Forum eCoal.pl v3.5 Brak zasilania z sieci - praca na agregacie Subskrybuj | ||||
|
||||
gwarek
|
No i stało się czarne proroctwo o braku prądu ... Poszedł agregat w ruch i dom razem z kotłem wrócił do życia. Wiosenne przepalanie agregatu zaowocowału bez problemowym startem machiny. Agregat pracował 2,5h i spalił 1,5l paliwa. |
|||
|
||||
leON22
|
Zapytam jaki to musi być agregat, o jakiej mocy i żeby ster nie poszedł z dymem
|
|||
|
||||
karoka65
|
Leon za wielkiej mocy nie potrzeba żeby zasilić kocioł groszkowy czy pelletowy, bardziej ważna jest jakość prądu z takiego urządzenia.
|
|||
|
||||
Seba667
|
Ja posiadam inwentorowy agregat o mocy 2800w i piec ogniowe i daje radę w razie awari
|
|||
|
||||
gwarek
|
Jakie to ma znaczenie ile ma mocy agregat ????
Czy to oznacza że jak podłącze kocioł do agregatu o mocą 100kW to go spale ???? To nie ma żadnego znaczenia jedyne co ma znaczenie to "czystość przebiegu napięcia przemiennego". W przypadku agregatów inwertorowych przebieg jest idealny a taki właśnie mam. Jeżeli chodzi o moc to posiadam 3kW/230V z automatyczą regulacją częstotliwości. Włąściwie to dla samego kotła można by mieć 500W. |
|||
|
||||
faco
|
U mnie piec jest cały czas pod akumulatorami/PV ze w razie zaniku prądu nawet jak mnie nie będzie w domu, to da sobie sam radę, czysto, bez spalin, buczenia i paliwa
Na szczęście z tego co wiem nie przeszedł jeszcze w awaryjne, chyba elektrownie dają rade. |
|||
|
||||
gwarek
|
Planowałem falownik offgrid 48V/3kW i 4x 100Ah aku z tir-a oraz 6 paneli po 500W ale ......... Wiadmo że jak jest ale to chodzi o kasę. No i muszę buczeć i dymić .... |
|||