Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
Daj leONowi uprawnienia. Nie pożałujesz.
dodane 2019-11-24 19:31Flaszkę zakup przed powyżką akcyzy puter ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Bo za chwilę będzie "Rolnik szuka żony" i moja mnie zawoła żebym to oglądał razem z nią
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Mówisz poważnie leON?
![]() dodane 2019-11-24 19:33Lepiej popatrz na "Puter szuka ratunku" ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
O "rolniku" jak najbardziej moja miała kiedyś hektary , a raczej teściu teraz to po kawałku sprzedajemy . Jak widać sentyment pozostał
![]() ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
OEP16-KOSINA napisał » 2019-11-24 19:24 Statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem. dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach? Zobacz mój filmik na YT jest w temacie o opale jak się to pali , jest trochę pyłu ale dla mnie to żaden problem , najważniejsze że ma moc , jest suchy i nie syfi kotła jak niektóre "eko-groszki" ![]() dodane 2019-11-24 19:39 budgie1 napisał » 2019-11-24 19:37 Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany ![]() Rzekłbym bezcenny ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Otóż to
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Ciekaw jestem kto tam grzebie w tym kotle? Zadana 70 a za zaworem 75 dla -10?, wiatrak zapierdziela na 100%, nie chcę nawet wiedzieć co tam się w tym kotle dzieje.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak to kto
![]() ![]() dodane 2019-11-24 20:10PS. Dużo lektury przed nim na początek polecam Poradnik palacza dostępny na Forum ![]() |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
Kurde ja też miałem delikatne kłopoty po zamontowaniu kotła OEPm ale tutaj to jest meksyk
![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
Wczoraj musiałem niestety wyjechać a ustawieniami kotła zajął się instalator
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Daj leONowi uprawnienia i pozdrów instalatora
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Widzę , że @puter się nie poddaje i walczy dalej z ustawieniami
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
...a ja nie rozumiem jak przy otwartym w 100% zaworze 4D, temperaturze za nim ok. 60 stopni, pracującej pompie obiegowej - kaloryfery mogą być chłodne. Niepojęte
![]() dodane 2019-11-25 21:10Kolego puter narób dużo zdjęć swojej instalacji - różne kąty, jak najwięcej szczegółów a może narysuj jak idą różne rury jeśli dasz radę. Przy takich temperaturach w instalacji powinieneś mieć w domu prawdziwe piekło. Ja się mało znam na instalacjach CO jednak widzę, że jest poważny problem i trzeba go jak najszybciej pokonać bo z każdym dniem ponosisz straty. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A moze kolega ma otwarte okna
BTW - 4 storny zapisane i śmietnik jakich mało |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok już testuje jego kociołek
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
Powodzenia leON22
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Leon jak tam testy bo widzę że całkowicie tracisz moc.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Moc jest ze mną
![]() ![]() dodane 2019-11-25 22:47PS. Faktycznie jakoś ciężko się zbiera ![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Ja to się ch... znam. Już kiedyś Ci pisałem że to nie Ogniwo, oby Ci "zębatek" nie zabrakło.
Dalej sprzedaję, montuję ale już nie użytkuję. Dobrej nocki. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||