Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Specyfikacja ekogroszku Pieklorz na PGG Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gwarek
![]() |
Heyka. Dostałem specyfikację ekogroszku pieklorz który zakupiłem. Za cholerę nic nie pasuje z tym co jest na stronie PGG. Napisałem do PGG że nie odbiorę tego produktu bo różnice są znaczne. Mieliście taką sytuację z tymi draniami ![]() |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
rj1972 napisał » 2023-11-29 19:12 ![]() Jutro miałbyć kurier z tym opałem. Dzwoniłem do kuriera i odwołałem tą dostawę. No tak się wkurzyłem .... koniec z tym dziadostwem ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Moja Karolinka ciągle *W trakcie realizacji* ( pewnie odsiewają miał ) , też się zastanawiam nad jej jakością 🤔 Jak będzie wyglądała (oby nie) tak, jak ta z fotki na info-Ogrzewanie. Jak co, będzie reklamacja
![]() dodane 2023-11-30 00:51PS. Taka mała ciekawostka, Pieklorz z dostawy z czerwca, leży w garażu, widzicie tą subtelną różnicę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Napisałem reklamację na PGG i wczoraj dzwonili z PGG. Chyba faktycznie miałem rację z tą specyfikacją. Jak nigdy dotąd ktoś poważnie to potraktował. Dostanę info zwrotne mailem to podzielę się na forum. |
|||
|
||||
Jan727usz
![]() |
gwarek opisz problem i wyślij gościowi z Telewizji Tychy. On się zajmuje różnymi patologiami i takimi tam sobie ...
Ciekawy kanał również o ekogroszkach. https://www.youtube.com/watch?v=XtY8td21naU |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Jakoś akurat tego gościa nie trawię ...
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Witam, dziś "Mikołaj ze sklepu PGG" potwierdził wysłanie mojej Karolinki, ciekawe czy to będzie ta sama Karolinka
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
Gwarek mam tak samo jak Ty
![]() |
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
Cześć,
Palę Pieklorzem od chyba 2017r i powiem Wam, że cały czas mam te same ustawienia w piecu i zużycie, więc raczej węgiel się za bardzo przez te lata nie zmienił. W zeszłym roku przywiozłem 5t z PGG i pali się tak samo. Wczoraj przywiozłem kolejne 3t z PGG i test będę robił w przyszłym tygodniu. Wcześniej przywoziłem z lokalnego składu. Odkąd dostaję świadectwa jakości, to zawsze zawierają te same parametry, więc nic się nie zmieniło. A to co na stronie, no cóż, jak kupujecie samochód to też podają że będzie palił 5l, a w rzeczywistości jest 7l ![]() Tu macie przykładowe świadectwo z 2020 jakie znalazłem. Wydaje mi się, że nie ma co cudować, tylko brać i palić. Ten co wczoraj przyjechał, to jest bardzo ładny, tyle, że trochę mokry, ale cóż, nie spodziewałem się suchego ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wg mnie ten mój Pieklorz z dostawy z czerwca tego roku pali się gorzej o ilości popiołu nie wspomnę
![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Faktycznie nie jest za fajnie z tym pieklorzem.
Nie ma spieków ale po dwóch dniach tyle śmieci ![]() ![]() Zobaczymy jak z energetycznością będzie .... oby lepiej. ![]() dodane 2023-12-11 20:01 gwarek napisał » 2023-12-11 15:57
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
faco
![]() |
To którą będziesz palił w cieplejsze dni, tą 27 a w mroźniejsze tą 27+ czy jak 🤔😉
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Jan727usz
![]() |
A zawartość siarki w tym drugim to już tajemnica firmy? Właśnie siarka niszczy kotły i kominy , ciekawe ile w tym drugim worku jest siarki.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Jakoś tak spojrzałem na tą paletę co pokazałeś i od razu zauważyłem ze jedne są + dlatego moje pytanie w jaką porę czym będziesz palił bo + to chyba coś w rodzaju perfect 😉1% mniej popiołu to może na sezon wyniesiesz jeden pojemnik mniej 😁
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
No i stało się ....
Po reklamacjach z jakością workowanego węgla z Wesołej workują tylko Piasta. W sklepie PGG workowany jest tylko Piast-Ziemowit. Czyli został tylko luzem groszek Mysłowice-Wesoła 28 - 32 MJ/kg Faktycznie jest bardzo energetyczny i trochu wymaga większej uwagi przy spalaniu. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tak się pali Karolinka z PGG 27&27+ MJ/kg z ostatniej dostawy w moim OEP 16kW. Jak widać na załączonym filmiku, kopci jak lokomotywa
![]() ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Moja Karolinka z tamtego roku dokładnie tak samo się pali jak u Ciebie @LeON22. Nie spieka ale zalega na palniku .... |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||