Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Trza włączyć pompa +zawór, to będzie widać temp za zaworem, a docelowo będzie sterować siłownikiem.
|
|||
|
||||
leON22
|
Już zrobione szefie
dodane 2019-12-28 16:32Kamil zamontowałeś to tam gdzie zaznaczyłem ? |
|||
|
||||
szulczyk
|
Tak , nie moge wrzucić większego zdjęcia bo jest limit max 2 mb :/
dodane 2019-12-28 16:34Czy coś mam przedstawiać czy na razie zostawiamy do jutra na testy? dodane 2019-12-28 16:39Jeszcze uczenie się tych przepływów podlogowki czy 1,5 l/ min to mało? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Gdzieś Ty dał ten czujnik ? Zdjęcie o 90* obrócone ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Za zaworem jest zaledwie 20, kręć zaworem w stronę 6, powolutku, po 1mm, aż za zaworem będziesz miał 40.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Teraz jest przy samej 6 było 30.5 i spada
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak kociołek dobije do zadanej 60st , to powinno być lepiej Daj 2 bieg na pompie od CO , bo widzę tylko jedna dioda żółta się świeci
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Ustawiłem na 2 bieg pompy CO
|
|||
|
||||
leON22
|
PS. Powiedz mi jeszcze jak wygląda palnik przy tak mocnym nadmuchu ? Możesz jeszcze zdemontować te cegły szamotowe po bokach . Nie będzie tak spiekało
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2019-12-28 16:04 Za pompą CO. Czym dalej tym lepiej. I każdy czujnik powinien być ocieplony, pianka kosztuje grosze. dodane 2019-12-28 16:04 gmaj22 napisał » 2019-12-28 15:26 Skoro mają być z tego zasilane grzejniki, to szkoda już mieszać w tych pompach ? Co sądzisz o tych zaburzeniach po wł/wył pompy CWU ? ZZ niesprawny, czy brak ? Albo całkowicie wyłaczyc pompę grzejnikową, skoro z nich nie korzysta, ale wtedy bez dłwienia tylko pompa podłogowa na pełny prepływ. Raczej lokalizacja zasilania CWU przed 4D z rury o zbyt małej średnicy i brak zaworu zwrotnego na powrocie z podłogówki. Nie ma zdjęć rozdzielaczy podłogówki ani powrotów kotła, dlatego trudno ocenić. |
|||
|
||||
karoka65
|
leON22 napisał » 2019-12-28 17:01 PS. Powiedz mi jeszcze jak wygląda palnik przy tak mocnym nadmuchu ? Możesz jeszcze zdemontować te cegły szamotowe po bokach . Nie będzie tak spiekało Toż to cała 5-tą klasę z niego wyrzucisz, hehe |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
pawel3
|
no właśnie sam się zastanawiałem.
https://kotly.com/pl/287-zawor-mieszajacy-czterodrogowy-wita-minimix-mi-4.html Nie podają dokładnej instrukcji |
|||
|
||||
konto usunięte
|
No właśnie, nie wiadomo czy przegroda jest prostopadle, czy równolegle do pokrętła. Na logikę równolegle, ale kto ich tam wie :/
dodane 2019-12-28 17:42szulczyk, przepraszam ale wprowadziłem Cię w błąd, pomyliłem kierunek kręcenia zaworem, sorry. |
|||
|
||||
leON22
|
W/g mnie wtedy będzie 6 klasa Kamil na moją odpowiedzialność wywalaj ( w sensie zdemontuj do ponownego użytku ) , gorzej nie będzie Przynajmniej nie będzie "kalafiorów" na palniku |
|||
|
||||
szulczyk
|
Wywaliłem z godzinę temu te cegły
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Hel-Wita ma chyba podobnie do Honeywella - skośne ustawienie to jest "5". Ale to najlepiej na miejscu obadać- poruszać wajchą na manualu i sprawdzić.
dodane 2019-12-28 18:22 Ale wg szkicu wstawionego przez @internautę, to wygląda na to, że ma "normalnie". Świadczy o tym zakres obrotu "wajchy". Niech sprawdzi, dając na maksa zgodnie ze wskazówkami zegara ( w prawo), czy rura za pompą robi się gorąca. To najlepszy sposób, aby się przekonać. |
|||
|
||||
leON22
|
Grzesiu o tym zaworze pisałeś tutaj - > Hel Wita Jest tam jakiś schemat ale bardzo mało-widoczny Nie ma jak sprawdzić organoleptycznie
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||