Forum eCoal.pl Ogniwo Eko Plus+ 16kW - Konfiguracja sterownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Skoro aż tak źle, to wg mnie korona palnika coś nie teges. Jak ona jest uszczelniana ? Na sznur ?
|
|||
|
||||
yaro2004
|
vmilo napisał » 2018-10-14 20:26 Skoro aż tak źle, to wg mnie korona palnika coś nie teges. Jak ona jest uszczelniana ? Na sznur ? Nie mam pojęcia, piec przyjechał, hydraulik założył. Jeśli można to sprawdzić samemu, to muszę wiedzieć co to jest korona palnika Czy to ten element z którego wychodzi płomień? To tam chyba nie ma żadnych uszczelek, tylko sie nakłada, Wygasze piec dzisiaj i jutro wyczyszcze wszystko i się przyjże dokładnie. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jak targali kocioł do kotłowni, to był rozbierany ? Zresztą..nie ważne. Na Twoim miejscu wykonałbym telefon do serwisu Ogniwo. Masz ich najnowsze dziecko, niech ogarniają. Koronę się uszczelnia, jak masz "nałożoną" to gadać to nie będzie.
|
|||
|
||||
anaana
|
Vmilo u mnie jest na sznur korona. Aż tak źle?, przedmucha sznur?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie, sznur jest OK. Po prostu nie widziałem jeszcze kotła plus + i nie wiem jak tam jest. Na pewno korona nie może być luźno nałożona hehe
|
|||
|
||||
yaro2004
|
||||
|
||||
karoka65
|
Heh, coś mi to przypomina.
|
|||
|
||||
yaro2004
|
karoka65 napisał » 2018-10-14 20:44 Można więcej szczegółów?
Heh, coś mi to przypomina. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Huragan ?
yaro2004 napisał » 2018-10-14 20:41 Patrz co pisałem wyżej. Na tym nie ujedziesz, dzwoń, bo sam pewnie tego nie ogarniesz.Tak to wygląda po 3 dniach palenia. |
|||
|
||||
karoka65
|
Jak jest tak jak sobie myślę to będzie ciężki sezon dla co niektórych.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
yaro2004
|
vmilo napisał » 2018-10-15 07:37 Dziękuje, faktycznie był silikon mały 350st. Już uszczelnione, jutro zobaczę czy to cokolwiek poprawiło. |
|||
|
||||
SCalus
|
Witam wszystkich.
Mam problem z połączeniem internetu w moim piecu. posiadam kocioł Ogniwo Eko plus M 20 kW ze sterownikiem eCoal V 3,5 panelem LCD typ CD1i wersją oprogramowania 1.1.24.6 Internet połączyłem kablem i nic...(brak ikonki globusa) a bez tego niema mowy dalej działać... proszę o jakąś podpowiez. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zacznij od tego.
|
|||
|
||||
SCalus
|
vmilo, niestety nie działa. znaleziony wolny adres ip 192.168.0.131 przepisana brama i maska z kompa , ale sterownik sie nie chce połączyć.Jakieś inne sugestie?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kabel dobry ? Próbowałeś podłączyć do niego np lapka ?
|
|||
|
||||
SCalus
|
Laptop śmiga aż miło a sterownik ani drgnie😕
|
|||
|
||||
energotop
|
Głupio zapytac, ale się zdarza... A wifi w laptopie wyłączone?
|
|||
|
||||
SCalus
|
Się rozumie 😜
dodane 2018-10-30 12:03Przy wejściu kabla dwie diody się świecą stałe. Czy tak ma być? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Po podłączeniu próbowałeś wejść na 192.168.0.131 ?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||