Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
daj mu ze 45 stopni za zaworem , zeby rozładować nadwyżkę temp z kotła
dodane 2019-11-26 20:54daj mu ze 45 stopni za zaworem , zeby rozładować nadwyżkę temp z kotła dodane 2019-11-26 20:59dobra mozna zostawic na tym pogodowym ten 4d , przestała temp na kotle rosnąć Druga sprawa jak w chaułpie jest , cieplej już ? Są tam jakies głwoice na grzejnikach ? |
|||
|
||||
puter
|
W domu jest zdecydowanie cieplej, a głowic żadnych nie ma.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
gdzie masz umiejscowiony czujnik temp za zaworem ?
|
|||
|
||||
budgie1
|
Kontroluj temperaturę podajnika
|
|||
|
||||
leON22
|
Czujnik jest pod tą niebieska taśmą w prawo za odpowietrznikiem, temp.czujnika ecoal pokrywa się z analogowym
|
|||
|
||||
puter
|
Dokładnie tak jak leON22 napisał.
|
|||
|
||||
leON22
|
Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st Ochrona włączona, a miało być tak pięknie
|
|||
|
||||
karoka65
|
Puter mnie za bardzo nie interesuje za ile ale gdzie kupiłeś ten kocioł jeśli to nie tajemnica? Patrząc na to wszystko nie kupiłeś go u mnie, nie kupiłeś go u minertu ani u mojego kuzyna bo byś tu nie pisał.
Mam podejrzenie ale nie mam pewności. Dlaczego nie wziąłeś kotła z górnym wyjściem spalin? przecież wygodniej i taniej byłoby go podłączyć? |
|||
|
||||
leON22
|
Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st Ochrona miało być wyłączona, a miało być tak pięknie
|
|||
|
||||
karoka65
|
A ty coś się zaciął?
|
|||
|
||||
leON22
|
Tak rano przy goleniu Sorki już jest ok
|
|||
|
||||
puter
|
Spadła, chyba właśnie sporo wzrosła
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
leON22 napisał » 2019-11-26 21:34 Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st Ochrona miało być wyłączona, a miało być tak pięknie Leon nie wiesz co się stało, Ja wiem, operator kotła zabardzo nie wie co robi. |
|||
|
||||
puter
|
Operator kotła w tej chwili nic nie robi. Ale masz rację palę w nim od 3 dni i dopiero się uczę więc chodzę troszkę po omacku i dlatego tu jestem.
|
|||
|
||||
leON22
|
Zmniejszyłem moce w grupowym na 12/16kw dałem za zaworem 50st żeby to zbić
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
A tak na poważne, prosiłem żebyś na chwilę dał za zaworem na 45 stopni czyli o 3 stopnie więcej, a ty dałeś 48 stopni i trzymałes tak nie patrząc że temp idzie w dół, później jak kocioł zaczął pracować zmieniłeś spowrorem na 42 stopnie, pokreciles zaworem w tą i nazat to się nie dziw że temp na kotle skacze, jak szalona zwłaszcza że mamy spora instalacje
dodane 2019-11-26 21:55 leON22 napisał » 2019-11-26 21:52
Zmniejszyłem moce w grupowym na 12/16kw dałem za zaworem 50st żeby to zbić [/quote Zostaw to niech to samo spadnie, i nie grzeb już nic dodane 2019-11-26 21:57 puter napisał » 2019-11-26 21:49 Operator kotła w tej chwili nic nie robi. Ale masz rację palę w nim od 3 dni i dopiero się uczę więc chodzę troszkę po omacku i dlatego tu jestem. Tutaj akurat operatorem był Leon Dobra chłopaki bawcie się |
|||
|
||||
leON22
|
Na poważnie dałem 50st ,ale jest obniżona 2st stąd 48st W takim razie trzeba ustawić max kąt otwierania zaworu 4D
dodane 2019-11-26 22:00Fajnie , że wpadłeś thx za pomoc dodane 2019-11-26 22:01 leON22 napisał » 2019-11-26 22:00 A my Marek bawimy się dalej
Na poważnie dałem 50st ,ale jest obniżona 2st stąd 48st W takim razie trzeba ustawić max kąt otwierania zaworu 4D dodane 2019-11-26 22:00Fajnie , że wpadłeś thx za pomoc |
|||
|
||||
puter
|
Dzięki, że masz. do tego jeszcze cierpliwość
|
|||
|
||||
leON22
|
Z wiekiem człowiek chyba dostaje to w pakiecie . Jak mówiłem , wszystkie cenne wskazówki mile widziane , a Piotr - Ameno25 , to mój mistrz ja jestem jego uczniem
|
|||
|
||||
puter
|
kurcze martwi mnie cały czas ta różnica temperatur między wyjściem i powrotem. 25 stopni to chyba trochę sporo.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||