Forum  eCoal.pl v3.5  Urzadzenie nie podłaczone Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 4Next pageLast page
2018-03-27 20:32
  berni641 Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
Popieram
Elektro-System robi dooobrą robotę
2018-03-28 22:23
  Magmarjo Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Dzisiaj u mnie urządzenie niepodłączone :/
2018-03-29 09:08
  Ameno25 Posts: 2380 Ostrzeżenie: 0
Większość ludzi kupuje kocioł ze sterownikiem nie mając nawet pojęcia , że to dwie osobne firmy ( kocioł i sterownik ) , po prostu wchodzą na stronę  producenta i czytają jakie zalety ma kocioł , i tam  na tej stronie jest napisane że kocioł ma sterownik z dostępem do internetu  i możliwość zdalnego sterowania , nic nie jest wspomniane że jest to usługa dodatkowa i płatna , więc wprowadzenie opłaty za dostęp do sterownika zdalnie jest raczej niesprawiedliwy , nie wiem jak z prawnego punktu widzenia to wygląda .
Jeśli np Kowalski   zainwestował w sprzęt do sterowania kotłem i instalacja 5k ,( sterownik kotła , głowice czujniki ) i jeszcze teraz ma problemy z dostępem do tych urządzeń , a sprzedawca mu mówi nie chcesz mieć problemów to nam musisz za to zapłacić wydaje sie troszkę śmieszne , bo albo sprzedawca na początku przy zakupie uświadamia  kupującego , ze jego sprzęt   sterujący instalacja można zarządzać z dowolnego miejsca na swiecie  ODPŁATNIE , albo wszystko zostaje ak jak było czyli kupiłem zawarłem jakąś umowę i tego sie trzymajmy .


 
2018-03-29 15:26
  skierka21 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
zgadzam się z Ameno25 i pytanie czy dzisiaj też jest awaria czy tylko u mnie ? - lokalnie na telefonie działa,
już widzę znowu :(
2018-03-29 16:24
  tryt Posts: 310 Ostrzeżenie: 0
znowu popsiute ...
2018-03-29 16:38
  leON22 Posts: 2575 Ostrzeżenie: 1
A jak połączyć się offline lokalnie przez aplikację w fonie , jak sterownik połączony jest z głównym routerem po wifi z drugim routerem działającym w trybie client  Chyba ten client tworzy podsieć i nie wyszukuje urządzenia 
2018-03-29 17:55
  dartante Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
u mnie działa w ten sposób. ale mam adresy stałe bez dhcp. router główny brama np: 191.168.1..1 a client ma bramę 191.168.1.254 i w nim też bez dhcp. musisz też pulę adresów inną dać, a piec ustawić stały adres najlepiej. Mam nadzieję, że rozumiesz coś z tej papki. Lepiej mi idzie pokazywanie niż tłumaczenie
2018-03-29 19:23
  PLUS-MAD Posts: 64 Ostrzeżenie: 0
Moim zdaniem dostęp przez internet powinien być darmowy. Serwer powinien być zainstalowany na sterowniku. Dzisiaj już stałe i publiczne ip jest dostępne prawie dla każdego. Ewentualnie można by pomyśleć o chmurze dla tych właśnie co nie mogą mieć publicznego i taką usługę można by zrobić płatną. Bruli bez dostępu zewnętrznego staje się zwykłym sterownikiem z funkcjami które można już znaleźć w sterownikach za 600zł
2018-03-29 19:40
  pablo Posts: 515 Ostrzeżenie: 0
Plus-Mad: z tymi IP zewnętrznymi głupot nie opowiadaj publicznie. IP 4 skończyły się 2-3 lata temu, RIP obecnie niema  już co rozdawać a lokalni provaiderzy ledwo co dostają /16 lub /24 adresy.Obecnie ten system ktory jest na esterownik uważam za najelpszy ale kolosalny błąd jest w wyborze obecnego hostingu ,( obecnie każda szanująca się firma hostingowa na rynku nie pozwoli sobie na taki cyrk aby coś padło i nie wstało dłużej niż 15 min , )Albo wrócić do korzeni i stworzyć własna serwerownia i nie będzie zwalania że coś padło,to coś ż łąćzem ,to serwer , to zanik prądu .poprostu wstyd VEN ,tak odpowiem
2018-03-29 19:43
  dartante Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
dartante napisał » 2018-03-29 17:55
u mnie działa w ten sposób. ale mam adresy stałe bez dhcp. router główny brama np: 191.168.1..1 a client ma bramę 191.168.1.254 i w nim też bez dhcp. musisz też pulę adresów inną dać, a piec ustawić stały adres najlepiej. Mam nadzieję, że rozumiesz coś z tej papki. Lepiej mi idzie pokazywanie niż tłumaczenie
Przepraszam wprowadziłem w błąd główny router ma jednak włączone dhcp, client bramę ma 0.0.0.0. a adres po lan jest 191.168.1.254. Może Ci się uda jak masz przykład. powodzenia
2018-03-29 19:53
  artur1973 Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2018-03-26 17:15
Lokalnie możesz korzystać z aplikacji na telefonie.
a z jakiej?bo bruli mobile nie działa



