Forum eSterownik.pl Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona34 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Stan
|
Acha, czyli oddaje władzę sterownikowi.
dodane 2015-11-19 21:40Próbowałeś w tym miejscu coś jeszcze ale zakomentowałeś. |
|||
|
||||
elektrom67
|
poszło ale
== Konfiguracja: Wczytywanie ... Kończę działanie ... no i skończył, nic się dalej nie dzieje nawet jak ponownie zmieniam parametry konf |
|||
|
||||
uzi18
|
sprawdze czy to mozliwe ...
dodane 2015-11-20 05:10Stan: w komentarzu moze byc cos nieaktualnego wiec sie nie sugeruj dodane 2015-11-20 07:07mark3k: mozesz potwierdzic z ta konfiguracja na retortowy-p3 Ci dzialalo? |
|||
|
||||
mark3k
|
Od kilkunastu godzin działa i nie zauważyłem większych przeregulowań. Wygląda dobrze.
|
|||
|
||||
uzi18
|
Aktualizacja konfiguracji tez dziala?
Mysle ze spokojnie mozesz jeszcze podregulowac parametry aby mocno nie przebijalo czyli moge wrzucic to co jest w btlo->plush? mark3k testuje wlasnie wersje retortowy-p ze wsparciem dla t.powrotu |
|||
|
||||
mark3k
|
Koledze Stan wysłałem wczoraj skrypt btlo , ale nie miał czasu testować i było już późno.
Ja sprawdziłem tylko czy 10plsbtlo się uruchamia i zmianę konfiguracji. Wszystko było dobrze. Nie testowałem całego skryptu przez dłuższy czas. Skrypt o nazwie 10plustlo z kosmetycznymi zmianami i opisami u mnie działał prawidłowo. Zmiana konfiguracji także. |
|||
|
||||
uzi18
|
Chodzi mi czy retortowy-p lub p3 dzialal z aktualizacja konfiguracji?
dodane 2015-11-20 13:01 elektrom67 napisał » 2015-11-19 23:08 sprawdz na najnowszej wersjiposzło ale == Konfiguracja: Wczytywanie ... Kończę działanie ... no i skończył, nic się dalej nie dzieje nawet jak ponownie zmieniam parametry konf |
|||
|
||||
mark3k
|
U mnie na p3 działa auto-aktualizacja. Wczoraj korygowałem parametry z pełnym sukcesem.
|
|||
|
||||
uzi18
|
czyli kolega elektrom67 musi pobrac aktualna wersje, bo bylo kilka poprawek wczoraj podczas testow
|
|||
|
||||
mark3k
|
Tak to wygląda.
|
|||
|
||||
elektrom67
|
wersja aktualna
Python 3.4.3 (v3.4.3:9b73f1c3e601, Feb 24 2015, 22:43:06) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32 Type "copyright", "credits" or "license()" for more information. >>> ================================ RESTART ================================ >>> dmuchanie:50->60 postoj:80->64.0 podawanie: 3->5 Nowa moc: 7% 0.000 kg 0.000 kg/min 0.000 kg/24h Delta:2 dmuchanie:60 podawanie:5 postoj:64.0 opoznienie: 0->33.5 dmuchanie:60->56.0 postoj:64.0->72.0 podawanie: 5->4 Nowa moc: 5% 0.020 kg 0.018 kg/min 25.741 kg/24h Delta:1 dmuchanie:56.0 podawanie:4 postoj:72.0 opoznienie: 33.5->37.0 [C\user\\Bruli\\python\\sterownik-master2\\konf_retortowy_p.py] Data: 2015.11.20 Czas: 18.26:03 == Konfiguracja: Wczytywanie ... Kończę działanie ... >>> ================================ RESTART ================================ >>> w czasie trwania delta1 zmieniłem moc dmuchania o 1 przebiło temp i żadnej reakcji |
|||
|
||||
Stan
|
U mnie też nie wystartował, log poniżej. pi@raspberrypi ~/skrypty $ ./retortowy-P.py Traceback (most recent call last): File "./retortowy-P.py", line 102, in <module> sprawdz_dane() File "./retortowy-P.py", line 41, in sprawdz_dane c.setZadanaCO(konf.zadana_co) AttributeError: sterownik instance has no attribute setZadanaCO |
|||
|
||||
uzi18
|
Stan: pobrales nowy sterownik.py, bo wyglada na to ze nie? Dla pewnosci pobieraj cale archiwum.
dodane 2015-11-20 21:05elektrom67: uzywasz Python 3.4.3 moze tu jest problem dodane 2015-11-20 21:25OK, poprawilem sprawdz teraz, python3 nie ma jednej funkcji z ktorej korzystalismy, wiec w nim uzywamy teraz innej |
|||
|
||||
Stan
|
Nie zauważyłem że sterownik.py się zmienił i go nie kopiowałem, sprawdzę to , ale jutro.
|
|||
|
||||
elektrom67
|
ok działa
wielkie dzięki |
|||
|
||||
mark3k
|
Tak mało potrzeba, a ile radości
|
|||
|
||||
Prodi
|
Ja już cały czas jadę na retortowym-P. Zawleczek nie zrywa, to co mam spala się ładnie, sadzy jest zauważalnie mniej. Jedyny minus to włączony komputer cały czas, albo tablet. Na tablecie przez wifi reaguje trochę gorzej i z opóźnieniem, raz mi wywaliło skrypt. Niestety na dłuższy wyjazd musiałbym wrócić do ecoali. A tak to super
|
|||
|
||||
uzi18
|
mark3k testowal lekko zmodyfikowany retortowy-p i podobno idzie jeszcze lepiej, jak go dokoncze to z pewnoscia udostepnie, chyba ze chcecie tez przetestowac?
|
|||
|
||||
Prodi
|
A mogę przetestować
|
|||
|
||||
Stan