Forum eSterownik.pl Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 13Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
|
mirko14 napisał » 2017-08-14 21:13 Witam mam piec ogniwo 16kw właśnie podłączyłem do sterownika kablem a nie umie się zalogować proszę o pomoc Jakbyś podał więcej szczegółów byłoby łatwiej pomóc. Dokładnie napisz jaki sterownik (wersja) i jak go podłączyłeś ( do jakiego urządzenia jakim kablem itp) |
|||
|
||||
czarny47
|
Witam,
Prośba o pomoc zrobiłem aktualizacje sterownika do wersji 0.3.1.8 i pojawiły się problemy z logowaniem przez www i esterownik mobile objawia się tym ,że przeważnie nie da się zalogować do sterownika a rzadko to się udaje . Przy wersji poprzedniej 0.3.1.6 nie miałem takich problemów. Usunąłem stary sterownik i dodałem nowy z nowym identyfikatorem a problem opisałem wyżej . |
|||
|
||||
meg9219
|
Witam, proszę o pomoc, podłączyłam kocioł Ogniwo Eko Plus (sterownik eCoal 3.5 V) kablem ethernetowym do routera Huawei z internetem LTE. Na sterowniku nadało mi automatycznie adres IP 192.168.0.129, Maska 255.255.252.0, Brama 192.168.0.254, ale w prawym górnym rogu widnieje napis "Offline". Kabel jest sprawny, gdyż podłączyłam do komptera i internet działał. Nie wiem, co powinnam zrobić, aby móc dodać sterownik do platformy esterownik. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
|
|||
|
||||
mnich
|
meg9219 czy masz włączone DHCP w sterowniku? Parametr do sprawdzenia w menu główne>internet. parametry sieci które widzisz na ekranie są to parametry ustawione na sztywno w sterowniku, tak jakby router w ogóle nie udostępniał sieci.
dodane 2017-11-04 09:29czarny47 czy karta pamięci jest w sterowniku? jak tak to proszę ją wyjąć i sprawdzić działanie bez tej karty. Czy z internetem nie ma problemu? Długi okres oczekiwania może być spowodowany problemem z siecią. |
|||
|
||||
meg9219
|
Mam ustawione DHCP na sterowniku. Router rzeczywiście nie widzi sterownika, gdyż patrzyłam na routerze jakie urządzenia są podłączone, ale z kolei jak na tym samym kablu podłączam komputer to go widzi.
|
|||
|
||||
k-nar
|
Witajcie mam problem kupiłem router 4 v 1 firmy omega. w ustawianiach mam 4 opcje1)access point2)router3)Repeater WISP4)Klient WISPSzczerze probowałem wszystkiego by podłaczyć sterownik. może ktoś opisać jak to krok po kroku zrobić...
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Najprościej kablem ETH.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
k-nar napisał » 2017-11-20 20:07 Witajcie mam problem kupiłem router 4 v 1 firmy omega. w ustawianiach mam 4 opcje1)access point2)router3)Repeater WISP4)Klient WISPSzczerze probowałem wszystkiego by podłaczyć sterownik. może ktoś opisać jak to krok po kroku zrobić... Napisz jaką masz aktualnie konfigurację internetu w domu a coś postaramy się poradzić. |
|||
|
||||
k-nar
|
więc tak póki co internet jest z play na kartę wożony do laptopa. dokupiłem własnie ten router by połączyć go ze sterownikiem a następnie z lapkiem. niestety przy każdej konfiguracji- nawet na kablu jest ciągle offline może dlatego że to połączenie szerokopasmowe..?
poniżej zrzut z cmd i omegi https://ibb.co/n2fSCm https://ibb.co/nGL5yR |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
||||
|
||||
k0w47
|
u mnie to samo
Witryna „cs1.esterownik.pl” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat utracił ważność środa, 22 listopada 2017, 01:00. (zmieniłem datę na 21 w systemie i się jakoś się podłączyłem ) |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
k0w47
|
zmień date w telefonie na 21 , u mnie działa
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Uważam że ES powinien zaktualizować certyfikaty Bo ja datę mam poprawną.
|
|||
|
||||
norfur
|
Już działa.
|
|||
|
||||
ven
|
Certyfikaty są już nowe.
Admin zaspał |
|||
|
||||
k-nar
|
Witajcie palacze !
I co macie jakiś pomysł jak to zrobić by działało u mnie też ? |
|||
|
||||
miuzziker
|
Mam problem z dodanie sterownik przez stronę esterownik (dostęp zdalny). Po siei lokalnej działa bez problemu, natomiast na stronie wpisuje wszystkie dane jak trzeba i cały czas próbuje połączyć, ale nic się nie dzieje. Co może być przyczyną. Mam sterowni ecoal 2.1, wersja oprogramowania 3.1.8. Dane jakie wpisuję:
Adres MAC: 00:08C:3E:18:49 Adres IP: 192.168.2.4 Maska: 255.255.255.0 Brama: 192.168.0.254 Identyfikator: 47713A9688 Adres IP serwera: 178.33.55.29 Port serwera:27854 |
|||
|
||||
seba
|
Sprawdź bramę czy jest poprawna.
|
|||
|
||||
miuzziker
|
Dzięki za podpowiedź. Zmieniłem tą bramkę i pomogło, a ja tyle się męczyłem, a to taki prosty błąd był.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 13Następna stronaOstatnia strona | ||||