2018-03-29 19:57
  dartante Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
ale logujesz się offline? ja mam akurat ecoal i żeby działało musiałem się wylogować kliknąć offline i podać hasło lokalnie do sterownika

2018-03-29 22:21
  PLUS-MAD Posts: 64 Ostrzeżenie: 0
pablo masz rację ale nie może być tak, że sterownik traci swoją funkcjonalność, która skłoniła klientów firmy do zakupu tego urządzenia. Druga sprawa. Ludzie mają sklepy internetowe, strony www i nie wierzę, że każdy ma swój serwer. Ktoś kto ma sklep internetowy nie może sobie pozwolić na brak usługi przez cały dzień. Mam pytanie. Co zrobić, żeby w aplikacji na iPhonie mieć dostęp do urządzenia? Nie ma opcji wyszukiwania sterownika w sieci lokalnej. 
2018-03-30 06:51
  LiMat Posts: 146 Ostrzeżenie: 0
Jak przerwa sięgnie doby, to trzeba będzie reklamować i przedłużyć gwarancję.
2018-03-30 07:23
  skierka21 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
W  firmie w której pracuję przez okres tej usterki pobieramy nowego kompa, stawiamy serwer i zawozimy z Katowic do Gdańska i uruchamiamy go mimo że wszystko chodzi tam w redundancji i nie ma potrzeby na taki pośpiech.
2018-03-30 08:39
  Pink01 Posts: 127 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2018-03-26 18:19
Awaria została usunięta, trochę potrwa zanim sterowniki zsynchronizują dane z serwerem.
Jak koledzy napisali wyżej awaria była niezależna od nas. Jeszcze raz wszystkich przepraszamy.


Awaria niezależna od Was - znaczy że providera Wam z urzędu wyznaczyli i nie mieliście wpływu na jego wybór? I obecnie też nie macie metody wymusić na nim przywrócenia usługi?  Kupiłem  miśka tylko ze względu na internet, ilość pomp i siłownik mieszacza. Używam tego do uruchamiania nowych instalacji na niezamieszkałych budynkach. Właśnie 3 dni temu zrobiłem kotłownię i odpaliłem Sztokera na niezamieszkałym budynku gdzie właściciel jest raz na dobę przez godzinę. I za pośrednictwem tej padliny miałem pilnować instalacji i kotła przez kilka pierwszych dni pracy. Bez neta nigdy bym tego nie kupił.

