Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
szulczyk
|
Przestawiłem pompę od podlogowki jedną zieloną i dwie żółte diody, teraz na podlogowce jest ok 19 stopni
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Temp na razie się nie przejmuj. Pompę CO ustaw na max wydajność, 4D powoli przekręcaj w prawo aż osiągniesz 40st T1, ale rób to naprawdę po kawałeczku, i po każdym ruchu odczekaj minutę, czy dwie.
|
|||
|
||||
leON22
|
Kalafior się zrobił bo przestawiłem na noc na automat ecoal I nieźle widać musiał dmuchać
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2019-12-29 10:27 Temp na razie się nie przejmuj. Pompę CO ustaw na max wydajność, 4D powoli przekręcaj w prawo aż osiągniesz 40st T1, ale rób to naprawdę po kawałeczku, i po każdym ruchu odczekaj minutę, czy dwie. Ok zrobię tak jak pisałeś czekam minutę lub dwie i kolejny ruch , póki co jestem na 1 , pompa co na 3 biegu Widzę na podajniki że już nie ma płomienia ,chyba tylko gdzieś niżej jest żar |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Spokojnie, obserwuj T1. Nie ma pośpiechu.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Ok , jeszcze dla ścisłości, pompa cwu ma byc wyłączona w tej chwili zamknąć ten zawor od niej?czy na razie zostawiać?
dodane 2019-12-29 10:49Widzę że ona chyba jakoś dziwnie się zachowuje bo włącza się i wyłącza dodane 2019-12-29 10:51Na dworze 4d jestem przy 3 dodane 2019-12-29 10:52Zauważyłem że rośnie temp podlogowki jest ok 26 stopni |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
leON22
|
Bo jest włączona ochrona powrotu przez cwu I temp. 50st jak spadnie o 2st poniżej to ją sterownik załącza. Mam wyłączyć ochronę?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wyłączyć, zawór zamknąć. szulczyk, jeszcze wolniej działaj przy zaworze, być może trzeba cz T1 do metalu gdzieś przyłożyć. |
|||
|
||||
szulczyk
|
Wyłączyłem ochronę powrotu i pompa się wylaczylaa, zamknąłem zawór
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
leON korekta nie w tę stronę.
|
|||
|
||||
karoka65
|
dla mnie to doopa ta ustawianie, ruszy jeszcze ze 2 czy 3 razy temp. na kotle zjedzie i kicha z takiego kręcenia, trzeba by mieć stałą temp. na kotle. Jak ja widzę te PP to aż mnie trzepie jeszcze czujnik do tego goowna przyłożony?
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok zrobione
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pojedziemy Wiesław do Wawy to poprawiać ? Pewnie nie ;]
|
|||
|
||||
karoka65
|
Wyciąć w pizdu i sklecić od nowa.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Chłopaki musicie mi uratować tyłek , miałbym czas na ten kociołek, a mi tutaj wszystko z wykończenia schnie płyty kg i nie chce aby robota poszła na darmo :/
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zapomniałeś dodać Wiesław, że wyciąć, i wypier.... szulczyk, zrobi się co sie da, a wiele się nie da z tak skopaną instalką. |
|||
|
||||
szulczyk
|
Wy robocie tylko ustawienie kotła czy hydraulike też ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Od A do Z. Ale drogo będzie. Nie ruszaj na razie 4D, zgasło w tym kotle czy ki diabeł ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Nie zgasło, pali się cały czas nie ruszam już 4d jest między 4 A 5 , możesz mi wysłać na priv nr tel to zadzwonię zadam Ci kilka pytań i albo ten typ poprawi co powiecie albo niech zwraca mi pieniądze i zrobicie to od A do Z
dodane 2019-12-29 11:14Bo już mam tego dosyć ile można nad tym siedzieć |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||