Forum eCoal.pl v3.5 Przepalona retorta, czym grozi, jak wymienić? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Walter
|
Dziwna sprawa, temperatura topnienia żeliwa to grubo ponad 1000*C, czy to chodzi o element przedni palnika tzn ta blacha zamykająca z osadzeniem ślimaka? Może uszkodzenie było tej części, pęknięcie pod wpływem temperatury wypadła dziura, w popielniku nie znalazłeś jakiegoś fragmentu tego dekla? Mi śmiga to piąty rok, i palnik narazie jak nowy. Dziwne, obstawiałbym uszkodzenie mechaniczne przy montażu?
|
|||
|
||||
karoka65
|
Czyli powoii nowy niby zmodernizowany burek zaczyna pokazywać bolączki starego.
Trzeba zaopatrzyć sią też zatem w graty do nowego dodane 2022-02-08 17:22 leON22 napisał » 2022-02-06 22:01 Leon nie żebym Ci źle życzył ale one wszystkie wyglądają jak nówki aż kiedyś pewnego pięknego poranka..................
Nie chcę się chwalić, ale mój śmiga już 7 sezon i wygląda jak nówka |
|||
|
||||
gwarek
|
Leon nie żebym Ci źle życzył ale one wszystkie wyglądają jak nówki aż kiedyś pewnego pięknego poranka.................. Dodam że dodatkowo mroźnego pięknego poranka w niedzielę ... |
|||
|
||||
Lester
|
Wyrzuciłem szamotki jak radziliście, tylko dwa razy więcej mam popiołu już z połowy zbiornika. Praktycznie spiętrzył się pod retortę. Zdecydowanie lepiej wypalał się groszek wesoła z szamotkami, gdyż miałem jedna tylko kopiatą szufladę. Teraz popiół zatyka piec. Chyba muszę zmienić ustawienia spalania, tylko nie mam pojęcia jak?
Tutaj ustawienia mojego spalania. Proszę o radę? dodane 2022-02-26 17:57 Sterownik juz jest publiczny |
|||
|
||||
leON22
|
Jak dla mnie za dużo podajesz, a za słabo dmuchasz Do tego aktywne programatory dla temp.kotła i za zaworem 4D wg mnie za bardzo mieszają w instalacji Naprawiłeś palnik, czy "przypudrowałeś trupa"
|
|||
|
||||
Lester
|
Zamówiłem części i jadę na delikatnym grzaniu na starym palniku. Po sezonie zrobię remont. Jakie polecasz ustawienia dla groszku wesoła bez szamotek? Jest to groszek wysokokaloryczny i miałem odpowiednio ustawione do szamotek. Teraz jest kiepsko.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||