Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona21 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
szulczyk
|
leON22 napisał » 2020-01-23 23:26 PS. Włączyłem ponownie ochronę przez CWU i temperatura powrotu od razu skoczyła Pytanie dlaczego nie dziala przez pompe mieszająca? |
|||
|
||||
leON22
|
Nie wiem , jesteś na miejscu ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
Czujnik temp.za zaworem 4D miałeś dać na zaworze za pompą CO , a dałeś za zaworem 4D
|
|||
|
||||
szulczyk
|
leON22 napisał » 2020-01-23 23:32 Czujnik temp.za zaworem 4D miałeś dać na zaworze za pompą CO , a dałeś za zaworem 4D Jutro rano to ogarne.. dodane 2020-01-23 23:43Tylko gdzie ja to tam teraz wepne? Musiałbym dac przez tym zaworem z prawej strony od pompy aby kontaktowal z metalem |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
szulczyk napisał » 2020-01-23 21:59 Tyś jest dobry hehe. Było pisane, że masz ZZ dać za pompami, a są przed.Panowie poniżej zdjęcia poprawione instalacji.... Zamontowałeś kotłową, to dobrze, a zawór masz otwarty na max, dlaczego ? Nie odpalasz ochrony - pompę dodatkową ustaw jako kotłowa i to ma wystarczyć. Pompę kotłową i CWU ustaw na niską wydajność, pompę CO na wysoką wydajność, pompę na sekcji na średnio-niską wydajność. Powinno gadać, ino miej na względzie że całość wychłodziłeś, i rozruch znowu swoje zeżre. |
|||
|
||||
szulczyk
|
To montować hydraulik przecież nie ja.
Czy ten zawor zz może tak zostać przed pompami?Czy mam znowu go ścigać? Zawor 4d otwarty na max A na ile ma być? Jest teraz na 6 i wcześniej też tak było Pompę dodatkowo jako kotlowa, to chyba jest tak ustawione na sterowniku jako mieszajaca? Ochrona nadal przez CWU? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie, ochronę wyłącz, pompę dodatkową uruchom jako kotłowa. Z 4D nadal sprawa do rozwiązania, bo T1 przy pełnym jego otwarciu (a tak masz teraz) powinna osiągać temp CO. T1 daj na rurę stalową na wyjściu z kotła. Potem skalibruj tak, aby temp była jak CO, lub ciut wyższa. Potem czujnik nazad tam gdzie był, lub gdzie pisał leON ( ogólnie czym dalej od zaworu, tym lepiej). ZZ już zostaw, są grawitacyjne, to aż tak źle nie będzie. Ale na przyszłość pamiętaj, że powinny być za pompami |
|||
|
||||
szulczyk
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-01-24 07:54 W jaki sposob to ustawic na sterowniku? Teraz w ogóle nie załącza mi się ta pompa, załączyła się tylko jak była ustawiona jako ochrona powrotu. Nie, ochronę wyłącz, pompę dodatkową uruchom jako kotłowa. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zaawansowane/Pompy/Funkcja pompy dodatkowej - tu zmienisz. Przedtem odpalała cyklicznie wg nastawy Obwód kotła/Minimalna temp. powrotu. |
|||
|
||||
szulczyk
|
OK ,zmieniłem. Na schemacie pojawiła się coś takiego jak bufor.pewny |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Tak, jest OK. Jeszcze w Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu, ustaw na "wyłączona". Zrób jeszcze z tym T1, potem za 4D ustaw sobie ze 45st, i powinno już być OK. |
|||
|
||||
szulczyk
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-01-24 08:18 Tak, jest OK. Jeszcze w Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu, ustaw na "wyłączona". Zrobione. Tak ma być na stałe ustawione? Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-01-24 08:18 Zrób jeszcze z tym T1, potem za 4D ustaw sobie ze 45st, i powinno już być OK. Ogarne to wieczorem lub jutro i zobaczymy. |
|||
|
||||
leON22
|
Jak widać ta pompa nie chroni powrotu
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
4D trzeba przymknąć, to powrót będzie chroniony. Teraz to chodzi jakby zaworu nie było.
|
|||
|
||||
leON22
|
Inter... możesz mnie oświecić , dlaczego pompa kotłowa nie mieszającą Ochrona przez CWU , działała
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zamontował kotłową, to niech ją ma na chodzie.
|
|||
|
||||
karoka65
|
leON22 napisał » 2020-01-24 13:27 Inter... możesz mnie oświecić , dlaczego pompa kotłowa nie mieszającą Ochrona przez CWU , działała Dlatego kotłowa bo mieszająca może robić mu "sieczkę" dla mnie ochrona przez CWU to proteza ale jak komuś pasuje to jego wola. |
|||
|
||||
gmaj22
|
A gdzie masz w sterowniku tą pompę podłączona?
Po drugie: jaka jest temperatura jej załączenia? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona21 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||