W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eSterownik.pl  Biblioteka w Pythonie do obsługi sterownika Subskrybuj
First pagePrevious page13 / 18Next pageLast page
2015-01-13 18:00
  uzi18 Posts: 1343 Ostrzeżenie: 0
Mamy, tak jak pisal adkwapniewski, wszystko jest w gotowej bibliotece C#, updatera po co wynajdywac koło?
2015-09-01 10:11
  komoona Posts: 35 Ostrzeżenie: 0
Odgrzeję trochę temat.
Czy może ktoś udostępnić do ściągnięcia plik sterownik.py oraz sample.py bo niestety linki podane w pierwszym poście nie działają.
2015-09-02 08:31
  Stan Posts: 2564 Ostrzeżenie: 0
Znajdziesz te pliki w temacie o TRK.
2015-10-15 14:47
  rubikonx9 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Czy biblioteka obsługuje eCoal B 3.5, czy może konieczne są jakieś modyfikacje?
2015-10-15 22:05
  Stan Posts: 2564 Ostrzeżenie: 0
Nie wiadomo, chyba musisz sam przetestować. Niczym to nie grozi.
2015-10-17 16:27
  uzi18 Posts: 1343 Ostrzeżenie: 0
Poprawilem blad sprawdzania statusu polaczeniu ze sterownikiem,
polaczenie powinno byc teraz stabilniejsze, na wszystkich skryptach.
Polecam aktualizacje do najnowszej wersji z github
2015-11-20 14:07
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
rubikonx9 napisał » 2015-10-15 14:47
Czy biblioteka obsługuje eCoal B 3.5, czy może konieczne są jakieś modyfikacje?


W przypadku bruli 3.5 chyba nie działa, u mnie próba uruchomienia przykładu kończy się tak:


Błąd: <html><head><title></title><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"><style> html, body {font: 16px Verdana,arial,sans-serif;background: #000;color: #CCC;} a {color: #33F; text-decoration: none;} #title {width: 800px; margin: 0 auto; text-align:center;} .text{width: 800px;margin: 0 auto;text-align:center;}.error{color: red; font-weight: bold; height: 100px; border-bottom: 1px solid #333;}</style></head><body><div id="title"><h1>bruli WebServer</h1></div><br/><div class="text error">401 Unauthorized</div><br/><div class="text">Please click <a href="/index.htm">this link</a> to return on the main page of the WebServer.</div></body></html>
Błąd: <html><head><title></title><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"><style> html, body {font: 16px Verdana,arial,sans-serif;background: #000;color: #CCC;} a {color: #33F; text-decoration: none;} #title {width: 800px; margin: 0 auto; text-align:center;} .text{width: 800px;margin: 0 auto;text-align:center;}.error{color: red; font-weight: bold; height: 100px; border-bottom: 1px solid #333;}</style></head><body><div id="title"><h1>bruli WebServer</h1></div><br/><div class="text error">401 Unauthorized</div><br/><div class="text">Please click <a href="/index.htm">this link</a> to return on the main page of the WebServer.</div></body></html>
(B\xc5\x82\xc4\x85d: , <type exceptions.AttributeError>
Odczyt statusu się nie powiódł

Login i hasło są poprawne.

Czy już istnieje bądź jest szansa na udostępnienie API do eSterownika? Osobiście zależałoby mi na integracji np. z OpenHAB-em. Czy w aktualnej wersji oprogramowania sterownika bruli 3.5 jest możliwość pobrania bezpośrednio ze sterownika pliku(-ów) z danymi z czujników (ew. tylko aktualnych wartości)? Wszystko przy założeniu niezakłóconej pracy sterownika w trybie automatycznym.
2015-11-20 17:45
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
W starej wersji dane dotyczące temp są zapisywane na karcie sd w sterowniku
jak to wygląda u ciebie nie mam pojęcia
ale spróbuj takiego rozwiązania
w przeglądarce połącz sie ze sterownikiem
w nowej karcie wpisz adres
http://192.168.0.00/arch/2015/11/arch20.dat
 adres sterownika oczywiście twój
klepnij entera powinno pobrać ten plik arch20.dat
jeżeli jest
w nim masz wszystkie dane
2015-11-20 19:34
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0

bruli WebServer

403 Forbidden


To jest struktura folderów na karcie pamięci? Niestety nie mam dostępu fizycznego do sterownika, byłby ktoś tak miły i sprawdził dla mnie strukturę katalogów na karcie?
2015-11-20 19:49
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
No tak WebServer  nie pozwala na pobranie
Ale czy jesteś podłączony lokalnie
czy taka możliwość istnieje ?
nie czytałem instrukcji dla twojej  wersji



dodane 2015-11-20 19:45Na karcie jest katalog o nazwie arch
w tym katalogu podkatalogi /rok/miesiąc/plik dzień
 a struktura pliku jest tu opisana
 Tu


dodane 2015-11-20 19:49A jest fizycznie karta w sterowniku ?
jak nie to kicha nic nie zrobisz
2015-11-20 19:54
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Tak jestem zalogowany lokalnie. Po zalogowaniu się jako root, "404 Not Found".
2015-11-20 20:01
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
Tak wygląda płyta starej wersji
Rysunek

sprawdź czy jest u ciebie karta 
"404 Not Found".

czyli brak pliku

dodane 2015-11-20 20:01pozostanie molestować es może pozwolą ściągać dane z ich serwera
ale mam wątpliwości 
2015-11-20 20:02
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
U mnie jest karta microSD bruli 3.5 instrukcja ale nie mogę jej odczytać, jestem za daleko
2015-11-20 20:06
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
no to nic nie więcej nie doradzę
w starych wersjach jest to super rozwiązane
ściągam dane samodzielnie bez problemu


dodane 2015-11-20 20:06No jak jesteś za daleko to nie łączysz sie lokalnie
2015-11-20 20:09
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Mam przekierowany port, więc mogę się logować bezpośrednio do sterownika, choć w tej wersji lokalnie nie można zmieniać parametrów.
2015-11-20 20:14
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
Jak będziesz w domu to sprawdź
może jednak nie masz wszelkich praw
tu moja wiedza jest zbyt mała co do przekierowanych portów
jak nie możesz zmieniać parametrów to coś nie tak
widocznie nie masz wszelkich praw  

dodane 2015-11-20 20:14Ja przez platformę es nawet jak jestem zalogowany też nie mam dostępy do karty
2015-11-20 22:00
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Nie nie, ta wersje z tego co wiem i widzę nie umożliwia zmiany parametrów bezpośrednio w sterowniku przez przeglądarkę. Załączam jak to wygląda u mnie.


2015-11-20 22:02
  janusz Posts: 540 Ostrzeżenie: 0
A z panela co można zrobić ?
można zmieniać parametry ?
2015-11-20 22:26
  seba Posts: 1371 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
pgpgp jakie dane potrzebujesz pobrać lokalnie ze swojego sterownika?
2015-11-20 22:31
  pgpgp Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
seba napisał » 2015-11-20 22:26
pgpgp jakie dane potrzebujesz pobrać lokalnie ze swojego sterownika?

Przynajmniej bieżące odczyty z czujników, jeszcze lepiej z wybranego dnia, a najlepiej także odczyt ustawień, zdarzeń i alarmów. Najchętniej używałbym API do eSterownika, jeśli zaistnieje

janusz napisał » 2015-11-20 22:02
A z panela co można zrobić ?
można zmieniać parametry ?

Masz na myśli panel w eSterowniku? Tak, mogę wszystko zmieniać.
First pagePrevious page13 / 18Next pageLast page
Users on-line: wujek22