Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj
First pagePrevious page16 / 21Next pageLast page
2016-09-13 22:19
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
pab11o napisał » 2016-09-13 22:15
Czy ta listwa działa też na defro smart bo wymieniłeś tylko ecola i bruli
Wiktoriano a siłownik termoelektryczny tez chyba zajmuje 2 wyjścia

Działa na defro.
Jeden siłownik zajmuje jedno wyjście.

pab11o napisał » 2016-09-13 22:15
dodane 2016-09-13 22:15A takich listy radiowych ile można podpiąć do sterownika bo tak myślę że oświetleniem można by sterować

4 listwy.
2016-09-13 22:23
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
No to już można poszaleć cena nie jest zła. 
Rozumiem że przekażniki to osobny element który trzeba zakupić do listwy
Czy przekaźnik to też element wyposażony w radio?
2016-09-13 22:25
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Każda listwa 12x230V ma dodatkowy wyjście na pompę i przekaźnik.
Czyli tak naprawdę ma 14 wyjść z tym że pompa załącza się automatycznie po załączeniu, któregokolwiek wyjścia 1-12.
Natomiast przekaźnik jest konfigurowalny tak samo jak wyjścia 1-12.


2016-09-13 22:31
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Zainstalowałem tą aplikacje ecola wszedłem na demo no i wszedłem w źródła ciepła ukazana jest ta listwa ale nic nie można tam ustawić
2016-09-13 22:40
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Listwę konfiguruje się w każdym pokoju
2016-09-14 07:39
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
Czy będzie kiedyś promocja na głowice termostatyczne TH2?



2016-09-14 07:54
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Na głowice TH2 też jest promocja:

Zestaw nr 3 (cena 499 brutto)
- moduł radiowy eCoal.pl/bruli/defro
- radiowy zewnętrzny czujnik temperatury
- 3 głowice TH2

Zestaw nr 4 (cena 420 brutto)
- 3 głowice TH2


2016-09-14 08:22
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
ven napisał »

Możesz zadzownić na firmowy nr 24 253 76 63 i prosić Maćka (to ja) i możemy pogadać.


Ven gdyby zastosować przekaźnik 2 kanałowy na jedno wyjście, timer na listwę lub na przekaźnik bo nie wiem czy sobie poradzi jeden timer na listwę to wtedy listwa stałą by się uniwersalna.
Tam są styki NO, NC i 230V 10A. Reszta to sprawa programowa (2 kanałowy bo lewo, prawo)
Żeby była naprawdę uniwersalna potrzebne by były 2 aplikacje, jedna dla tych co mają kotły ze sterownikiem ES czyli wkompilowana w aplikacje ecoal, bruli, defro druga osobna, dokładnie tak jak to jest w przypadku bero.


Co Ty na to?
dodane 2016-09-14 08:22Kwestię aplikacji też mogę wyjaśnić.
2016-09-14 10:45
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0

Nic z tego nie będzie.
Po pierwsze nikt ci nie napisze  nowej aplikacji.
Po drugie na listwie masz tylko jedno wyjście przekaźnikowe.
Z tą listwą nie zaszalejesz.
Ja się zastanawiam nad tym http://www.zamel.pl/
2016-09-14 11:19
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
Ja nie chce, żeby to dla mnie robili, niech sobie zrobią i się będzie sprzedawało im.
2016-09-14 12:43
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Siedzę na tym forum już rok i oni nie chcą iść w tym kierunku co ty byś chciał. Ich specjalizacja to ogrzewanie.
2016-09-15 13:38
  wolf Posts: 35 Ostrzeżenie: 0
Jaki jest zasięg modułu radiowego eCoal.pl, czy w domu 4 kondygnacjym (suteryny, parter, piętro poddasze) jak sterownik jest w suterynach a głowica termo. na poddaszu to komunikacja będzie się odbywała bezproblemowo? 
Czy bateria w głowicy TH2 wytrzymuje co najmniej rok?
Gdzie jest ta promocja na zestaw nr 3 bo po wejściu do sklepu jej nie widzę, nie ma nawet ceny głowicy th2?
2016-09-15 13:47
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Zasięgu nigdy nie da się dokładnie określić jak są przeszkody. U mnie centralka znajduje się w 3 klatce w bloku 6 klatkowym, a mam połączenie z czujnikiem który jest w samochodzie przed blokiem i na szczycie.
Zawsze możesz zamówić zestaw i sprawdzić i masz prawo odesłać w ciągu 10 dni jak nie spełni twoich oczekiwań.

Bateria wytrzymuje z założenia sezon oczywiście zależy to bardzo od częstotliwości zmian temp itd.

Zestaw tymczasowo można zamówić telefonicznie. Jak powiesz nr zestawu to handlowiec będzie wiedział o co chodzi.
Jakby co powołaj się na mnie.

2016-09-16 08:16
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Rzeczywiście jest błąd, będzie to poprawione w następnej aktualizacji.
2016-09-29 10:47
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Witam
Nie używam pieca od pół roku a wczoraj wieczorem włączył się alarm pustym zasobniku.
A jak widać na schemacie zbiornik nie jest pusty. Alarmu przez aplikację mobilna też się nie da wyłączyć
Wiecie co mogło być przyczyną?
dodane 2016-09-29 10:47Co dodano nowego w dzisiejszej aktualizacji ?
2016-10-09 07:25
  sq9tbu Posts: 1115 Ostrzeżenie: 0
Aplikacja podaje źle temperatury.
2016-10-09 09:34
  seba Posts: 1360 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
sq9tbu napisał » 2016-10-09 07:25
Aplikacja podaje źle temperatury.
Rozwiniesz trochę temat,  czy mamy się domyślać o co dokładnie chodzi? 
2016-10-09 09:38
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
Chyba koledze chodzi o to, że jak pozostawisz ekran włączony na godzinę, 2 lub 3 czy to w aplikacji, czy to na komputerze to niektóre parametry się nie zgadzają, a czasami nawet wszystkie.
2016-10-09 09:51
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
A ja zapytam, co mam ustawić w eSterownik mobile abym mógł dokonywać zmian. 
Teraz komunikat "nie masz uprawnień"
A gdy chcę wybrać sterownik to komunikat niepoprawny login i/lub hasło. Jak to zmienić? 
dodane 2016-10-09 09:51Login i hasło wpisane identyczne jak na platformie. 
First pagePrevious page16 / 21Next pageLast page
Users on-line: pswaczyna

Recently added

Przemysław - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more