dodane 2018-03-30 08:39
Walter napisał » 2018-03-27 12:33
Ludzie w dupach wam się przewraca,  korzystanie jest za darmo to się przypierdalacie, a co dopiero by było gdyby apka była płatna?" Bo przecież płacę to mi się należy " W konkurencji dostęp jest płatny,  a sama aplikacja,  sterownik i serwis do pięt nie dorasta ekipie esterownika!  podziwiam tą ekipę za cierpliwość do niektórych użytkowników. 
Dostęp nie jest za darmo, jest odpowiednio wkalkulowany w cenę urządzenia. Jak zawsze takie "gratisowe" dodatki. Typu - transport gratis, dostawa gratis, badanie wzroku gratis itepe.
2018-03-30 09:00
  slawtaz Posts: 73 Ostrzeżenie: 0
Czy wiadomo, kiedy usterka zostanie usunięta? Jest szansa, że na święta będzie już działać?
2018-03-30 09:54
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Usługa na razie działa, jednak cały czas trwają pracę. Dostajemy informację od providere że intensywnie nad tym pracują.

skierka21 napisał » 2018-03-30 07:23
W  firmie w której pracuję przez okres tej usterki pobieramy nowego kompa, stawiamy serwer i zawozimy z Katowic do Gdańska i uruchamiamy go mimo że wszystko chodzi tam w redundancji i nie ma potrzeby na taki pośpiech.

Awaria dotyczy sieci, nie serwerów.

Pink01 napisał » 2018-03-30 08:39
Awaria niezależna od Was - znaczy że providera Wam z urzędu wyznaczyli i nie mieliście wpływu na jego wybór?  I obecnie też nie macie metody wymusić na nim przywrócenia usługi? 

Jakbyśmy mogli to byśmy przywrócili.

LiMat napisał » 2018-03-30 06:51
Jak przerwa sięgnie doby, to trzeba będzie reklamować i przedłużyć gwarancję.




Przeczytaj regulamin, który zaakceptowałeś.







2018-03-30 11:14
  karoka65 Posts: 2434 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Pink01 napisał » 2018-03-30 08:39
 Awaria niezależna od Was - znaczy że providera Wam z urzędu wyznaczyli i nie mieliście wpływu na jego wybór? I obecnie też nie macie metody wymusić na nim przywrócenia usługi?  Kupiłem  miśka tylko ze względu na internet, ilość pomp i siłownik mieszacza. Używam tego do uruchamiania nowych instalacji na niezamieszkałych budynkach. Właśnie 3 dni temu zrobiłem kotłownię i odpaliłem Sztokera na niezamieszkałym budynku gdzie właściciel jest raz na dobę przez godzinę. I za pośrednictwem tej padliny miałem pilnować instalacji i kotła przez kilka pierwszych dni pracy. Bez neta nigdy bym tego nie kupił.

Jak na mój gust kobra to tylko sobie "ulżyłeś" na sterowniku.
Przecież zawsze mogłeś założyć super sterownik srespepe, on też ma jakiegoś neta z tego co słyszałem?
On się nie nadaje do nowych instalacji?
Po co męczyć się z jakąś "padliną"?
2018-03-30 11:29
  skierka21 Posts: 41 Ostrzeżenie: 0
Z komputerami był tylko przykład bo to samo dotyczy sieci która pracuje w ringu i przez 8 lat pracy w tej firmie i z liczbą instalacji około 150 tylko raz padło wszystko, Mimo to rozumie że zepsuć się ma prawo/może wszystko,
Tylko dalej nie wiem dlaczego nie chcecie  tego serwera zrobić na samym sterowniku lub wypuścić programu (win,linux,os itp) który będzie się łączył bezpośrednio ze sterownikiem (TCP, UDP) jedynie co mi przychodzi do głowy to to że planujecie w przyszłości pobierać opłaty. :(
Teraz żeby być sprawiedliwym powiem że i tak sterownik i Wasze działania oceniam na 9/10 .
First pagePrevious page3 / 4Next pageLast page
Users on-line: Dawid, heniek53771, jacpatron, Misza

Recently added

Przemysław - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more