Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
pablo
![]() |
marcinbb: nie zniżę się do to tej wiejskiej odpowiedzi ale odpowiem. Każdy robi to chce jeżeli nie pasuje nie czytasz i wychodzisz. Jak byś miał pojęcie to ziarna kukurydzy mają ta samo wartość zbliżoną co Pellet. Kwestia ustawień bo na dana chwilę oprócz tego spieku normalnie się spala a norma spalania mixu nie odbiega zasadniczo od spalania ekogroszkiem . Różnica +0,4-0,5 kg mieszanki na 3 kg względem ekogroszkiem.
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Jest ustawiona zbyt mała moc, Pellet nierównomiernie trafia na palnik przez co zdarza się, że ogień zrobi się na tyle małym, że czujnik światła pokazuje 0-1%, po minucie utrzymania takiej wartości kocioł przechodzi w wygaszanie i ponowne rozpalanie. Na początek zalecamy podnieść moc minimalną na 5kW.
|
|||
|
||||
Animuss
![]() |
caffe23 napisał » 2015-11-27 14:18 Ten krótki teścik robiłem na tym sofcie co mam w chwili obecnej, bo on jest już od dłuższego czasu. Jest korekta dmuchania +8 ale jakoś nie chciało mi się nad tym siedzieć. Teraz gonię miśka w automacie bez odstawiania i pomogły mi w tym Pellety. https://esterownik.pl/device/8164 |
|||
|
||||
Grzegorzy169
![]() |
Rano właśnie uzyskałem tą informację w serwisie skiepko, kondensator wymieniony. W trybie ręcznym podajnik reaguje odpowiednio. Problem raczej rozwiązany.
dodane 2025-04-05 22:43Dobry wieczór, od pewnego czasu mam taki problem, po zaniku napięcia sterownik gdy się uruchomi to wyskakuje błąd pusty zasobnik, a według wskazań nie jest pusty, nie mogę tego błędu skasować, pomaga jedynie dodanie nowego zasypu Pelletu w sterowniku. Miał ktoś z Was taką sytuację? Pozdrawiam |
|||
|
||||
Michal86
![]() |
To raczej nie wina Pelletu
|
|||
|
||||
piotrmorka
![]() |
Wczoraj przy czyszczeniu generalnym pieca patrzyłem na palnik....jest czyściutki, otwory niepozatykane.
Podczas palenia też nie mam problemów z niedopałkami lub spiekami itp. Tak czy siak zaraz po powrocie do domu - kalibracja obowiązkowa. Może być jak podpowiadacie - jak np. za mało Pelletu dostaje piec - wtedy jego wydajność jest słaba mimo dużych mocy...czy cos źle rozumuję? |
|||
|
||||
darek5w
![]() |
dodane 2022-01-11 23:07 ansu napisał » 2022-01-10 16:31 według tabliczki...Kocioł z 2011 Ogniwo EkoPlus 16 jakiej jest klasy? Niby jak mam zgłosić? 5 klasa dla paliwa - Pellet4 klasa dla paliwa - eko-groszek dodane 2022-01-11 23:08 leON22 napisał » 2022-01-10 19:09 ;]Ustawa antysmogowa weszła w życie 1 września2017 roku i od tej daty liczy się wiek kotła... Dla śląskiego wygląda to tak: https://powietrze.slaskie.pl/content/kiedy-wymienic-kociol-piec-lub-kominek czyli leOn22 mógł Byś palić do 31 grudnia 2027 i inni analogicznie. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.