Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Duże Spalanie kotła EKO PLUS M26 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gregors
![]() |
bielu ile minut na dobę pracuje twój podajnik? ?
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
powiem szczerze nie liczyłem teraz.
|
|||
|
||||
Bandi
![]() |
To co sugerujesz? i nie strasz mnie bo miało być lepiej i taniej a wychodzi na odwrót, piec kupę kasy kosztował i spalanie, co na kopciuchu nigdy nie było, ale żeby nie było wiem tu piec idzie 24 godz na dobę a kopciuch nie szedł taki czas...
U ciebie żeczywiście spalanie prawie połowiczne co mój, ale masz inne ustawienia jak ja, ale za pewne inne warunki do ogrzania? starczy ci na tych mocach 8kW - 8kW ?? i na mrozach też jedziesz na tych mocach co masz teraz? |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Bielu, to policz i jutro napisz.
Masz taki sam dom jak Bandi? Jaką masz temp. w domu? |
|||
|
||||
Bielu
![]() |
piec mam 2 sezon wsumie,. i tak jak ty do stycznia 2 tony puscilem z dymem ..a metraż jaki ogrzewam to 200m2 plus garaz .na mrozach ustawiam sobie do 12 kw i patrze czy daje rade.
dodane 2017-11-09 19:10w domu mam 24 stopnie |
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Koledzy, ja też nie narzekam na ciepło tylko szukam sposobu jak tu trochę jeszcze na tym węglu zaoszczędzić, nie rezygnując oczywiście z ciepełka w domu? ale jak nie można to się węgla dokupi, co zrobić!
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
gregors napisał » 2017-11-09 19:09 Bielu, to policz i jutro napisz. Masz taki sam dom jak Bandi? Jaką masz temp. w domu? ale ja nie pale ciągle jeszcze bo nie ma takiej potrzeby |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Ja fizycznie spalilem 2 tony przez listopad-marzec, równe 4 miesiące.
Teraz mi spala ok. 12kg. A Ty 9kg.? |
|||
|
||||
Bielu
![]() |
Bandi napisał » 2017-11-09 19:13 Koledzy, ja też nie narzekam na ciepło tylko szukam sposobu jak tu trochę jeszcze na tym węglu zaoszczędzić, nie rezygnując oczywiście z ciepełka w domu? ale jak nie można to się węgla dokupi, co zrobić! ale ty jedziesz na połowie mocy pieca teraz,. przy 5 stopniach .a moze masz jeszcze stare żeberkowe grzejniki . |
|||
|
||||
gregors
![]() |
||||
|
||||
Bielu
![]() |
gregors napisał » 2017-11-09 19:15 Ja fizycznie spalilem 2 tony przez listopad-marzec, równe 4 miesiące. Teraz mi spala ok. 12kg. A Ty 9kg.? znaczy tamten sezon 4 tony od pazdziernika do marca. od marca do teraz jakas tone na CWU |
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Jedne piętro praktycznie nowe aluminiowe, a drugi poziom mam Radsony dwu płytowe dolnozasilane. i dwa razy drabinki w łazienkach. Czyli raczej nie stare?
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
Bandi napisał » 2017-11-09 19:22 Jedne piętro praktycznie nowe aluminiowe, a drugi poziom mam Radsony dwu płytowe dolnozasilane. i dwa razy drabinki w łazienkach. Czyli raczej nie stare? to znaczy sie twoja instalacja nie ma duzo wody..a probowales schodzi z wiatrem cos ci sie działo w tedy |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Bandi, popalisz miesięcy parę to zobaczysz co i jak, nie ma co się podniecać że ktoś ma małe spalanie skoro w piecu prawie nie pali.
|
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Nie próbowałem?
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
gregors napisał » 2017-11-09 19:28 Bandi, popalisz miesięcy parę to zobaczysz co i jak, nie ma co się podniecać że ktoś ma małe spalanie skoro w piecu prawie nie pali. to racja nauka kosztuje zawsze.. |
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Ja też tak myślę gregors, spróbuje odjąć po 1% z nawiewów i zobaczymy co się będzie dziać.
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
Bandi napisał » 2017-11-09 19:30 Nie próbowałem? co sie dzaiło takiego spieki były a tak piec dalej dochodził do zadanej dodane 2017-11-09 19:37 Bandi napisał » 2017-11-09 19:33 Ja też tak myślę gregors, spróbuje odjąć po 1% z nawiewów i zobaczymy co się będzie dziać. patrzyłem na twoje ustawienia na grupowych . masz histeze za mala ustawioną miedzy moca max a min. logika ze jak piec na groch sie rozpala to on potrzebuje czasu to nie śmieciuch co dmuchnie dmuchawa i kominem gwiazdy spadają . czytałes o zasadzie spalania sie grochu na palniku ?? |
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Nie, miałem ustawione i w piecu nic się nie działo złego, więc nic nie robiłem. Jedynie efekt końcowy w formie spalania jest niezadowalający
|
|||
|
||||
Bielu
![]() |
Bandi napisał » 2017-11-09 19:37 Nie, miałem ustawione i w piecu nic się nie działo złego, więc nic nie robiłem. Jedynie efekt końcowy w formie spalania jest niezadowalający a w automacie jak ci szlo przesypywał ci .czy tez palił tyle. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||