Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Duże Spalanie kotła EKO PLUS M26 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Bielu
![]() |
Bandi napisał » 2017-11-12 09:45 Witam panowie nic więcej nie zmieniałem, tylko zmieniłem parametr z pompą, i tak idzie piec do dzisiaj, właśnie zmiany trzeba wprowadzać po woli i od czekać jakiś czas żeby sterownik się dostosował. Żeczywiście na wykresie jak by mniej palił i częściej przechodził w potrzymanie jakieś światełko w tunelu, jeszcze 3 grzejniki brakuje termostatów i będą miały wszystkie powiem ci instalator już drugi tydzień się wybiera je zamontować ;( ale jak będą wszystkie to 4D dam na maxa na grzejniki i zobaczymy jak to pójdzie. i wtedy przełączę te moce 8 do 12 kW, czy nie czekać i przełączyć je już?? a zawór 4D dopiero jak będzie reszta termostatów? co wy na to?? jak mieszkasz gdzies w lubuskim to ci moge założyć te termostaty i siłownik do zaworu 4d |
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Bielu wielka szkoda i dzięki za dobre chęci, ale jestem ze śląska, gość jest ścigany, bo nie dokończył roboty i poszedł na inną budowę i teraz nie umie się wyrwać tak twierdzi, oj ci fachowcy przez wielkie "F"myślę że w tym tygodniu się upora, a jak nie to żeczywiście będę musiał szukać kogoś innego, ale z tym w naszym rejonie jest ciężko. Jeszcze raz dzięki za chęć pomocy. Piec już na całą dobę miał 5 godzin i 26 min postojów jest dobrze, coraz lepiej.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
||||
|
||||
gmaj22
![]() |
Też zwróciłem na to uwagę, ale jeśli dobrze pamiętam,jest to powrót z grzejnika.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jeśli z grzejnika, to OK. Jeśli z zasobnika, to do natychmiastowej przeróbki.
|
|||
|
||||
Bandi
![]() |
Dokładnie gmaj22 masz rację powrót z grzejnika.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||