Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Tryb podajnika Zasypowy Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 4Next pageLast page
2020-02-06 18:49
  Pudelski7 Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Gdzie się do jasnej cholery podział tryb zasypowy 
2020-02-06 19:59
  janjan Posts: 127 Ostrzeżenie: 0
 trybu zasypowego w tych ustawieniach na komputerze brakuje,jest na sterowniku  kotła i telefonie.
2020-02-07 23:02
  PrzemekP Posts: 1411 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Pudelski7 napisał » 2020-02-06 18:49
Gdzie się do jasnej cholery podział tryb zasypowy 

Zgodnie z regulacjami prawnymi w nowych kotłach nie może być stosowany ruszt awaryjny. Dlatego też opcja ta została usunięta ze strony WWW. Sterowniki aktualnie produkowane nie mają już tej opcji widocznej również na panelu operatora.
2020-02-08 07:37
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Przemek rozumiem że to dotyczy nowego kotła z nowym sterownikiem. Bo jak ktoś kupi sterownik do starego kotła to tą funkcję powinien mieć. Teść ma stary kocioł zasypowy i padł mu sterownik. Przymierzam się kupić mu koalę a z czasem jak piec padnie kupi się jakiś na ekogroch a ster zostanie.
2020-02-08 07:50
  PrzemekP Posts: 1411 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Szczerze to nie wiem dokładnie jak ma być to prawo egzekwowane. Widać że jest to kolejny szybko pisany na kolanie bubel.
2020-02-08 10:50
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Bo ta cała ekologia to jest wielka jedna ściema i obłuda. Ja walczę o ekologię na wiosce mojej i piszę do ministerstw o zrobienie gazociągu na wsi bo ludzie nie chcą wdychać smrodu z kopciuchów i chętnie by je wyrzucili a oni twierdzą że gazociągu nie wybudują bo 3km rury dla 250 gospodarstw to im się nie opłaci biznesowo. To samo z lpg. Nie truję środowiska bo mam lpg a muszę płacić za montaż instalacji 3000 sam bez dopłat a przegląd zamiast 1zł kosztuje 160 podczas gdy samochodów na rope lub pb 99zł. W Krakowie zakaz palenia paliwami stałymi a w okolicznych wioskach można palić nawet śmieciami. Gdzie tu jest ekologia. 
2020-02-08 19:20
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
opcja została usunięta wszystkim, bo rozumiem że w kotłach 5 klasy nie ma rusztu awaryjnego a co ze starszymi kotłami ,w przypadku awarii napędu ślimaka nie ma możliwości palenia na ruszcie awaryjnym bez opcji tryb zasypowy chyba że siedzimy w kotłowni i sami sterujemy pracą dmuchawy bardzo ciekawe rozwiązanie
2020-02-08 19:23
  seba Posts: 1413 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. 
Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie.
Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego).
2020-02-08 19:36
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
 nie miałem i mam nadzieję że nie będę miał (i inni użytkownicy też nie) dzięki za odpowiedz
2020-02-10 12:41
  Pudelski7 Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2020-02-08 19:23
Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. 
Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie.
Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego).



Na panelu go też nie ma, Spoko w takim razie wypnę sobie ze sterownika przewód zasilający ślimak jak będę potrzebował zapalić na ruszcie.  
Dzięki za odpowiedz.
2020-02-10 21:11
  pitaszek Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2020-02-08 19:23
Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. 
Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie.
Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego).

