Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page8 / 12Next pageLast page
2017-08-16 10:10
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
mirko14 napisał » 2017-08-14 21:13
Witam mam piec ogniwo 16kw właśnie podłączyłem do sterownika kablem  a nie umie się zalogować proszę o pomoc 

Jakbyś podał więcej szczegółów byłoby łatwiej pomóc.
Dokładnie napisz jaki sterownik (wersja) i jak go podłączyłeś ( do jakiego urządzenia jakim kablem itp)
2017-10-04 08:56
  czarny47 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam,
Prośba o pomoc zrobiłem aktualizacje sterownika do wersji 0.3.1.8 i pojawiły  się problemy z logowaniem przez www i esterownik mobile objawia się tym ,że przeważnie nie da się zalogować do sterownika a rzadko  to się udaje . Przy wersji poprzedniej 0.3.1.6 nie miałem takich problemów. Usunąłem stary sterownik i dodałem nowy z nowym identyfikatorem a problem opisałem  wyżej .
2017-11-04 00:07
  meg9219 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam, proszę o pomoc, podłączyłam kocioł Ogniwo Eko Plus (sterownik eCoal 3.5 V) kablem ethernetowym do routera Huawei z internetem LTE. Na sterowniku nadało mi automatycznie adres IP 192.168.0.129, Maska 255.255.252.0, Brama 192.168.0.254, ale w prawym górnym rogu widnieje napis "Offline". Kabel jest sprawny, gdyż podłączyłam do komptera i internet działał. Nie wiem, co powinnam zrobić, aby móc dodać sterownik do platformy esterownik. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
2017-11-04 09:29
  mnich Posts: 248 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
meg9219 czy masz włączone DHCP w sterowniku? Parametr do sprawdzenia w menu główne>internet.  parametry sieci które widzisz na ekranie są to parametry ustawione na sztywno w sterowniku, tak jakby router w ogóle nie udostępniał sieci.
dodane 2017-11-04 09:29czarny47 czy karta pamięci jest w sterowniku? jak tak to proszę ją wyjąć i sprawdzić działanie bez tej karty.
Czy z internetem nie ma problemu? Długi okres oczekiwania może być spowodowany problemem z siecią. 
2017-11-04 15:32
  meg9219 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Mam ustawione DHCP na sterowniku. Router rzeczywiście nie widzi sterownika, gdyż patrzyłam na routerze jakie urządzenia są podłączone, ale z kolei jak na tym samym kablu podłączam komputer to go widzi.
2017-11-20 20:07
  k-nar Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Witajcie mam problem kupiłem router 4 v 1 firmy omega. w ustawianiach mam 4 opcje1)access point2)router3)Repeater WISP4)Klient WISPSzczerze probowałem wszystkiego by podłaczyć sterownik. może ktoś opisać jak to krok po kroku zrobić...
2017-11-20 22:11
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Najprościej kablem ETH.
2017-11-21 07:09
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
k-nar napisał » 2017-11-20 20:07
Witajcie mam problem kupiłem router 4 v 1 firmy omega. w ustawianiach mam 4 opcje1)access point2)router3)Repeater WISP4)Klient WISPSzczerze probowałem wszystkiego by podłaczyć sterownik. może ktoś opisać jak to krok po kroku zrobić...

Napisz jaką masz aktualnie konfigurację internetu w domu a coś postaramy się poradzić.
2017-11-21 16:35
  k-nar Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
więc tak póki co internet jest z play na kartę wożony do laptopa. dokupiłem własnie ten router by połączyć go ze sterownikiem a następnie z lapkiem. niestety przy każdej konfiguracji- nawet na kablu jest ciągle offline może dlatego że to połączenie szerokopasmowe..?
poniżej zrzut z cmd i omegi
https://ibb.co/n2fSCm
https://ibb.co/nGL5yR
2017-11-22 05:14
  zbigmaz01 Posts: 1628 Ostrzeżenie: 0
Używam




 z przeglądarką Safarii dzisiaj rano zobaczyłem


 








Czy to oznacza kłopoty po mojej stronie?

2017-11-22 05:52
  k0w47 Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
u mnie to samo

Witryna „cs1.esterownik.pl” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat utracił ważność środa, 22 listopada 2017, 01:00.

(zmieniłem datę na 21 w systemie i się jakoś się podłączyłem )
2017-11-22 07:01
  marcinbb Posts: 2122 Ostrzeżenie: 1


Do aplikacji mobilnej też nie sposób się zalogować.
2017-11-22 07:09
  k0w47 Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
zmień date w telefonie na 21 , u mnie działa
2017-11-22 07:28
  marcinbb Posts: 2122 Ostrzeżenie: 1
Uważam że ES powinien zaktualizować certyfikaty Bo ja datę mam poprawną.
2017-11-22 09:00
  norfur Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Już działa.
2017-11-22 11:27
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Certyfikaty są już nowe.
Admin zaspał
2017-11-23 18:31
  k-nar Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Witajcie palacze !
I co macie jakiś pomysł jak to zrobić by działało u mnie też ?
2017-12-15 20:34
  miuzziker Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Mam problem z dodanie sterownik przez stronę esterownik (dostęp zdalny). Po siei lokalnej działa bez problemu, natomiast na stronie wpisuje wszystkie dane jak trzeba i cały czas próbuje połączyć, ale nic się nie dzieje. Co może być przyczyną. Mam sterowni ecoal 2.1, wersja oprogramowania 3.1.8. Dane jakie wpisuję:
Adres MAC: 00:08C:3E:18:49
Adres IP: 192.168.2.4
Maska: 255.255.255.0
Brama: 192.168.0.254
Identyfikator: 47713A9688
Adres IP serwera: 178.33.55.29
Port serwera:27854
2017-12-15 20:46
  seba Posts: 1419 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Sprawdź bramę czy jest poprawna.
2017-12-16 08:14
  miuzziker Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Dzięki za podpowiedź. Zmieniłem tą bramkę i pomogło, a ja tyle się męczyłem, a to taki prosty błąd był.
First pagePrevious page8 / 12Next pageLast page
Users on-line: anek, Darek2, dawid13-d1, Dominik2022, koruss, martinscerba, Palacz_SP_Dokudow, Piecgrosz, Sahryn66, sztomek, Szymon2012, Widzino, wojtekr1960