Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Co masz na myśli pisząc "zębatek" bo nie jarzę , nie kumam, o co kaman . Masz na myśli dostęp do sterownika
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Weż łopatę i wrzucaj węgiel na palnik , a powrót grzej farelką
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Leon miałem na myśli "zębatki" grupowego
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ameno25 napisał » 2019-11-26 06:49 Weż łopatę i wrzucaj węgiel na palnik , a powrót grzej farelką Piotr myślałem, że jesteś poważniejszy ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Dostosowalem się do poziomu w wątku
![]() |
|||
|
||||
Pearce
![]() |
I jak tam testy? Jakieś wnioski?
ps. A czy Ty wogóle wiesz co się dzieje na palniku , czy tylko tak z wykresów ... |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tak jak widać , już sytuacja opanowana . Kociołek się ustabilizował , o tym co na palniku i w popielniku musi się wypowiedzieć właściciel kotła .Sam jestem ciekaw, bo całą noc chodził na automacie i nie potrafił osiągnąć temp.za danej
![]() dodane 2019-11-26 15:41 Ameno25 napisał » 2019-11-26 10:25 Dostosowalem się do poziomu w wątku ![]() Bardzo śmieszne , muszę dawać podobne rady ![]() |
|||
|
||||
Pearce
![]() |
Uhm..... Ustawiłes kocioł na wykresy, nie znając instalacji, nie wiedząc co na palnik itd., tylko pozazdrościć umiejętności.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie no, aż takim jasnowidzem nie jestem , miałem wczoraj z @puter mała wideokonferencję
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
leON22 napisał » 2019-11-26 15:41 .Sam jestem ciekaw, bo całą noc chodził na automacie i nie potrafił osiągnąć temp.za danej ![]() Potrafił czy nie potrafił ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Mi się widzi że potrafił, ba nawet się odstawiał.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Piotr nie zrozumiałeś mnie do końca o godz.5 rano nie potrafił, nie patrzyłem na wykresy przed wyjazdem do pracy widziałem tylko moc dmuchawy 100%
![]() ![]() Wiesiu potrafił ale jakim kosztem nie wiem jak długo ten palinik by wytrzymał przy takim nadmuchu ![]() |
|||
|
||||
Pearce
![]() |
Bez podstawowej wiedzy odnośnie instalacji oraz co się dzieje na palnik można tylko nabijac sobie tutaj posty, a kolega dalej zostaje z ręką w nocniku.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
OEP16-KOSINA napisał » 2019-11-24 18:36 Nie wiem co tam jest dmuchawa na 100% temperatura spalin 107 ? może brakło eko Przydało by się foto palnika. Ciekawe czy ta temperatura za zaworem dochodzi mu do grzejników? dodane 2019-11-26 17:00O tym właśnie pisał OEP16-KOSINA . Osobiście uważam temat za zamknięty .Bez nabijania zbędnych postów . Najlepiej niech się wypowie sam zainteresowany pomocą , bo widzę że robi się tu jakaś nagonka na faktycznie pomagających ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ja zrozumiałem to co napisałeś Leon , cała noc to cała noc , piata to piata
Jak za zaworem było ustawione 53* , bóg jeden wie jaki tam był za spiek na palniku , 4d ustawiony tak że wahał mocą kotła , to jak to miało chodzić teraz idzie bo za 4d jest 15* mniej i nie wahluje już tak , dodane 2019-11-26 17:04 Pearce napisał » 2019-11-26 16:58 Bez podstawowej wiedzy odnośnie instalacji oraz co się dzieje na palnik można tylko nabijac sobie tutaj posty, a kolega dalej zostaje z ręką w nocniku. O prawidłowo powiedziane ! Dodam że jeszcze oprócz wiedzy na temat instalacji trzeba mieć też pojecie jak ja okiełznać dodane 2019-11-26 17:06Chłop miał opisać instalacje zrbić zdjecia , itp itd , nie zrobił tego do teraz , a zapisane jest 5 stron farmazonów |
|||
|
||||
puter
![]() |
https://www.dropbox.com/sh/14evbc08dwwd7ch/AAA50Du_Y384jSVNBCVvWbaba?dl=0 tutaj są zdjęcia instalacji z opisem może być gorzej ba za bardzo się nie znam i ciężko mi powiedzieć bardziej fachowo co tam jest. Pomoc leON22 jest dla mnie nie oceniona bo temperatura w domu się stabilizuje. Przede mną napewno jeszcze daleka droga żeby to wszystko ogarnąć ale z waszą pomocą jestem pewny że końcu okiełznam ten kocioł
![]() ![]() ![]() ![]() P.S zdjęcia były robione wczoraj, ale zdjęcie palnika jest jedno z wczoraj a drógie dziś robione przed chwilą. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Kolego tą pompę CWU możesz sobie wyłączyć bo zbytecznie chodzi i grzeje baniak , no chyba że chcesz taka gorącą mieć
Jeśli chcesz mieć ciepły powrót musisz na małym obiegu zaworu 4d wstawić pompę , |
|||
|
||||
puter
![]() |
No właśnie aż na tak ciepłej mi nie zależy ale ochrona powodu jest realizowana przez tą pompkę a czy do tego nie powinna ona właśnie pracować??
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A tam w RBR nie ma czasem osobnego króćca powrotu z CWU , bo coś mi się wydaje ze jest więc właczanie ochrony powrotu poprzez pompę CWU nie ma najmniejszego sensu
dodane 2019-11-26 20:44wyłaczysz pompe i zobaczysz ze bedziesz miał cieplejszy powrót niz był z włączoną |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Zobaczymy co się będzie działo, wyłączyłem tą ochronę
![]() ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||