Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona10 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Druga sprawa , to że pompa wyłącza się po dogrzaniu pomieszczenia , może w tym pomieszczeniu grzejnik ma słaby przepływ i ciepło do niego nie dochodzi
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Za to wykres ma przedni
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
budgie1 napisał » 2019-11-28 14:21 dodane 2019-11-28 14:21Karoka, a tobie jakie kotły na eko najbardziej schodzą? Eee nie gadaj? to Ty chyba jesteś jedyny na forum który tego nie wie ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Ano nie wiem
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
Kol. puter ma coś poważnie zrąbane w instalacji. Moim zdaniem wszystkie pompy powinny pracować bez przerwy i może wtedy byłoby stabilniej bo teraz to istny flip-flop się robi na zaworze 4D.
|
|||
|
||||
puter
![]() |
Dzięki leON22 mój kociołek działa stabilnie, temperatury się wyrównały i praca jest w miarę równa. Na wykresach widać lekkie falowanie, ale to już nie to co na początku
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Najwiekszą "piłę" widać na wykresie temp. podajnika. Widać, że szybko stygnie i równie szybko się nagrzewa, proporcjonalnie do temp. kotła. Może weź ten czujnik czymś zaizoluj nie będzie tak ostro reagował na zmiany temperatury
![]() |
|||
|
||||
janjan
![]() |
podepnę się, leON22 ja również dziękuję za pomoc w ustawieniach
![]() |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
Ano nie wiem ![]() RaBaRbar |
|||
|
||||
puter
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
Pewnie ma na myśli model kotła , czyli RBR od Bałka potocznie zwany "rabarbarem"
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona10 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||