Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona71 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Grisza, czas ustawić pierdnięcie co 5min.
procho, rób jak Ci mikołaj napisał. |
|||
|
||||
procho
|
teraz pracuje na takich ustawieniach jak Alex - czyli jak proponuje Mikołaj
rano zauwazyłem tez w tym samym mijscu krater - podciagnałem ręcznie kopczyk do góry wroce z pracy to zobacze co tam się dzieje i zabiore się za czyszczenie kotła p.s. co ile czyścicie swoje kociołki? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
procho napisał » 2016-10-10 09:05 A sprawdzałeś czy ciąg nie psuje spalania ? Np. przystawiając zapalniczkę do wlotu dmuchawy, kiedy kocioł stoi ? Ja czyszczę co miesiąc.teraz pracuje na takich ustawieniach jak Alex - czyli jak proponuje Mikołaj rano zauwazyłem tez w tym samym mijscu krater - podciagnałem ręcznie kopczyk do góry wroce z pracy to zobacze co tam się dzieje i zabiore się za czyszczenie kotła p.s. co ile czyścicie swoje kociołki? dodane 2016-10-10 09:24 Grisza napisał » 2016-10-10 09:06 Pewnie patentuje. milo napisał » 2016-10-10 09:03 Grisza, czas ustawić pierdnięcie co 5min. hehe, a Święty to już opatentował te pierdnięcia?, bo odgrażał się na forum że to zrobi. Zastanawia, dlaczego te "jego" kotły nie pracują cały czas"z ręki", skoro pomaga częste podsypanie na palnik ? |
|||
|
||||
procho
|
ciągu nie sprawdzałem
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Grisza napisał » 2016-10-10 09:39 Mało tego, nie dość że spalanie będzie mikre, to w kotle powinno być siwo jak na moim łbie. No właśnie, rewelacyjne wyniki w statystykach ilości spalanego opału można byłoby wtedy wykręcić |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
bobas
|
MariuszK napisał » 2016-10-10 14:27 A 3 czy 4 na kaloryferach to raptem 19-21 stopni Ja nie wiem jak ci tak wygodnie w chlodnym widzę, ze chcesz zaoszczedzić nader wszystko na weglu wzgledem domownikow i ich komfortu Trza bylo se kupić śmieciucha i kapać się w misce z letnia wodą Ps. Ja to nie których ludzi hie rozumiem naprawde Teoria o Polakach, że za 1 złotówke to by do Warszawy na kolanach z Poznania poszli się sprawdza w 100% To zależy od głowic, ja mam Keller i na "3" jest 20st, a na "4" 24st. A takie teorie zostaw dla siebie... MariuszK napisał » 2016-10-10 14:27 Za te dogryzania osobie świetej w którą wierzą miliony małych pociech na świecie, chyba walne focha i przestane brać czynny udział na tym forum Zostaniecie głównymi doradcami tego forum razem z milo( vel....V),Ameno i innymi Bedziecie mieli pełne pole do popisu Już to co najmniej dwa razy pisałeś. |
|||
|
||||
procho
|
w domu jest 25 stopni - nikt nie marznie
|
|||
|
||||
marze27
|
Witam wszystkich którzy pomagają.
Naświetlę swój problem, który być może dla niektórych okaże się banalny, ale ja w tej materii jestem totalnym laikiem. Piec RBR ekouniwersal 17kw, sterownik ecoal v.3.5. Początkowo przez monterów ustawiony na automat, jednak nie mógł przebić tych 5 stopni ponad zadaną(48) więc cały czas chodził podajnik i dmuchawa się praktycznie nie wyłączała. Jak udało się ją przebić szybko temperatura spadała i po ok.10 min. znów ok. 40 min. praca. Po wezwaniu montera przełączył w grupowe i nast. parametry: moc min 8 kw dmuchawa 40% 4 powtórzenia moc max 16 kw dmuchawa 50% 5 powtórzeń histereza 0.5 podtrzymanie: podajnik 5s postój 40 min krótka przerwa 20 s powtórzenia 2 dmuchawa 52% I problem w tym że piec pracuje 26 min potem 26 min ma spoczynek i tak w kółko. Czytając forum stwierdziłam że zmienię moc min. na 12 kw 49% dmuchawa 5 powtórzeń reszta bez zmian. Piec wreszcie po raz pierwszy wszedł w podtrzymanie 40 min. ale pojawiły się spieki. pomóżcie co robić. nie mam możliwości podłączenia do internetu. w domu zawory termostatyczne ustawione na 5 120 m2 dom ocieplony. Mam nadzieję że piszę zbyt chaotycznie. Do tej pory z piecem nie miałam większej styczności, nawet poprzednim na węgiel. pomóżcie... jak ustawić? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
To grupowe masz ustawione po byku...
A automat pracował normalnie, stara się pracować ciągle. Nie wiem czego tam szukaliście. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona71 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||