Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona10 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Druga sprawa , to że pompa wyłącza się po dogrzaniu pomieszczenia , może w tym pomieszczeniu grzejnik ma słaby przepływ i ciepło do niego nie dochodzi pewny Tutaj najlepiej musi się wypowiedzieć sam zainteresowany pomocą .
|
|||
|
||||
budgie1
|
Za to wykres ma przedni
|
|||
|
||||
toriman
|
|
|||
|
||||
karoka65
|
budgie1 napisał » 2019-11-28 14:21 dodane 2019-11-28 14:21Karoka, a tobie jakie kotły na eko najbardziej schodzą? Eee nie gadaj? to Ty chyba jesteś jedyny na forum który tego nie wie |
|||
|
||||
budgie1
|
Ano nie wiem
|
|||
|
||||
toriman
|
Kol. puter ma coś poważnie zrąbane w instalacji. Moim zdaniem wszystkie pompy powinny pracować bez przerwy i może wtedy byłoby stabilniej bo teraz to istny flip-flop się robi na zaworze 4D.
|
|||
|
||||
puter
|
Dzięki leON22 mój kociołek działa stabilnie, temperatury się wyrównały i praca jest w miarę równa. Na wykresach widać lekkie falowanie, ale to już nie to co na początku Pewnie pompa mieszająca by nie zaszkodziła żeby dogrzać troszkę powrót ale i tak chyba nie jest tak źle. Jeszcze raz wielkie dzięki koledze leON22. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do ustawień to są mile widziane.
|
|||
|
||||
leON22
|
Najwiekszą "piłę" widać na wykresie temp. podajnika. Widać, że szybko stygnie i równie szybko się nagrzewa, proporcjonalnie do temp. kotła. Może weź ten czujnik czymś zaizoluj nie będzie tak ostro reagował na zmiany temperatury
|
|||
|
||||
janjan
|
podepnę się, leON22 ja również dziękuję za pomoc w ustawieniach:, życzę pogodnych ,zdrowych i radosnych świąt dla wszystkich tu obecnych i nieobecnych na forum.
|
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Ano nie wiem RaBaRbar |
|||
|
||||
puter
|
||||
|
||||
leON22
|
Pewnie ma na myśli model kotła , czyli RBR od Bałka potocznie zwany "rabarbarem"
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona10 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||