Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page7 / 11Next pageLast page
2016-03-17 11:16
  renekm Posts: 293 Ostrzeżenie: 0
U mnie nie działa dostęp przez www oraz mobilną od 11 godzin
2016-03-17 11:30
  seba Posts: 1407 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Dostęp przez www działa. Jedynie status połączenia sterownika jest nieaktualny...
2016-03-18 07:45
  dziuniek Posts: 75 Ostrzeżenie: 0
Ale to nie jedyny problem, platforma nie pozwala zdalnie zmieniać parametrów bo sterownik "nie podłączony".
Kiedy awaria będzie usunięta?
2016-03-19 19:12
  siema Posts: 118 Ostrzeżenie: 0
U mnie znowu od dłuższego czasu wystepuje jako niepołączony- awaria mego steru czy nadal prace?
dodane 2016-03-19 19:12Pokazuje parametry aktualne ale nic nie mogę zmienić w ustawieniach.Jak jest u Was?
2016-03-19 21:58
  dziuniek Posts: 75 Ostrzeżenie: 0
Wygląda na to iż zmuszenie sterownika do ponownego podłączenia do platformy poprawia sytuacje. Np odłączyć na chwilę mu kabelek. Jeśli to nie był zbieg okoliczności to pomogło.
2016-03-20 07:24
  siema Posts: 118 Ostrzeżenie: 0

Tak właśnie zrobiłam za radą Karoki  -na chwilę go wyłączyłam i pomogło.
Wiesławie-dziękuję że nawet w sobotni wieczór nie olewasz swoich klientów.
2016-03-20 09:23
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Wiesław,  medal "Zasłużony dla ciepłownictwa" trza Ci zrobić
2016-03-20 09:43
  karoka65 Posts: 3142 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Taa, z kartofla
A potwierdził moje podejrzenia Przemek, on zawsze jest pod ręką ja nie wiem czy oni coś tam w Kutnie nie psują znowu a wiem że czasem pracują nawet w niedzielę nad platformą.
2016-03-20 13:37
  minertu Posts: 1975 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Dokładnie,jakby tydzień miał 8 dni to też by pracowali.
2016-04-27 21:38
  tadekj46 Posts: 59 Ostrzeżenie: 0
podłączyłem internet do sterownika przewodem skrętką,mam podgląd schematu, ale nie działa archiwum, po włączeniu cały czas pisze- proszę czekać.mam wersję 0.2.9.16 przeglądarka Chrome,nie mogę się też połączyć po www- informacja strona nie odpowiada, program antywirusowy ESET NOD 32 wyłączyłem. robiłem dwa razy aktualizację wersji 0.2.9.16 i nic, może uszkodzona karta sterownika,może zmienić przeglądarkę, jestem emerytem nie bardzo się znam na tych sprawach, co radzicie.
2016-04-28 07:19
  PrzemekP Posts: 1298 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
tadekj46 napisał » 2016-04-27 21:38
podłączyłem internet do sterownika przewodem skrętką,mam podgląd schematu, ale nie działa archiwum, po włączeniu cały czas pisze- proszę czekać.mam wersję 0.2.9.16 przeglądarka Chrome,nie mogę się też połączyć po www- informacja strona nie odpowiada, program antywirusowy ESET NOD 32 wyłączyłem. robiłem dwa razy aktualizację wersji 0.2.9.16 i nic, może uszkodzona karta sterownika,może zmienić przeglądarkę, jestem emerytem nie bardzo się znam na tych sprawach, co radzicie.

Najnowsze wersje przeglądarek zmieniły sposób działania i strona WWW w starej wersji oprogramowania sterownika nie wyświetla poprawnie zakładki Archiwum. Niestety w tym przypadku pomóc może jedynie aktualizacja sterownika do wyższej wersji oprogramowania - zmieni się również wersja strony WWW.
2016-04-28 13:53
  tadekj46 Posts: 59 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP
 dziękuję za informację, muszę wgrać nową wersje.
2016-09-29 20:48
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Witam
Czy można zrobić zapamiętywanie logowania tak aby nie trzeba się logować co chwilę tylko raz na np miesiąc?
dodane 2016-09-28 09:41Dziękuję
dodane 2016-09-29 20:48Zapamiętywanie działa, ale strona pokazuje komunikat że nie mam uprawnień do zmian ustawień.
Problem mija, jak się zaloguje np do forum i zaakceptuje ciasteczka 
2016-11-29 10:18
  Tommyle Posts: 128 Ostrzeżenie: 0
Też o tym pisałem w tym wątku : https://esterownik.pl/forum/posty,1996/prosba-do-es-i-administratora-strony,5
Na razie bez odpowiedzi. Szkoda
2017-03-10 09:15
  gary82 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam problem z połączeniem się przez internet. IP, maska brama OK, dodaje nowe urządzenie, wpisuję wszystkie dane i czekam długo i nic... 
PS. Robiłem to kilkakrotnie wcześniej i zawsze było OK
2017-03-10 09:42
  PrzemekP Posts: 1298 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
gary82 napisał » 2017-03-10 09:15
Witam. Mam problem z połączeniem się przez internet. IP, maska brama OK, dodaje nowe urządzenie, wpisuję wszystkie dane i czekam długo i nic... 
PS. Robiłem to kilkakrotnie wcześniej i zawsze było OK

Wcześniej było OK - czyli sterownik wcześniej miałeś podłączony a teraz coś się zmieniło w urządzeniach sieciowych ?
Sprawdzałeś czy inne urządzenia (laptop) będzie miał dostęp do internetu na kablu który przypinasz do sterownika ?
2017-03-10 10:53
  gary82 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Już wszystko OK. Dziękuje
2017-06-18 15:58
  paris Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam . Koledzy proszę o pomoc mieszkam w bud jedno pietrowym i tam mam ruter od internetu jak mam połączyć ruter ze sterownikiem  czy wi-fi przez 3 strpy da rade ,słabo się znam co tu wymyslec ,za kazdą inf b.dziekuję myslalem kabel puscić kominem który nigdy nie byl i nie bedzie uzywany wierzę ze napewno ktoś mi pomoze
2017-06-20 09:06
  pawel3 Posts: 492 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Trudno powiedzieć czy urządzenie typu access point (wzmacniacz sygnału) dałoby rade z czytać   WiFi (przypuszczam że raczej były by problemy, chyba że by Pan  rozbudował wzmocnił sieć WiFi za pomocą wzmacniaczy sygnałów) . Rozwiązanie typu puszczenie kabla przez kanał wentylacyjny wydaje się  być rozwiązaniem dobrym i wielekroć spotykanym. Za połączenie kablowe przemawia też fakty że mamy stabilne i stałe połączenie które w przypadku WiFi nie zawsze takie jest. Pozdrawiam  
2017-08-14 21:13
  mirko14 Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Witam mam piec ogniwo 16kw właśnie podłączyłem do sterownika kablem  a nie umie się zalogować proszę o pomoc 
First pagePrevious page7 / 11Next pageLast page
Users on-line: 34eugen, cervinka, corrado0155, ekopec, Grzesiek69, hertka, Kiler5, kpiech, mikolaj082018, Ogniwo111, ogniwo46, pawel95, PCS24, qzjjhr, zdzislawwolski52