W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eCoal.pl v3.5  Wyświetlacz pieca ogniwo eco plus m Subskrybuj
2023-04-17 22:26
  djluki Posts: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam dzisiaj zauważyłem ze wyświetlacz w moim piecu ogniwo eko plus m działa jak mu się podoba,albo sam sobie coś przełancza albo jak wejdę w jakieś ustawienia to nie idzie strzałka wrócić spowrotem,istnieje jakaś możliwość go rozebrania i wyczyszczenia.Bo wydaje mi się ze dostał się do środka kurz i przesto przestał działać?
2023-04-18 07:14
  nathan_g Posts: 9 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Prosimy o kontakt z serwisem pod nr: 605-780-882 
2023-05-06 22:13
  waldek4548 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam. Posiadam piec ogniwo eko plus m 14 kw ze sterownikiem ecoal 3.5v wyświetlacz LCD CD2. Uszkodziłem wyświetlacz i nie reaguje wgl. Zakupiłem nowy wyświetlacz ale przysłali mi LCD CD3. I teraz pytanie czy to wgl będzie chodziło ? Po pierwsze w ustawieniach nie ma mocy mojego pieca bo zaczyna się od 15kw. Jest 6zakresow pracy CO2 wcześniej miałem mniej. Nie da się ustawić żadnych parametrów. Manualnie mogę włączyć podajnik pompy dmuchawę podajnik. Próbowałem też aktualizacji sterownika przez kartę sd że sterownika bo jak podłączyłem nowy wyświetlacz to cały casz był restart i tak w koło. Po wprowadzeniu aktualizacji (niewiem czy dobrej ) mogę właśnie manualnie włączać podzespoły i tylko tyle... Dokładniej już nie umiem tego opisać. Z góry dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź. Pozdrawiam 
dodane 2023-05-06 22:13Nie mam możliwości podłączenia bezpośrednio do internetu sterownika.
2023-05-08 11:38
  nathan_g Posts: 9 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS

Panel CD3 będzie działał po zainstalowaniu właściwej/najnowszej aktualizacji przez kartę microSD. 
Wysłałem na Pana adres e-mail plik z najnowszą aktualizacją do sterownika eCoal. 
Proszę skorzystać z dołączonej instrukcji. Powinno to rozwiązać problem
2023-05-08 15:29
  waldek4548 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za pomoc piec działa . Jeszcze wyskakuje informacja o aktualizacji panela i może działać nie prawidłowo. Wymagana wersja CD3: 2.0.1.16 
Zakupiłem kabel internetowy żeby podłączyć sterownik do internetu. Mogę napotkać jakieś problemy po podłączeniu ?
2023-05-09 07:22
  nathan_g Posts: 9 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Po podłączeniu kabla sieciowego sugeruję skorzystać z poniższej instrukcji, by dodać go do naszej platformy:
http://faq.esterownik.pl/pl/question,5/dodanie-nowego-sterownika-w-wersji-35-do-platformy-esterownikpl

Proszę się upewnić, że w zakładce "Internet" - opcja "DHCP" jest ustawiona na "Tak"
Po podłączeniu kabla do sterownika, w prawym górnym rogu powinna się pojawić ikona globusa

Kiedy sterownik będzie już aktywny na platformie, możemy wykonać zdalną aktualizację sterownika/panela 
2023-06-09 15:56
  rob1975 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
witam , mam problem z  nowym wyświetlaczem lcd  po podłaczeniu  pojawia się komunikat brak łączności ze sterownikiem  , chociaż podłączyłem  do tego samego kabla co poprzedni wyświetlacz
2023-06-10 01:08
  leON22 Posts: 6507 Ostrzeżenie: 3
Możesz nam powiedzieć , co stało się ze starym wyświetlaczem  
2023-06-10 20:04
  rob1975 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
 jego koniec następował powoli , najpierw zaczynał wyświetlać wszystko odwrotnie  aż na końcu tego sezonu grzewczego  przestał całkowicie działać . Sterowałem piecem przez  telefon.
2023-06-10 21:22
  karoka65 Posts: 3425 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
rob1975 napisał » 2023-06-09 15:56
witam , mam problem z  nowym wyświetlaczem lcd  po podłaczeniu  pojawia się komunikat brak łączności ze sterownikiem  , chociaż podłączyłem  do tego samego kabla co poprzedni wyświetlacz

Poprzedni też miałeś lcd?
2023-06-11 13:12
  rob1975 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
lcd oled-glass  panel_ec  z 2017 roku     (  graficzny wyświetlacz oled oraz 6 przycisków sterujących)
2023-06-12 10:27
  karoka65 Posts: 3425 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Jeśli dobrze rozumiem to miałeś Oleda tego któryś świecił na zielono a teraz masz kolorowy lcd?
2023-06-12 11:32
  seba Posts: 1423 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Podłącz zgodnie z instrukcją i panel będzie działał:


2023-06-18 10:31
  rob1975 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
ok. dzięki 
2023-08-09 06:16
  ramzes28 Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
Witam
Czy ten Panel można jeszcze zakupić??
https://sklep.esterownik.pl/produkt/104
2023-08-09 11:57
  karoka65 Posts: 3425 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
tak
2023-08-09 12:03
  ramzes28 Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2023-08-09 11:57
tak



Proszę o namiary 
dziękuję
2023-08-21 21:30
  Kirit Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam problem z piecem. Na wyświetlaczu jest napis Device: CD1 V1.5,Board:V2 i co jakiś czas pika jest czarne tło i nic nie wyskakuje. Nie idzie go uruchomić. Tylko na aplikacji idzie. Co to może być.
2023-10-22 14:16
  Barto323 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
nathan_g napisał » 2023-05-08 11:38

Panel CD3 będzie działał po zainstalowaniu właściwej/najnowszej aktualizacji przez kartę microSD. 
Wysłałem na Pana adres e-mail plik z najnowszą aktualizacją do sterownika eCoal. 
Proszę skorzystać z dołączonej instrukcji. Powinno to rozwiązać problem





Witam mam ten sam problem co kolega u góry
czy jest Pan w stanie mi wysłac aktualizacje ?

2023-10-23 09:24
  nathan_g Posts: 9 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Barto323 napisał » 2023-10-22 14:16
nathan_g napisał » 2023-05-08 11:38

Panel CD3 będzie działał po zainstalowaniu właściwej/najnowszej aktualizacji przez kartę microSD. 
Wysłałem na Pana adres e-mail plik z najnowszą aktualizacją do sterownika eCoal. 
Proszę skorzystać z dołączonej instrukcji. Powinno to rozwiązać problem





Witam mam ten sam problem co kolega u góry
czy jest Pan w stanie mi wysłac aktualizacje ?




Odpisałem na priv
Users on-line: Dominik1, Glowczyn9