Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gmaj22
|
Ja też w gorącej kapany: pomyliłemz innym tematem - tu rzeczywiście pompy sa w szeregu za 4D. Musi zdławić obieg za ostatnium odejściem na grzejniki a przed rozdzielaczem podłogówki. Albo całkowicie wyłaczyc pompę grzejnikową, skoro z nich nie korzysta, ale wtedy bez dłwienia tylko pompa podłogowa na pełny prepływ. T|emperatura na kotle jak napisałem poprzednio - 20 stopni wyzsza niż na podłogówce.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
szulczyk, co to za czujnik ? Bo nie jest to od CWU, a w sterze nie masz założonego T1, a przynajmniej nie w miejscu do tego wyznaczonym (foto) Poza tym: za pompą, to to samo co przed pompą ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Po otwarciu stera, na deklu będziesz miał rozpiskę, tak że dasz radę. Ino przez przelotkę go puść (też powinna być w "akcesoriach")
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Ten czujnik poniżej to czujnik temp kotła hydraulik kazał mi to wyciągnąć i zamontować jak na focie niżej, bo stwierdził że jak jest włożony tam gdzie powinien być w piecu to oszukuje z temperaturą kotła
dodane 2019-12-28 15:37Dzisiaj już niestety muszę jechać z działki, więc tak zostanie do jutra, hydraulik ma jeszcze raz przyjechać sprawdzić tą podlogowke, wydaje mi się że przepływy 1,5 l/min na podlogowce to trochę za mało? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
O ja cierpiedole...
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Wsadzić go znowu tam w miejsce na czujnik kotla?
|
|||
|
||||
pawel3
|
szulczyk napisał » 2019-12-28 15:37 Ten czujnik poniżej to czujnik temp kotła hydraulik kazał mi to wyciągnąć i zamontować jak na focie niżej, bo stwierdził że jak jest włożony tam gdzie powinien być w piecu to oszukuje z temperaturą kotła To nieźle ktoś kogoś oszukuje To nie jest kocioł zasypowy. Producent przewidział "dziurkę" na czujnik i nawet go tam zamontował |
|||
|
||||
leON22
|
Ja również ... , wyrazy współczucia za hydraulika Może lepiej wyłącz te moje uprawnienia , bo jak coś pierdyknie to będzie na mnie
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Dobrze wsadzilem tam w to miejsce czy to jest tam jak ponizej na zdjęciu, miejsce z białą nakrętką?
Dopchnalem to, dokrecilem na maksa tą nakrętką |
|||
|
||||
leON22
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2019-12-28 15:32 Po otwarciu stera, na deklu będziesz miał rozpiskę, tak że dasz radę. Ino przez przelotkę go puść (też powinna być w "akcesoriach") Przed zamontowaniem tego czujnika temp za zaworem, wyłącz sterownik z prądu , chyba że Twój hydraulik Ci każe inaczej |
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
Tak właśnie to , hydraulik o tym nie wiedział Stary coś mi się wydaje, że ściemniasz pewny
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Chyba nie ,zaraz podłącza ten czujnik T1 ,w sterowniku sobie poradze tylko do której rurki ma być on zamocowany? Bo nie mam pojęcia:(
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Za pompą CO. Czym dalej tym lepiej. I każdy czujnik powinien być ocieplony, pianka kosztuje grosze.
dodane 2019-12-28 16:04 gmaj22 napisał » 2019-12-28 15:26 Skoro mają być z tego zasilane grzejniki, to szkoda już mieszać w tych pompach ? Co sądzisz o tych zaburzeniach po wł/wył pompy CWU ? ZZ niesprawny, czy brak ? Albo całkowicie wyłaczyc pompę grzejnikową, skoro z nich nie korzysta, ale wtedy bez dłwienia tylko pompa podłogowa na pełny prepływ. |
|||
|
||||
leON22
|
szulczyk napisał » 2019-12-28 15:53 Chyba nie ,zaraz podłącza ten czujnik T1 ,w sterowniku sobie poradze tylko do której rurki ma być on zamocowany? Bo nie mam pojęcia:( Obstawiam , że brak zz ale u mnie jest i jak wyłączę ochronę to mam podobnie |
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Taka pianka jest OK. Czujnik montujesz do rury, nakładasz kawałek pianki i tyle. Możesz ew trytkami lekko ścisnąć.
dodane 2019-12-28 16:18 leON22 napisał » 2019-12-28 16:11 Dziwne.
Obstawiam , że brak zz ale u mnie jest i jak wyłączę ochronę to mam podobnie |
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||