywaniem kogoś do czegoś . Pozdrawiam i mimo wszystko , również zdrowia życzę |
|||
|
||||
darase
|
Dko70 jestem cały czas tylko pod innym nickiem 😁😁👍
Mam dwa stery eCoal to trzeba być na bieżąco. Chociaż firma ES nie odpisuje ale co zrobić 🤔🤔🤔 Pozdro 🍺🍺🍺😁👍 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Odpaliłem grzanie w nowej chałupie nie ocieplona ale opał idzie w zastraszającym tempie na wygrzanie 130m2 podłogówki trwało 3 doby! Kocioł co prawda nie chodził na full ale tylko moc 8 i 12kW ciekawe ile to będzie trwało przy ciepłej pompie... Dziś zamówiłem 1t greenpala z PGG i zaczynam zwozić pellet. Dziś przytargałem 400 kg pelletu, jutro kolejne 400 kg a do końca tygodnia chyba zacznę wozić przyczepką |
|||
|
||||
wlasti
|
marcinbb napisał » 2020-12-14 22:51 ... w nowej chałupie nie ocieplona.... do końca tygodnia chyba zacznę wozić przyczepką Tak będzie - nie ocieplona i nowa - nie ma się czemu dziwić WIETRZ DUŻO I MOCNOOO - żeyby wywalać wilgotne powietrze |
|||
|
||||
konto usunięte
|
wlasti napisał » 2020-12-15 20:18 Tak będzie - nie ocieplona i nowa - nie ma się czemu dziwić WIETRZ DUŻO I MOCNOOO - żeyby wywalać wilgotne powietrze Chałupę zacząłem stawiać w 2018r do dziś skończone sufity podwieszane, tylko porobić spoiny tynk robiony w grudniu ubiegłego roku co chałupa wilgoci miała oddać już oddała nawet z rekuperacji nie chce się skraplać woda. Chodziło mi żeby ogrzać jakieś 10 ton podłogi trzeba trochę pelletu poświęcić. Dziś przywiozłem worek 15 kg Nie miałem chęci taszczenia tego do gospodarczego. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Rób jak pisze kolega wyżej - wietrz intensywnie, tak aby całe powietrze zostało wymienione - co najmniej 2x dziennie. Wygrzewanie podłogi zawsze jest kosztowne, potem jest tanio. Gratuluję pelleciaka - kolejny dom nie będzie syfił atmo. Pozdrawiam serdecznie.
|
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
W końcu sam ze sobą porządek zrobił, Lessi zawsze wraca
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
DamianOwczarek napisał » 2020-12-18 17:14 W końcu sam ze sobą porządek zrobił, Lessi zawsze wraca dobre |
|||
|
||||
konto usunięte
|
DamianOwczarek napisał » 2020-12-18 17:14 Zawsze, a Tobie nic do tego.W końcu sam ze sobą porządek zrobił, Lessi zawsze wraca |
|||
|
||||
Olek85
|
A tak się pali Bartex Gold - polecam dodane 2020-12-22 20:07https://youtu.be/ayaKS4L_Iro |
|||
|
||||
janjan
|
pali się ładnie ,co masz założone nad palnikiem?
|
|||
|
||||
Olek85
|
janjan napisał » 2020-12-23 16:49 pali się ładnie ,co masz założone nad palnikiem? Standardowy deflektor i kratka - to co dali przy zakupie |
|||
|
||||
Djack
|
Cześć,
na pgg mala promocja na greenpal 531,4 PLN/t - sam kupilem, bo gdzie szukac takie ceny. Teraz wlasnie pale resztkami greenpala z 2018. Widac te 2 zerwane umowy - chyba jedna z tauron byla - dalo im delikatnie w kosc i sie wyprzedaja po nowym roku Pozdrawiam Jacek |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||