Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona20 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Zapotrzebowanie wyraźnie spadło, obawiam się jednak, że w tym trybie smrodzi, chyba że ciąg pomaga.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Bedę na działeczce za jakąś godzinę to zobaczymy , ile stopni na termometrze i zobaczymy czy kopci
|
|||
|
||||
leON22
|
OK ,to czekamy na fotorelację Ja o 18-tej spadam na Sylwka Jak będzie "czarno" to trzeba będzie mu dołożyć z 5% wiatru
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
To może skręć tą temp.w podłogę chociaż na 30st , bo zaraz nam się dostanie obu
dodane 2019-12-31 15:25PS. Już nie wspomnę o tych zdjęciach, przez które można dostać skrzywienia |
|||
|
||||
DawidGronclo
|
A czym palisz? bo w ustawieniach kotła masz typ pellet
dodane 2019-12-31 18:18A czym palisz? bo w ustawieniach kotła masz typ pellet |
|||
|
||||
szulczyk
|
Panowie, odgrzewam kotleta , niestety instalator zapadł się pod ziemię miał przyjść po 2 stycznia, ani telefonów nie odbiera ani nic ,czy tylko pozostaje sąd?
Kolego @Inter.. Pytałeś może tego znajomego ? |
|||
|
||||
gmaj22
|
@inter już na początku podał prosty schemat, jak to przerobić. Jeszcze prostszy niż moja propozycja. Mieszacz 4 D do podłogówki, CWU oraz grzejniki na termostatach prosto z zasilania kotła.
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
szulczyk napisał » 2019-12-28 14:24 zrób zdjęcie zawóru od tyłu jesli mozesz albo powiedz jak jest strzałka na zaworze z tyłu |
|||
|
||||
konto usunięte
|
szulczyk napisał » 2020-01-07 21:20 Tak. Jest tam ponoć firm na pęczki, tak że nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem na miejscu. Pogadaliśmy i w sumie nic nowego, masz sprawdzić dlaczego T1 nie osiąga temp zbliżonej do CO. ZZ muszą być zamontowane, bo nie zawsze będziesz miał wszystkie pompy na ruchu. Czyli... wracamy do początku. Instalacja teoretycznie powinna działać normalnie. Na jakim etapie budowy jest dom ? Dach chroni tylko przed opadami, czy zatrzymuje też ciepło ?Pytałeś może tego znajomego ? |
|||
|
||||
szulczyk
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-01-09 07:49 szulczyk napisał » 2020-01-07 21:20 Na jakim etapie budowy jest dom ? Dach chroni tylko przed opadami, czy zatrzymuje też ciepło ?Pytałeś może tego znajomego ? Dach to niestety na razie tylko deski i papa |
|||
|
||||
konto usunięte
|
To dlatego kocioł nadal się napina. Napraw to co tam masz sam, i jakoś będzie. Na początek spróbuj czujnik T1 dać na zawór za pompą CO, tak żeby z metalem miał kontakt.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Panowie poniżej zdjęcia poprawione instalacji, jak teraz ustawić pompy na sterowniku i podlogowke?
Od góry pompa CO , potem pompa CWU , potem pompa mieszajaca dodane 2020-01-23 21:58Mam włączoną pompę mieszajaca w sterowniku jednak ona mi się nie załącza dodane 2020-01-23 21:59I przez co ma być ochrona powrotu? |
|||
|
||||
leON22
|
Kamil w zaawansowanych- ochrona powrotu, ustaw pompa mieszająca. Teraz masz włączoną ochronę przez pompę CWU, jak zmienisz na mieszająca ,to wtedy odpali
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Ma być ustawione ochrona powrotu na pompę mieszkająca?
|
|||
|
||||
leON22
|
Tak , chyba po to ją zamontowałeś
dodane 2020-01-23 22:55PS. Już Ci zmieniłem , jeszcze mam Twoje uprawnienia |
|||
|
||||
szulczyk
|
A co z ustawieniami kociolka? Ma na razie chodzić na tych ustawieniach co teraz?
|
|||
|
||||
leON22
|
Coś ta ochrona przez tą pompę mieszającą nie działa, temperatura powrotu nie rośnie
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Chyba cos ruszyło...
|
|||
|
||||
leON22