W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eCoal.pl v3.5  Sterownik do pieca OEP 16 Kw .Gdzie mozna kupic. Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2020-07-07 21:55
  Martivw Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich posidaczy piecyka Ogniwo.Jak w temacie po akcji z burza spalił mi sie sterownik szukam nowego lub sprawnego używanego eCoal  ,troche szułałem po necie i nic jest bruli na sklepie eSterownik ale nie wiem czy moge zamienic .Chcialbym kupic taki sam jak byl wczesniej .Moze byc sama płytka z elektroniką paneł dziala wyswietla komunikat ,,nie mozna skomunikowac sie ze sterownikiem,,.Jak ktos moze pomóc to prosze pisac.Moze ktos ma na zbyciu sprawny lub wie gdzie mozna kupic nowy sterownik.Z góry dzieki za pomoc.
2020-07-07 23:17
  leON22 Posts: 3710 Ostrzeżenie: 1
@Martivw a dzwoniłeś do ES w sprawie ewentualnej naprawy pogwarancyjnej  Dziwne , że w sklepie jest dostępny tylko Bruli 
2020-07-08 13:05
  pawel3 Posts: 478 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Cały nowy sterowniki ecoal jest do kupienia tylko w Ogniwie. Części zamienne do  sterowników ecoal  można nabyć u producenta sterowników
2020-07-08 18:40
  tryt Posts: 397 Ostrzeżenie: 0
Będę miał do oddania używany, tylko nie wiem kiedy. Likwiduję kocioł, czekam na dostawę pompy ciepła. Koronawirus wstrzymał produkcję w fabryce pomp, więc nie wiadomo, kiedy będzie, Niby miało być na początku lipca, ale na razie cisza. Póki co kocioł pracuje i grzeje CWU
2020-07-12 06:45
  caffe23 Posts: 1242 Ostrzeżenie: 0
Moje ogłoszenie jest w dalszym ciągu aktualne. https://esterownik.pl/forum/posty,4761/sprzedam-nowa-plytke-sterownika-ecoal-0318?m=127834#127834
Płytka nowa, nie używana.
2020-07-13 10:54
  karoka65 Posts: 2874 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
tryt napisał » 2020-07-08 18:40
Będę miał do oddania używany, tylko nie wiem kiedy. Likwiduję kocioł, czekam na dostawę pompy ciepła. Koronawirus wstrzymał produkcję w fabryce pomp, więc nie wiadomo, kiedy będzie, Niby miało być na początku lipca, ale na razie cisza. Póki co kocioł pracuje i grzeje CWU

Kiedy chcesz montować to przyjedziemy Ci zamontować?
2020-07-13 15:16
  tryt Posts: 397 Ostrzeżenie: 0
Masz Zubadana na R32? Jeżeli tak, to jesteś jedyny w Polsce  
2020-07-15 08:16
  karoka65 Posts: 2874 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
A czy to musi być Zubadan? inna nie będzie grzała? u mnie grzeje.
2020-07-15 08:22
  tryt Posts: 397 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2020-07-15 08:16
A czy to musi być Zubadan? inna nie będzie grzała? u mnie grzeje.

Teraz już musi. Mam podpisaną umowę z UM na dofinansowanie. I w tej umowie jest wpisany konkretny model 
2020-07-16 20:47
  Martivw Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Dziekuje za pomoc .Sprawa juz załatwiona .Kupiłem nowa płytke od Elektro System koszt 450 zl +25 zl koszt wysyłki pobranie kurierem po 3 dniach juz miałem.Okazalo sie ze po probie odpalenia sonda w kominie tez spalona wiec tez poszła nowa od sterownik z wysylka 80 zl.Piec dzisiaj uruchomiony i dziala .Sczescie w nieszczesciu ubezpieczenie mialem od przepiec i pokryło koszty plytki .Jeszcze raz dzieki  za szybka odpowiedz.
2020-07-16 20:57
  leON22 Posts: 3710 Ostrzeżenie: 1
Fajna sprawa z tym ubezpieczeniem, możesz opisać jego warunki, sam się nad tym zastanawiam  
2020-07-17 06:21
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Ja zabezpieczyłem tak https://tiny.pl/7fq13 polecam
2020-07-21 12:14
  leON22 Posts: 3710 Ostrzeżenie: 1
Jesteś pewien, że to działa , czy ktoś może to potwierdzić , z czystej ciekawości zamówiłem  pewny  

Mam i ja 
dodane 2020-07-21 12:14
2020-07-23 09:25
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0

Czy działa trudno powiedzieć bo nie testowałem choć lepiej żeby nie było potrzebne



2020-07-24 22:16
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
Panowie a nie lepiej mieć to i To
Zabezpieczenie przeciwprzepięciowe SUG-BOX1
dodane 2020-07-24 22:16Pisałem parę postów temu,ile domów dzisiaj mają odgromniki???? 1 na 1000 romnix to nie zda rezultatu,uchronisz sterownik ale pozbędziesz się instalacji w domu i wszystkiego co jest do niej podpięte o ile nie masz dobrego ESa
2020-07-25 00:50
  leON22 Posts: 3710 Ostrzeżenie: 1
Odgromniki również nie wystarczą , jedyną słuszną i skuteczną metodą są : zabezpieczenia przeciwprzepięciowe .Ich działanie polega na natychmistowym wyłączeniu instalacji domowej w momencie pojawienia się groźnego napięcia
dodane 2020-07-25 00:42Urządzenie które kupiłem , to ochronnik III stopnia klasa D ( do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze I stopnia klasa B i II klasa C , cokolwiek to znaczy , na szczęście są już na rynku ochronniki do ochrony kompleksowej 3 w 1 jak szampon wash &go
dodane 2020-07-25 00:50Ten SUG-BOX1 , to zabezpieczenie do kamer tv przemysłowej 
2020-07-27 21:31
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Najlepszym rozwiązaniem jest TO zamontowane jeszcze przed licznikiem w głównej skrzynce z bezpiecznikami, oczywiście jest tańsza wersja jeżeli ktoś nie ma napięcia 400V, w przyszłym roku gdy będę montował panele słoneczne pomyślę o lepszym zabezpieczeniu.
2020-07-27 21:55
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
leON22 wiem że to do kamer zrobiłem metodą kopiuj wklej,chodziło mi o zabezpieczenia przeciwprzepięciowe.Dzięki temu ESowi macie zabezpieczoną całą instalację w domu, a nie tylko, sterownik tak jak w przypadku romix! romix: W razie! Uderzenia pioruna, to coś nic nie da, z tego wszystkiego się zakopci.Japończyki oszacowali,ujarzmić jeden piorun to jest tyle energii co Tokyo oświetlić przez tydzień czasu
dodane 2020-07-27 21:55romix a dlaczego przed licznikem??? To jest teren Enionu Tauronu czy jakiejś tam spółce,za licznikiem to już Twój teren Twoje pieniądze i Twój problem
2020-07-28 08:00
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
@leon widziałem kiedyś takie rozwiązanie chroni całą instalację ale uciążliwe jak coś się zepsuje bo trzeba dzwonić do elektrowni, oczywiście można jak najbardziej założyć w swojej rozdzielnicy i będzie to samo.
2020-07-28 19:27
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0

romnix wiem,cały czas wychodzą nowości ale i również kosztują
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: erbi