Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
gmaj22
|
U mnie 1 t Greenpala + 1 t Anmag Błękitny+ 1 T Anmag Gold. Na ocenę, a tym bardziej polecanie jeszcze za wcześnie.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Już tu gdzieś pisałem: uniwersalny Retopal, pięć palet pod wiatą. Na większe mrozy (sic!) zostało mi 800kg Karlika z zeszłego sezonu. Też dobry, ale Retopal i Greenpal spalają się czyściej i są mało wymagające, szczególnie Green. W fajkach lepiej pójdzie Karolek. |
|||
|
||||
BBasiek32a
|
Leon22 wygląda całkiem ,całkiem. Zastanawiam się na kupnem i zastanawiam się jak duże auto do Ciebie przywiozło baga?
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Szykujcie sie do zimy. Bo jak @gmaj22 oraz @inter(..)nauta pojawiają się na forum na początku września, to znaczy, że zima będzie ostra ))
|
|||
|
||||
leON22
|
Pewnie tak, bo jak w tym kawale o szamanie "Indianie już 3 rok zbierają chrust"...
Ameno25 też się pojawił dodane 2020-09-09 22:55Jeszcze brakuje tu do kompletu @bodziastego i "Mikołaja" |
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
leON22
|
Bodzio witam, musisz przyznać, że teraz ten Green... jest bardziej powtarzalny niż kiedyś gdy nim paliłeś i była loteria ale cena też była inna
|
|||
|
||||
bodziasty
|
hmm - cena - tak z ciekawości od 2012 roku:
2012 - 420 za tonę miału z Piasta, 2013 - 450 miał z Piasta, 2014 - 480 miał z Piasta,, 2015 460 miał z Piasta, 2016 - 420 miał Piast, 2017 - 506 mial ciul wie jaki, 2018 - 600 i 620 Greenpal, 2019 - 763 - Greenpal i teraz 2020 - 741 zeta Na początku to był faktycznie drobniutki - Potem jak podsypka pod kostkę teraz to juz jak eko wygląda ta ostatnia partia |
|||
|
||||
gmaj22
|
Przy takich zimach jak ostatnio, w zupełności wystarczyłby mi Greenpal, Anmagi kupiłem bardziej z sentymentu do lokalnego sprzedawcy
|
|||
|
||||
BBasiek32a
|
Panowie zapytam jeszcze raz , jak duże auto przywozi wam big baka bo ma problem z dojazdem na posesję?
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
BBasiek32a
|
Dzięki Leon22
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie ma za co, firma przewozowa to Jasfbg, zadzwoń i dowiedz się o gabaryty auta. W zeszłym roku młody kierowca nie zmieścił się w mojej bramie wjazdowej, zaparkował na słupku od furtki ( bo była otwarta, a w lusterku widział drugi słupek) W tym roku wolałem nie ryzykować i BigBaga wciągnęliśmy z kierowcą na podwórko widlakiem dobrze, że mam wybrukowane pół podwórka ale w przyszłym roku pewnie będę musiał od tego zapłacić podatek od deszczówki
|
|||
|
||||
BBasiek32a
|
Pamiętam Twój przypadek ze słupkiem ogrodzenia. Z firmy Jasfbg kierowca przywiózł mi RBR-a. Żona mówiła że namiałczał się na wjazd i że będzie musiał na wstecznym pokonać 100 metrów. Także przypadki różne i różni kierowcy. Ja mam pewnie z 220 m2 kostki.
|
|||
|
||||
leON22
|
Greenpal zasypany na pokładzie mojego OEP16kW Widać, że ma moc zgodną ze specyfikacją 25-27kJ/kg , od razu przebił temp.zadaną kotła o 3st Zjechałem w ustawieniach spalania w trybie ręcznym o oczko w dół z nadmuchem , odjąłem 1s podawania w porównaniu z VP , dalej obserwacja i w razie czego korekty
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
bzzzdury |
|||
|
||||
leON22
|
Taaa już od razu , tell my why
|
|||
|
||||
Viper
|
Witam
Panowie ja od 2 lat palę Karlikiem z PGG Uważam go za jeden z najlepszych obecnie bezinwazyjnych groszków dostępnych na naszym rynku w łatwości spalania i ustawienia kotła - 3 T dojechały suche W tym roku zakupiłem jeszcze na testy 2 T Sobianka Lwa bo w tamtym roku miałem tylko 2 worki Jeżeli jest problem z dojazdem to przy zamówieniu jest rubryka Informacje dla kuriera Wpisujemy dostawa tylko mało pojazdowa z racji utrudnionego wjazdu Lub auto z peleciakiem elektrycznym I bez problemu przyjeżdża małe Autko albo 6 tonówka z elektrykiem lub 12 tonówka i rozładunek idzie w 15 minut 4 palety I po temacie Pozdrawiam wszystkich - Oczko dla każdego co w temacie Przy okazji zapraszam wszystkich również na FB bo tam fajne grupy od ogrzewania i ludziska są Nie którzy nawet z tego Forum bo też mówili,że się tu udzielają jak szukałem pomocy I nie miałem na celu reklamy innego forum ,żebym nie został posądzony o Antyreklamę Powodzenia w obecnym sezonie aby wam 4 litery nie zmarzły a kociołki paliły bezproblemowo Jacek Malec vel Viper |
|||
|
||||
Pajus76
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||