Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
karoka65
![]() |
leON22 napisał » 2019-12-23 23:13 Czyżby kolejny fanatyk RBR ![]() ![]() Dlaczego znowu żenada? zacytowałem tylko część Twojego wpisu odnośnie montażu zaworu schładzającego DBV. Czy to moja wina że producent Twojego kotła nie pomyślał o takiej mufie? czy uważasz że masz lepiej to zrobione jak w RBR gdzie kontakt zaworu jest bezpośrednio w płaszczu kotła? ja uważam że nie masz. Powiem Ci więcej, kiedyś Ogniwo nie dopuszczało do montażu swoich kotłów w układzie zamkniętym, niektórzy po prostu są tu za krótko żeby o pewnych rzeczach wiedzieć wszystko ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wiesiu nie chcę dzisiaj wchodzić w zbędne dyskusje, cyt : "Zawór powinien być zamontowany zawsze na wyjściu gorącej wody lub jeżeli jest to możliwe bezpośrednio na kotle.", wszystko Wesołych Świąt
![]() |
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
Koledzy odgrzewam kotleta, podłogówka odpowietrzona przez hydraulika , ale niestety piec chodzi od temperatury 29 do 39 i znowu temperatura spada do 29 i tak w kółko , co może byc nie tak? Dzięki za pomoc z góry.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
A jaki geniusz ustawił Ci temp. załączenia pompa na 35 stopni? czy Ty naprawdę nie widzisz dlaczego?
|
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
Hydraulik? temperatura zalaczania pomp powinna byc 45 stopni? i kiedy przełączyc z trybu recznego na automat przy ilu stopniach ,jak od nowa rozpalam piec?
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Szulczyk-Podnieś temp zadaną kotła, bo nigdy go nie rozgrzejesz. Daj ze 65 stopni.
|
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
budgie1 napisał » 2019-12-27 20:12 Szulczyk-Podnieś temp zadaną kotła, bo nigdy go nie rozgrzejesz. Daj ze 65 stopni. Tylko kiedy on dobije do tej temperatury ? jak teraz ledwo do 50 dobija |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Co ten hydraulik Ci tam narobił że kociołek nie może dobić do temp. zadanej
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Spadek temp powodują pewnie pompy. Niech od 55 zadziałają. Zobaczysz co się stanie.
|
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
Czyli co na razie ustawic temp zalaczania pomp od 55 stopni? i na ile czasu tak zostawic?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie wiadomo w jakiej pozycji jest zawór 4D ? Proponuję przejście na grupowe , bo widać ecoal sobie nie radzi
![]() |
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
leON22 napisał » 2019-12-27 21:42 Tylko odpowietrzył podłogówke i poduścił wodę.Co ten hydraulik Ci tam narobił że kociołek nie może dobić do temp. zadanej ![]() dodane 2019-12-27 21:47zawor ponizej ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak wygląda sprawa na palniku przy tak wysokim nadmuchu w automacie ? Czy czujnik powrotu jest zamontowany ?
|
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
jest zamontowany, owinalem taśmą aluminiową i przykleiłem nią do tego kolanka co kilka postów wyżej mi pisałeś
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Włącz grupowe min/max 12/16kW po 5 podań dmuchawa 40/42% , histereza kotła 0,2st przejście na moc max 1st i obserwujemy
![]() dodane 2019-12-27 21:58PS. Czy masz zamontowany jakiś czujnik temperatury za zaworem 4d żeby wiedzieć ile st puszczasz w podłogowe ? |
|||
|
||||
szulczyk
![]() |
leON22 napisał » 2019-12-27 21:58 Włącz grupowe min/max 12/16kW po 5 podań dmuchawa 40/42% , histereza kotła 0,2st przejście na moc max 1st i obserwujemy ![]() dodane 2019-12-27 21:58PS. Czy masz zamontowany jakiś czujnik temperatury za zaworem 4d żeby wiedzieć ile st puszczasz w podłogowe ? Jak zmienić na to grupowe? Nie wiem czy mam jakis czujnik , wiem ze mam przy grupie mieszajacej coś takiego ze max 40 stopni idzie na podłogówke |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok, daj mi uprawnienia to Ci to ustawię
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
tam instalator na grubo spartolił temp. kotła nie rosnie mimo wyłaczenia wszystkich pomp powrót bardzo niski różnica prawie 30C ,a temperatura spalin około 200C i jeszcze pewnie układ zamknięty jak pierdyknie to coś rozwali , szukaj instalatora z uprawnieniami
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czyściłeś kocioł , zawirowacze , czujnik spalin ?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||