Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Niska temperatura na powrocie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
faco
![]() |
Ja tam nadal widzę przepaść , ale to może czas na okulistę
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
kikid351 napisał » 2022-12-17 23:43 Dzięki LeON22 i Pajus76. dostosowałem się do waszych wskazówek i rzeczywiście czujnik na powrocie nie przylegał dobrze. Pewnie po ostatnim czyszczeniu komina go przestawiłem nieświadomie ale już został zaizolowany ![]() Nie ma za co i tak nie słuchasz co się do Ciebie pisze, olej ten programator CWU załącz na stałe ustaw temp.zadaną CWU i powrotu na 50 st i tyle, albo aż tyle ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Z mojego doświadczenia są tylko trzy metody: - dodatkowa pompa kotłowa cały czas włączona ( najlepsza metoda ), - pompa CWU w trybie ochrony kotła ( wysoka temp. na CWU ale i tak szarpie temp. powrotu ) - ustawienie temp. kotła na 70st.C. ( idealnie tylko batdzo nie oszczędnie ). W moim przypadku pompa kotłowa to najlepszy sposób nawet w połączeniu z pompą CWU. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||