Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj
First pagePrevious page15 / 21Next pageLast page
2016-09-13 10:13
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Panowie proszę skończcie wojnę Apple vs Android.
Dopóki Android będzie najpopularniejszym systemem będzie głownie wspierać ten system. Chociaż mamy już programistę iOS, który zajmie się apką na ten system. Jak szybko ją stworzy to nie wiem. Pewnie też na początku nie będzie miała takiej funkcjonalności jak ta na Android.

Co do stabilności to z Griszą się nie zgodzę. System jest tak stabilny jak stabilne są aplikację. A z tym jest różnie i to na obu systemach. Natomiast popularnością Android bije iOS na głowę i na razie nic nie zapowiada zmiany.


2016-09-13 10:22
  mnich Posts: 172 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
DKo70 napisał » 2016-09-13 10:03
Coś mnie zaćmiło.
Jaki jest adres sterownika? IP sterownika?
Chcę wpisać do apki mobilnej i na śmierć zapomniałem co wpisać 

Połączenie lokalne:  w miejscu adresu sterownika  wpisujemy IP sterownika. Login: admin Hasło:admin
Jeśli poprzez platformę to podajemy login i hasło do platformy
2016-09-13 10:36
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Ok. Dziękuję.
dodane 2016-09-13 10:36No niestety wyskakuje mi Błąd: Błąd, czy to przez lokalne połączenie czy przez platformę chcę połączyć. 
2016-09-13 11:34
  mnich Posts: 172 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Proszę po zalogowaniu poprzez platformę wejść na listę sterowników. Jeśli sterownik jest online to po wybraniu sterownika błąd powinien ustąpić. W najbliższym czasie sprawdzimy skąd ten problem może wynikać.
2016-09-13 12:17
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
ven napisał » 2016-09-13 10:13
Panowie proszę skończcie wojnę Apple vs Android.



Ven, Już kończę tylko pozwolę Sobie coś wyjaśnić.


Grisza, telefony z androidem się wieszają i mulą bo jak sam powiedziałeś w innej sprawie "Ludzie sami się na to godzą" 
Idą do sieci T-Mobile, Play etc. i dostają brandowany system (czyli naszpikowany aplikacjami od danego operatora) dodatkowo zostaje im "wciśnięty" telefon z 2 rdzieniami, 512MB ram, ekranem IPS lub TFT 100dpi (narzekają że nic nie widać w słońcu) no to taki telefon nie ma szans działać, ale chodzi o to że się sprzedaje. 


Jakby ktoś brał telefon z androidem to co najmniej 4 rdzienie i 2GB ramu, nie 1,5ram. To jest takie minimum. 
W żadnej sieci nie dostaniesz telefon z 4 rdzeniami, 2GB ramu i Super amoledem nawet za 1zł przy abonamencie 80 zł. Dużo lepiej wziąć kartę z virgin mobile (najlepsza oferta) i telefon na raty z allegro przez payu.
2016-09-13 13:38
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Do czego służy zakładka źródła ciepła
2016-09-13 13:59
  z.seczkowski Posts: 44 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Zakładka służy do dodania bezprzowodowej listwy do ogrzewania podłogowego
2016-09-13 14:08
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Gdzie tą listwę mogę kupić
2016-09-13 14:28
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
pab11o zainstaluj aplikację eCoal Mobile i zaloguj się na konto demo / demo.  Zobaczysz jak to działa.
Zadzwoń do nas dostaniesz ofertę, mamy atrakcyjnie cenowo komplety.

Nasze listwy mają 12 wyjść + przekaźnik, a konfiguracja w pokoju wygląda tak:


2016-09-13 14:48
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
Ven
Auto skalowanie lepiej, tylko żeby wykresy pobierały sobie te ostatnie 10 minut ze sterownika bo jak kliknę ekran główny i zaczyna czytać wykresy przejdę na inna zakładkę i wrócę to od nowa się zaczyna czytanie danych.

Co to są za wyjścia? NO, NC
Przekaźnik 10A
Można prosić schemat podłączenia?
Bo ja już kombinuje żeby wykorzystać do czegoś innego np. nie związanego z kotłem i ogrzewaniem
2016-09-13 14:54
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Wyjścia w listwie są napięciowe 230V do siłowników termoelektrycznych (20W na wyjście)
Przekaźnik 1A.

2016-09-13 15:05
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
Obciążenie to nie problem bo można przez stycznik podpiąć.
Gdyby było niezależne sterowanie (wydaje mi się, że to kwestia programowania) to można by wykorzystać taką listwę do innych celów
Np. sterowanie bramami do garażu czy też ogrodzenia.
Więcej mogę wyjaśnić na PW bo tutaj się mogę nabawić niechcianych komentarzy.

2016-09-13 15:45
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
No właśnie zrobiliście coś w tym kierunku. Jak ceny były by dobre to zbyt byłby na to niesamowity.
dodane 2016-09-13 15:4312 wyjść spoko 8 rolet i 2 bramy garażowe stykło by mi ☺
dodane 2016-09-13 15:45Proszę mi powiedzieć co wchodzi w skład kompletu ?
2016-09-13 18:42
  sq9tbu Posts: 1115 Ostrzeżenie: 0
Jaka jest cena oficjalna listwy i kompletu?
2016-09-13 20:26
  wiktoriano Posts: 210 Ostrzeżenie: 1
pab11o napisał » 2016-09-13 15:45
 12 wyjść spoko 8 rolet i 2 bramy garażowe stykło by mi
Jedno wyjście musisz wykorzystać na otwarcie, drugie na zamknięcie.

sq9tbu napisał » 2016-09-13 18:42
Jaka jest cena oficjalna listwy i kompletu?
Jak dadzą za darmo to mogę wziąć na testy + komplet przekaźników czasowych 0-30 i możemy cuda działać

2016-09-13 20:43
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
sq9tbu napisał » 2016-09-13 18:42
Jaka jest cena oficjalna listwy i kompletu?

Cena brutto detaliczna listwy to 299 zł, to jest listwa radiowa więc dodatkowo potrzebujesz moduł radiowy do sterownika, który kosztuje 69 zł.

Ale obecnie mamy promocję na taki zestaw:
- moduł radiowy do eCoal.pl / bruli.pl w wersji 3.5
- listwa 12 x 230V
- radiowy zewnętrzny czujnik temperatury
- 2 radiowe czujniki wewnętrzne temperatury i wilgotności
- 2 siłowniki termoelektryczne 230 V (do listwy)
Koszt tych wszystkich elementów to 599 zł brutto


 

added 2016-09-13 20:43
wiktoriano napisał » 2016-09-13 15:05

Więcej mogę wyjaśnić na PW bo tutaj się mogę nabawić niechcianych komentarzy.

Możesz zadzownić na firmowy nr
24 253 76 63 i prosić Maćka (to ja) i możemy pogadać.

2016-09-13 22:15
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Czy ta listwa działa też na defro smart bo wymieniłeś tylko ecola i bruli
Wiktoriano a siłownik termoelektryczny tez chyba zajmuje 2 wyjścia


dodane 2016-09-13 22:15A takich listy radiowych ile można podpiąć do sterownika bo tak myślę że oświetleniem można by sterować
2016-09-13 22:16
  karoka65 Posts: 2434 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
4 z tego co pamiętam
First pagePrevious page15 / 21Next pageLast page
Users on-line: 0933, domi, kaczy11, Kiler5, KrzysztofSz, ojajoo, qqdeal, rafal749, Raven

Recently added

Przemysław - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more