Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Co znaczy Reset urządzenia (7) Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
rj1972
![]() |
||||
|
||||
arosa
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
Czyli wina nie leży za bardzo po stronie sterownika. PS. fajnie by się gadało bez tych wulgaryzmów. J.polski jest dość bogaty ![]() |
|||
|
||||
arosa
![]() |
Zgadzam się ale po 5 latach po przebojach ze sterownikiem i kotłem RBR gdzie producent się wypiął (na szczęście już go nie ma) jak się zresetował i nabijał temperaturę do już mnie szlak trafił.
dodane 2023-10-31 21:35Dzisiaj dostałem informację od elektrosystemu że ups nie musi być typu online ma mieć pełną sinusoidę i nie ma prawa się wyłączyć/zresetować czy coś jeszcze innego przy zaniku napięcia a to że urządzenie wyświetliło informację "Reset urządzenia (7)" jest to spowodowane kartą pamięci albo jest uszkodzona albo trzeba ją zresetować |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
No to jest cenna informacja. Karta pamięci? Nie wpadłbym na to.
|
|||
|
||||
arosa
![]() |
Ja też nie co jak co ale nie to ale w sumie powinno to być jakoś przy tym błędzie opisane
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
arosa napisał » 2023-10-31 18:29 @gwarek dzięki patrzyłem i powiedz mi jeszcze bo ogarniasz temat np w tym modelu https://www.x-kom.pl/p/1148552-zasilacz-awaryjny-ups-power-walker-vfi-1000-at-fr-on-line-1000va-3x-230v-pl.html bo nie widzę w pięcia akumulatora jak to wygląda w tych ups można wpiąć akumulator ![]() dodane 2023-10-31 18:29Raczej będę montował bo wczoraj od resetu urządzenia do otwarcia zaworu minęło 3h i temperatura kotła cały czas szła w górę To nie jest ups on-line ..... tak piszą w opisie ale ma taki parametr: Czas przełączania - 10 ms Jest tu coś innego w ofercie.Qoltec Rack (1000VA/800W, LCD) ma czas przełączenia 0 ms ... Choć czytam że to jest nie jest problem ups-a tylko karty SD. Więc miło słyszeć że nie trzeba wydawać kupę kasy na ups-a on-line. |
|||
|
||||
arosa
![]() |
Zobaczymy, pojutrze pojadę kupię nową ale w sumie może coś być na rzeczy bo sąsiad kupował dokładnie ten sam piec w tym samym czasie i parę dni temu mówił że mu padła karta
dodane 2023-10-31 23:40A jak nie to kupię ups i też zobaczymy ![]() dodane 2023-12-01 09:39Wracając do tematu UPS, wczoraj nastąpiło wyłączenie prądu piec był w podtrzymaniu i przełączył się na zasilanie awaryjne bez wyłączania sterownika, wrócę jeszcze z informacjami jak nastąpi wyłączenie prądu ale jak kocioł będzie w grzaniu czy też się przełączy bez wyłączania sterownika |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||