Forum eCoal.pl Ogniwo Eko Plus+ 16kW - Konfiguracja sterownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
SCalus
|
Tak właśnie. Wpisałem maskę i bramę uzyskana z komputera ,a IP wpisałem 192.168.0.131 i nic.
Może coś źle robię? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
PrzemekP
|
SCalus napisał » 2018-10-30 12:03 Się rozumie 😜 dodane 2018-10-30 12:03Przy wejściu kabla dwie diody się świecą stałe. Czy tak ma być? Nie powinno tak być. Pomarańczowa może się świecić stale, zielona powinna mrugać. Coś jest nie tak. To nowy sterownik pierwszy raz podłączany do sieci ? |
|||
|
||||
SCalus
|
Piec uruchomiony dwa tygodnie temu, wczoraj dopiero kabelek wpuściłem do kotłowni. Podłączyłem i właśnie się tak dzieje. Na laptopie jak podłącze to jedna dioda miga. Dlatego mnie to zastanowiło. Sterownik i piec nowiutkie.
dodane 2018-10-30 13:12Vmilo Chodzi Ci o wpisanie w adresie przeglądarki internetowej? Tak wpisywałem i wyskakują dziwne strony. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Skontaktuj się z numerem : 605780882. Serwis postara się to załatwić
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dziwne strony... heh, czyli lokalnie jednak szło ;] No nic, męcz serwis skoro chcą.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
SCalus napisał » 2018-10-30 13:12 Vmilo Chodzi Ci o wpisanie w adresie przeglądarki internetowej? Tak wpisywałem i wyskakują dziwne strony. Co to za dziwne strony ? Zrób jakiś zrzut ekranu przeglądarki |
|||
|
||||
SCalus
|
Witam ponownie. Sprawa łączności internetowej rozwiązana. Winowajcą był kabel internetowy. Miał gdzieś przerwę i nie dawał sygnału. Po zakupie nowego wszystko działa.
Dzięki wielkie za wszelkie sugestie😃 |
|||
|
||||
lan123
|
Witam , to moj pierwszy wpis ,czy ktos sprawdzi moje ustawienia pieca .
|
|||
|
||||
LiMat
|
A czym kolega pali, że ma ustawione aż 8 powtórzeń. To 2 x tyle co w ustawieniach fabrycznych dla ekogroszku.
|
|||
|
||||
leON22
|
lan123 widać że pierwszy , nawet miejsce wybrałeś odpowiednie Może opisz swoją instalację , bo powtarzam nikt tu nie jest wróżką i nie będziemy zgadywać co tam masz zamontowane ( czy zgodnie ze schematem ) ile m2 ogrzewasz i czym palisz
|
|||
|
||||
lan123
|
||||
|
||||
leON22
|
Ok, skoro nieocieplony to może zmień moc min/max na 12/16kW , po 6 podań powinno wystarczyć z dmuchawą 37/39% . Podnieś temp powrotu na 50 st , temp. wew. reguluj termostatami na grzejnikach . Ogólnie wszystko ok
|
|||
|
||||
lan123
|
||||
|
||||
leON22
|
Też się cieszę
|
|||
|
||||
Piotr32a
|
Chłopaki za Chiny ludowe nie chce połączyć się z netem nawet ten przysłowiowy Globus się nie pojawia w prawym górnym rogu brak ID sterownika kabel sprawdzony net śmiga na lapku
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona9 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||