Forum eSterownik.pl Biblioteka w Pythonie do obsługi sterownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 18Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
uzi18
|
Mamy, tak jak pisal adkwapniewski, wszystko jest w gotowej bibliotece C#, updatera po co wynajdywac koło?
|
|||
|
||||
komoona
|
Odgrzeję trochę temat.
Czy może ktoś udostępnić do ściągnięcia plik sterownik.py oraz sample.py bo niestety linki podane w pierwszym poście nie działają. |
|||
|
||||
Stan
|
Znajdziesz te pliki w temacie o TRK.
|
|||
|
||||
rubikonx9
|
Czy biblioteka obsługuje eCoal B 3.5, czy może konieczne są jakieś modyfikacje?
|
|||
|
||||
Stan
|
Nie wiadomo, chyba musisz sam przetestować. Niczym to nie grozi.
|
|||
|
||||
uzi18
|
Poprawilem blad sprawdzania statusu polaczeniu ze sterownikiem,
polaczenie powinno byc teraz stabilniejsze, na wszystkich skryptach. Polecam aktualizacje do najnowszej wersji z github |
|||
|
||||
pgpgp
|
rubikonx9 napisał » 2015-10-15 14:47 Czy biblioteka obsługuje eCoal B 3.5, czy może konieczne są jakieś modyfikacje? W przypadku bruli 3.5 chyba nie działa, u mnie próba uruchomienia przykładu kończy się tak: Błąd: <html><head><title></title><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"><style> html, body {font: 16px Verdana,arial,sans-serif;background: #000;color: #CCC;} a {color: #33F; text-decoration: none;} #title {width: 800px; margin: 0 auto; text-align:center;} .text{width: 800px;margin: 0 auto;text-align:center;}.error{color: red; font-weight: bold; height: 100px; border-bottom: 1px solid #333;}</style></head><body><div id="title"><h1>bruli WebServer</h1></div><br/><div class="text error">401 Unauthorized</div><br/><div class="text">Please click <a href="/index.htm">this link</a> to return on the main page of the WebServer.</div></body></html> Błąd: <html><head><title></title><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"><style> html, body {font: 16px Verdana,arial,sans-serif;background: #000;color: #CCC;} a {color: #33F; text-decoration: none;} #title {width: 800px; margin: 0 auto; text-align:center;} .text{width: 800px;margin: 0 auto;text-align:center;}.error{color: red; font-weight: bold; height: 100px; border-bottom: 1px solid #333;}</style></head><body><div id="title"><h1>bruli WebServer</h1></div><br/><div class="text error">401 Unauthorized</div><br/><div class="text">Please click <a href="/index.htm">this link</a> to return on the main page of the WebServer.</div></body></html> (B\xc5\x82\xc4\x85d: , <type exceptions.AttributeError> Odczyt statusu się nie powiódł Login i hasło są poprawne. Czy już istnieje bądź jest szansa na udostępnienie API do eSterownika? Osobiście zależałoby mi na integracji np. z OpenHAB-em. Czy w aktualnej wersji oprogramowania sterownika bruli 3.5 jest możliwość pobrania bezpośrednio ze sterownika pliku(-ów) z danymi z czujników (ew. tylko aktualnych wartości)? Wszystko przy założeniu niezakłóconej pracy sterownika w trybie automatycznym. |
|||
|
||||
janusz
|
W starej wersji dane dotyczące temp są zapisywane na karcie sd w sterowniku
jak to wygląda u ciebie nie mam pojęcia ale spróbuj takiego rozwiązania w przeglądarce połącz sie ze sterownikiem w nowej karcie wpisz adres http://192.168.0.00/arch/2015/11/arch20.dat adres sterownika oczywiście twój klepnij entera powinno pobrać ten plik arch20.dat jeżeli jest w nim masz wszystkie dane |
|||
|
||||
pgpgp
|
bruli WebServer 403 Forbidden To jest struktura folderów na karcie pamięci? Niestety nie mam dostępu fizycznego do sterownika, byłby ktoś tak miły i sprawdził dla mnie strukturę katalogów na karcie? |
|||
|
||||
janusz
|
No tak WebServer nie pozwala na pobranie
Ale czy jesteś podłączony lokalnie czy taka możliwość istnieje ? nie czytałem instrukcji dla twojej wersji dodane 2015-11-20 19:45Na karcie jest katalog o nazwie arch w tym katalogu podkatalogi /rok/miesiąc/plik dzień a struktura pliku jest tu opisana Tu dodane 2015-11-20 19:49A jest fizycznie karta w sterowniku ? jak nie to kicha nic nie zrobisz |
|||
|
||||
pgpgp
|
Tak jestem zalogowany lokalnie. Po zalogowaniu się jako root, "404 Not Found".
|
|||
|
||||
janusz
|
Tak wygląda płyta starej wersji
Rysunek sprawdź czy jest u ciebie karta "404 Not Found". czyli brak pliku dodane 2015-11-20 20:01pozostanie molestować es może pozwolą ściągać dane z ich serwera ale mam wątpliwości |
|||
|
||||
pgpgp
|
U mnie jest karta microSD bruli 3.5 instrukcja ale nie mogę jej odczytać, jestem za daleko
|
|||
|
||||
janusz
|
no to nic nie więcej nie doradzę
w starych wersjach jest to super rozwiązane ściągam dane samodzielnie bez problemu dodane 2015-11-20 20:06No jak jesteś za daleko to nie łączysz sie lokalnie |
|||
|
||||
pgpgp
|
Mam przekierowany port, więc mogę się logować bezpośrednio do sterownika, choć w tej wersji lokalnie nie można zmieniać parametrów.
|
|||
|
||||
janusz
|
Jak będziesz w domu to sprawdź
może jednak nie masz wszelkich praw tu moja wiedza jest zbyt mała co do przekierowanych portów jak nie możesz zmieniać parametrów to coś nie tak widocznie nie masz wszelkich praw dodane 2015-11-20 20:14Ja przez platformę es nawet jak jestem zalogowany też nie mam dostępy do karty |
|||
|
||||
pgpgp
|
||||
|
||||
janusz
|
A z panela co można zrobić ?
można zmieniać parametry ? |
|||
|
||||
seba
|
pgpgp jakie dane potrzebujesz pobrać lokalnie ze swojego sterownika?
|
|||
|
||||
pgpgp
|
seba napisał » 2015-11-20 22:26 pgpgp jakie dane potrzebujesz pobrać lokalnie ze swojego sterownika? Przynajmniej bieżące odczyty z czujników, jeszcze lepiej z wybranego dnia, a najlepiej także odczyt ustawień, zdarzeń i alarmów. Najchętniej używałbym API do eSterownika, jeśli zaistnieje janusz napisał » 2015-11-20 22:02 A z panela co można zrobić ? można zmieniać parametry ? Masz na myśli panel w eSterowniku? Tak, mogę wszystko zmieniać. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 18Następna stronaOstatnia strona | ||||