Forum eCoal.pl v3.5 Grzanie cwu węglem Marcel?? Subskrybuj | ||||
First pagePrevious page12 / 12Next pageLast page | ||||
|
||||
faco
![]() |
Ja teraz próbuje bez szamotek, zobaczę jak pójdzie. Oooo lubię twórczość ze Wam kibicuję 👍
dodane 2023-01-21 15:51Poprawiałem koronę i sobie skarpetkę sfajczyłem od kątówki iskier ![]() Jeszcze jedną modyfikację zrobiłem i co będzie nie wiem ![]() dodane 2023-01-23 12:55Więc moja korona wyglądała tak ![]() Po modyfikacji wygląda tak ![]() Ściąłem ją o połowę z wysokości i urzyg czy jak to się tam zwie, zasłoniłem płytą szamotową aby ogień szedł na środek palnika. Płyta niska według oryginału aby nie zasłaniać ciepła z palnika. Niższa korona za podpowiedzią Gorzyczki teraz odpowiada za to aby nie było dużo szlaki na palniku a i drobna wylatywała otworami. Na dzień dzisiejszy chyba nic mądrzejszego nie wpadło mi do głowy ![]() Popiół w popielniku sam pył, jedynie jak grzeje wodę w bojlerze po przez długość grzania trochę nie dopala. Ale zaraz się z tym poradzę wydłużając czas przerwy, albo zmniejszę histerezę bojlera. ![]() Ogólnie jestem zadowolony ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
@faco oglądam twój nadmuch, powiem że jest i tak bardzo mocny. 35% mocy dmuchawy to spory wiatr w grzaniu. W moim kotle testowałem 30% no i już był śmietnik więc masz sporo do zejścia w dół. |
|||
|
||||
faco
![]() |
Co oznacza śmietnik ?
|
|||
First pagePrevious page12 / 12Next pageLast page | ||||