Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl  Ogniwo Eko Plus+ 16kW - Konfiguracja sterownika Subskrybuj
First pagePrevious page8 / 9Next pageLast page
2018-10-14 20:26
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Skoro aż tak źle, to wg mnie korona palnika coś nie teges. Jak ona jest uszczelniana ? Na sznur ?
2018-10-14 20:32
  yaro2004 Posts: 105 Ostrzeżenie: 0
vmilo napisał » 2018-10-14 20:26
Skoro aż tak źle, to wg mnie korona palnika coś nie teges. Jak ona jest uszczelniana ? Na sznur ?



Nie mam pojęcia, piec przyjechał, hydraulik założył. Jeśli można to sprawdzić samemu, to muszę wiedzieć co to jest korona palnika Czy to ten element z którego wychodzi płomień? To tam chyba nie ma żadnych uszczelek, tylko sie nakłada, Wygasze piec dzisiaj i jutro wyczyszcze wszystko i się przyjże dokładnie.
2018-10-14 20:34
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Jak targali kocioł do kotłowni, to był rozbierany ? Zresztą..nie ważne. Na Twoim miejscu wykonałbym telefon do serwisu Ogniwo. Masz ich najnowsze dziecko, niech ogarniają. Koronę się uszczelnia, jak masz "nałożoną" to gadać to nie będzie.
2018-10-14 20:38
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Vmilo u mnie jest na sznur korona. Aż tak źle?, przedmucha sznur?
2018-10-14 20:40
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Nie, sznur jest OK. Po prostu nie widziałem jeszcze kotła plus + i nie wiem jak tam jest. Na pewno korona nie może być luźno nałożona hehe
2018-10-14 20:41
  yaro2004 Posts: 105 Ostrzeżenie: 0

Tak to wygląda po 3 dniach palenia. Aż cięzko było wysunąć szufladę, nadmiar ekogroszku po prawej stronie jak na zdjęciu. Kocioł był złożony, ale i tak trzeba było podajnik odkręcić bo nie założona była uszczelka boczna. Innych uszczelek w komplecie nie było.

2018-10-14 20:44
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Heh, coś mi to przypomina.
2018-10-14 20:46
  yaro2004 Posts: 105 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2018-10-14 20:44
Heh, coś mi to przypomina.
Można więcej szczegółów?
2018-10-14 20:46
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Huragan ?
yaro2004 napisał » 2018-10-14 20:41
Tak to wygląda po 3 dniach palenia.
Patrz co pisałem wyżej. Na tym nie ujedziesz, dzwoń, bo sam pewnie tego nie ogarniesz.

2018-10-14 20:51
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Jak jest tak jak sobie myślę to będzie ciężki sezon dla co niektórych.
2018-10-15 07:37
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0

Z DTR plusa + :

Uszczelniacz (350st ??) ponoć dają do każdego kotła wraz z narzędziami i innym badziewiem.
W każdym razie.. wyraźnie jest napisane, że należy to zrobić przy montażu. Wzywaj instalatora, bo serwis będzie miał prawo skasować za usługę.
2018-10-15 19:55
  yaro2004 Posts: 105 Ostrzeżenie: 0
vmilo napisał » 2018-10-15 07:37

Z DTR plusa + :

Uszczelniacz (350st ??) ponoć dają do każdego kotła wraz z narzędziami i innym badziewiem.
W każdym razie.. wyraźnie jest napisane, że należy to zrobić przy montażu. Wzywaj instalatora, bo serwis będzie miał prawo skasować za usługę.



Dziękuje, faktycznie był silikon mały 350st. Już uszczelnione, jutro zobaczę czy to cokolwiek poprawiło.
2018-10-30 08:04
  SCalus Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich.
Mam problem z połączeniem internetu w  moim piecu.
posiadam kocioł Ogniwo Eko plus M 20 kW ze sterownikiem eCoal V 3,5 panelem LCD typ CD1i wersją oprogramowania 1.1.24.6
Internet połączyłem kablem i nic...(brak ikonki globusa) a bez tego niema mowy dalej działać...
proszę o jakąś podpowiez.
2018-10-30 08:16
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Zacznij od tego.
2018-10-30 09:42
  SCalus Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
vmilo, niestety nie działa. znaleziony wolny adres ip 192.168.0.131 przepisana brama i maska z kompa , ale sterownik sie nie chce połączyć.Jakieś inne sugestie?
2018-10-30 09:45
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Kabel dobry ? Próbowałeś podłączyć do niego np lapka ?
2018-10-30 11:26
  SCalus Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Laptop śmiga aż miło a sterownik ani drgnie😕
2018-10-30 11:35
  energotop Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
Głupio zapytac, ale się zdarza... A wifi w laptopie wyłączone?
2018-10-30 12:03
  SCalus Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Się rozumie 😜
dodane 2018-10-30 12:03Przy wejściu kabla dwie diody się świecą stałe. Czy tak ma być?
2018-10-30 12:46
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Po podłączeniu próbowałeś wejść na 192.168.0.131 ?
First pagePrevious page8 / 9Next pageLast page
Users on-line: Agraf, arkadioosz, becks23man, boobooman, cmahieu, DjMilax, Jan727usz, karold4, Kiler5, mjurczak, nero1511, Pasieka, ryszard1956, Saymon81, spawn, swp_minkowskie, Tomek0816