Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Problemy po aktualizacji softu. Subskrybuj | ||||
|
||||
gwarek
![]() |
Aktualizacja do wersji eCoal - 1.1.38.12.
1. Formatowanie karty. 2. Aktualizacja ( 06.12.2024r ok. 22:46 ) Cała konfiguracja ustawień kotła przeszła bez zmian. Jedyny problem to brak komunikacji z czujnikiem bezprzewodowym dla obwodu CO1. Skasowałem czujnik i ponownie dodałem w rozszerzeniach. Wszystko OK. Więc nie bać się i aktualizować. |
|||
|
||||
faco
![]() |
A co w sumie dają te aktualizacje bo ja tam bardzo nic nie widzę 🤔
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ostatni opis aktualizacji i co wnoszą wrzucił @seba do v 1.1.35.0 w 2021 r , w temacie podpiętym - > TU , tak że trochę poślizgu jest 😕
|
|||
|
||||
faco
![]() |
A dzięki, jakoś nigdy tam nie spojrzałem, może dlatego ze zmyliła mnie nazwa, automatyczne
![]() |
|||
|
||||
Walter
![]() |
Ja mam inny problem, po aktualizacji wersji i aplikacji brak statystyk. Ktoś coś doradzi ?
|
|||
|
||||
arosa
![]() |
Rozrzut w aktualizacjach jest niezły, w sumie po ostatnim opisie minęło 3 lata
![]() |
|||
|
||||
Walter
![]() |
Czy brak statystyk może być spowodowany zapełnieniem karty sd ? Od października brak statystyk. Ktoś coś doradzi ?
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Walter napisał » 2024-12-14 08:04 Czy brak statystyk może być spowodowany zapełnieniem karty sd ? Od października brak statystyk. Ktoś coś doradzi ? Wpis zakupu opału w maju ma zużucie 0kg/min ..... Jak ma przeliczać wartość w statystykach ???? Trzeba ten wpis uzupełnić. ![]() ![]() dodane 2024-12-14 20:46 faco napisał » 2024-12-06 23:29 A co w sumie dają te aktualizacje bo ja tam bardzo nic nie widzę 🤔 Może po aktualizacji częściej będzie wypalał DPF-a .... ??? |
|||
|
||||
faco
![]() |
Nie wiem co wnoszą, bo ja tam większych zmian nie widzę tylko wiem ze aktualizuję. Może jak przybędą jakieś nowe opcje do sterowania, to pewnie zauważę
![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
10 i=10 20 i=i+1 30 print i 40 goto 20 Nawet w takim prostym przykładzie można się pomylić. Jak masz 10000 lini kodu to tester wychwyci małe lub większe błedy które trzeba poprawić. Czasem pomysł na coś się zmienia i też trzeba poprawić .... normalka. |
|||
|
||||
Walter
![]() |
gwarek napisał » 2024-12-14 20:46
Walter napisał » 2024-12-14 08:04 Czy brak statystyk może być spowodowany zapełnieniem karty sd ? Od października brak statystyk. Ktoś coś doradzi ? Wpis zakupu opału w maju ma zużucie 0kg/min ..... Jak ma przeliczać wartość w statystykach ???? Trzeba ten wpis uzupełnić. Dzięki bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodane 2024-12-14 20:46 faco napisał » 2024-12-06 23:29 A co w sumie dają te aktualizacje bo ja tam bardzo nic nie widzę 🤔 Może po aktualizacji częściej będzie wypalał DPF-a .... ??? |
|||
|
||||
adi_al
![]() |
Mnie po aktualizacji znikły wskazania czujnika temperatury cwu.
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
adi_al napisał » 2024-12-27 11:08 Mnie po aktualizacji znikły wskazania czujnika temperatury cwu. CWU .... ten czujnik jest zdecydowanie przewodowy ... to bardzo dziwne. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Pytanie , czy na pewno czujnik CWU wpięty jest w dedykowane miejsce w sterowniku 🤔❓
|
|||
|
||||
adi_al
![]() |
Przez kilka lat pokazywał dobrze popchnołem aktualizację i znikł nawet w czujnikach go nie ma nawet zadanej temperatury nie pokazuje.
|
|||