 Jednym z kryteriów wyboru pieca (i sterownika), była możliwość palenia w trybie "zasypowy". Piec kupiony  w 2017r.
Dlaczego pozbawiliście wszystkich takiej możliwości? W sterowniku, jak i w aplikacji mobilnej, są wyłącznie parametry spalania w trybie "zasypowiec" - nie ma możliwości wyboru takiego trybu.
2020-02-10 22:52
  karoka65 Posts: 3262 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
A i bardzo dobrze że nie ma, nie będziesz smrodził drugiemu pod nosem, na podwórko wyjść nie idzie.
2020-02-11 07:20
  pitaszek Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
To może Tobie zdalnie wyłączyć poduszki i ABS w Twoim samochodzie. Jeździj załóżmy do 40 km/h - to nie będą Ci potrzebne. Nie będziesz jeździł szybko, to nie będziesz stanowił zagrożenia dla jednego z drugim. Albo wyłączyć możliwość wysyłania SMS w Twoim telefonie - po co Ci taka usługa, przecież możesz zadzwonić. Chodzi mi o to, że piec i sterownik jest moją własnością, kupowaną między innymi dla tego, że ma takie a nie inne możliwości.Może wyłączmy inne tryby, np grupowy, przecież zostaną jeszcze dwa inne, albo statystyki - przecież można (znacznie bardziej precyzyjniej) prowadzić je na kartce lub w excelu. 


P.S.1 W excelu może nie, bo jak się Microsoft kapnie, że można na kartce - to wyłączy excela
P.S.2 Nie smrodzę, palę węglem z PGG. Chodzi mi o zasady.
2020-04-08 21:19
  kastyk Posts: 29 Ostrzeżenie: 0
Dołączam się do użytkowników zniesmaczonych wyłączeniem trybu zasypowego bez zapytania lub nawet konsultacji. Był mi potrzebny nawet bez palenia w piecu, chociażby do sterowania pompą cyrkulacyjną.

Moim zdaniem nieładnie. Też kupowałem piec ze sterownikiem dla określonej funkcjonalności, której mnie bez mrugnięcia okiem pozbawiono. Tryb zasypowy był jednym z warunków zakupu.

I nie, nie smrodzę w tym trybie ani sobie, ani nikomu.
2020-04-09 23:10
  pitaszek Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
@kastyk
Zadzwoń do serwisu - poradzą  
2020-04-16 12:01
  kastyk Posts: 29 Ostrzeżenie: 0


seba napisał » 2020-02-08 19:23
Tryb zasypowy został usunięty tylko na stronie www. Na panelu jest nadal dostępny. 
Jedynie w nowo produkowanych sterownikach tryb zasypowy jest usunięty całkowicie.
Jeśli więc do tej pory miałeś tryb zasypowy to będziesz go miał nadal (dostępny tylko z panelu lokalnego).

Nie mam go ani na WWW, ani w telefonie, ani na panelu kotła.

pitaszek napisał » 2020-04-09 23:10
@kastyk
Zadzwoń do serwisu - poradzą  

Chyba już mi się nie chce. Jeśli koronawirus mi nie stanie na przeszkodzie, w tym roku zmienię kocioł na inny.
2021-05-06 19:37
  Zbigniew-K Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Jeżeli zakupiłem piec z rusztem awaryjnym i trybem zasypowym to MA BYĆ w sterowniku. I tyle. Dzisiaj sprawdziłem, że go brak i mój poziom wk.......ienia osiągnął poziom orbitalny.

A tym co uważają, że to ZŁO mogę powiedzieć. W...lcie się.
2022-07-25 22:27
  gapeusz Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam. Też jestem wkurz... Bo nie po to kupowałem piec z rusztem awaryjnym , żeby teraz siedzieć w kotłowni i  pilnować temperatury kotła. Pale na nim drzewem na CWU ,bo dzięki naszym wspaniałym rządom cena węgła to jakieś nieporozumienie. Panowie z elektro-systemu - trzeba było dać informacje, ze przy kolejnej aktualizacji nie będzie trybu Zasypowy to bym nie robił aktualizacji.Obrażanie innych użykowników
2022-07-26 07:15
  przemekoep10kw Posts: 224 Ostrzeżenie: 0
Przywróć ustawienia fabryczne
2022-07-26 10:12
  mnich Posts: 248 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
gapeusz włącz sterownik żebyśmy mieli dostęp do urządzenia to przywrócimy Tryb zasypowy. Jeżeli u innych użytkowników po aktualizacji wystąpi podobny problem to proszę się z nami skontaktować. 
First pagePrevious page1 / 4Next pageLast page
Users on-line: