Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
daj mu ze 45 stopni za zaworem , zeby rozładować nadwyżkę temp z kotła
dodane 2019-11-26 20:54daj mu ze 45 stopni za zaworem , zeby rozładować nadwyżkę temp z kotła dodane 2019-11-26 20:59dobra mozna zostawic na tym pogodowym ten 4d , przestała temp na kotle rosnąć Druga sprawa jak w chaułpie jest , cieplej już ? Są tam jakies głwoice na grzejnikach ? |
|||
|
||||
puter
![]() |
W domu jest zdecydowanie cieplej, a głowic żadnych nie ma.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
gdzie masz umiejscowiony czujnik temp za zaworem ?
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Kontroluj temperaturę podajnika
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czujnik jest pod tą niebieska taśmą w prawo za odpowietrznikiem, temp.czujnika ecoal pokrywa się z analogowym
![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
Dokładnie tak jak leON22 napisał.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st
![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Puter mnie za bardzo nie interesuje za ile ale gdzie kupiłeś ten kocioł jeśli to nie tajemnica? Patrząc na to wszystko nie kupiłeś go u mnie, nie kupiłeś go u minertu ani u mojego kuzyna bo byś tu nie pisał.
Mam podejrzenie ale nie mam pewności. Dlaczego nie wziąłeś kotła z górnym wyjściem spalin? przecież wygodniej i taniej byłoby go podłączyć? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st
![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
A ty coś się zaciął?
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tak rano przy goleniu
![]() ![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
Spadła, chyba właśnie sporo wzrosła
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
leON22 napisał » 2019-11-26 21:34 Piotr, co się stało że się zesr... temp.kotła spadła na 50st ![]() ![]() Leon nie wiesz co się stało, Ja wiem, operator kotła zabardzo nie wie co robi. |
|||
|
||||
puter
![]() |
Operator kotła w tej chwili nic nie robi. Ale masz rację palę w nim od 3 dni i dopiero się uczę więc chodzę troszkę po omacku i dlatego tu jestem.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Zmniejszyłem moce w grupowym na 12/16kw dałem za zaworem 50st żeby to zbić
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A tak na poważne, prosiłem żebyś na chwilę dał za zaworem na 45 stopni czyli o 3 stopnie więcej, a ty dałeś 48 stopni i trzymałes tak nie patrząc że temp idzie w dół, później jak kocioł zaczął pracować zmieniłeś spowrorem na 42 stopnie, pokreciles zaworem w tą i nazat to się nie dziw że temp na kotle skacze, jak szalona zwłaszcza że mamy spora instalacje
dodane 2019-11-26 21:55 leON22 napisał » 2019-11-26 21:52
Zmniejszyłem moce w grupowym na 12/16kw dałem za zaworem 50st żeby to zbić ![]() Zostaw to niech to samo spadnie, i nie grzeb już nic dodane 2019-11-26 21:57 puter napisał » 2019-11-26 21:49 Operator kotła w tej chwili nic nie robi. Ale masz rację palę w nim od 3 dni i dopiero się uczę więc chodzę troszkę po omacku i dlatego tu jestem. Tutaj akurat operatorem był Leon Dobra chłopaki bawcie się |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Na poważnie dałem 50st ,ale jest obniżona 2st stąd 48st
![]() ![]() dodane 2019-11-26 22:00Fajnie , że wpadłeś thx za pomoc ![]() dodane 2019-11-26 22:01 leON22 napisał » 2019-11-26 22:00 A my Marek bawimy się dalej Na poważnie dałem 50st ,ale jest obniżona 2st stąd 48st ![]() ![]() dodane 2019-11-26 22:00Fajnie , że wpadłeś thx za pomoc ![]() ![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
Dzięki, że masz. do tego jeszcze cierpliwość
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Z wiekiem człowiek chyba dostaje to w pakiecie . Jak mówiłem , wszystkie cenne wskazówki mile widziane , a Piotr - Ameno25 , to mój mistrz ja jestem jego uczniem
![]() |
|||
|
||||
puter
![]() |
kurcze martwi mnie cały czas ta różnica temperatur między wyjściem i powrotem. 25 stopni to chyba trochę sporo.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||