Forum eCoal.pl v3.5 Sklep PGG i dostępność opału Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona33 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Hajtaler
|
Do trzech dni księgowanie. Jutro na pewno dostanie maila. Nie jest też tak że od razu po 5 dniach anulują zamówienie. Ja specjalnie kiedyś nie opłaciłem zamówienia żeby sprawdzić kiedy anulują i po 3 tygodniach anulowali
|
|||
|
||||
deterek123
|
dzięki za info, a odbierał może ktoś luzem z Ziemowita - jest jedna kolejka dla wszystkich czy odbiór ze strony PGG jest osobno?
|
|||
|
||||
faco
|
Ja zapłaciłem Blikiem po godz 22 do 3 rana z PGG dostałem wszystko, nawet z kodem odbioru.
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
Kryzysu na rynku węgla można było uniknąć
"- Na dziś mamy zabezpieczone ponad 8 mln ton węgla. Jesteśmy po bezpiecznej stronie - napisała Anna Moskwa. Jak dodała, ma być zabezpieczona dystrybucja importowanego węgla po całym kraju, tak aby przed najbliższym sezonem grzewczym dotarł do wszystkich potrzebujących. Wyjaśniła, że importowany węgiel będzie pochodził z Kolumbii, Stanów Zjednoczonych, Australii, Republiki Południowej Afryki oraz Indonezji. Nie wszyscy podzielają ten optymizm. - W portach się z tej wypowiedzi śmieją, ponieważ porty nie mają takiej przepustowości, fizycznie jest niemożliwe, żeby ściągnąć i przeładować takie ilości węgla - ocenia rozmówca WNP.PL." |
|||
|
||||
Adam83
|
Witam Proszę o opinie czy ktoś przerabiał / kruszył już orzech 1 na ekogroszek ?? W desperacji udało mi się kupić tego 5 ton na tym PGG po nie wiem ilu próbach. JEDYNIE to było dostępne i teraz szukam opinii co do kruszenia. Czy bez przesiewu ślimak poradzi sobie z takim tematem ? Czu ktoś już próbował takiego rozwiązania ? |
|||
|
||||
RFAJ
|
Adam83 kiedyś kruszyłem deputatowy orzech Wesoła (50zł\t) i nie miałem żadnego problemu z spalaniem .
|
|||
|
||||
Adam83
|
A napisz proszę czy masz taką wiedzę, że faktycznie po skruszeniu z 5 ton uzyskuje się 4 tony groszku i 1 tonę miału ? Chodzi mi o to czy muszę płukać i przesiewać ten groszek, który powstaje w trakcie kruszenia czy zwyczajnie wszystko zwrokować wraz z tym, odpadem(miałem) i sypać do zasobnika ? Martwi mnie też wielkość tego orzecha 40-80mm :/ |
|||
|
||||
Pink01
|
MateoKoc napisał » 2022-06-07 10:43 Kryzysu na rynku węgla można było uniknąć "- Na dziś mamy zabezpieczone ponad 8 mln ton węgla. Jesteśmy po bezpiecznej stronie - napisała Anna Moskwa. Jak dodała, ma być zabezpieczona dystrybucja importowanego węgla po całym kraju, tak aby przed najbliższym sezonem grzewczym dotarł do wszystkich potrzebujących. Wyjaśniła, że importowany węgiel będzie pochodził z Kolumbii, Stanów Zjednoczonych, Australii, Republiki Południowej Afryki oraz Indonezji. Nie wszyscy podzielają ten optymizm. - W portach się z tej wypowiedzi śmieją, ponieważ porty nie mają takiej przepustowości, fizycznie jest niemożliwe, żeby ściągnąć i przeładować takie ilości węgla - ocenia rozmówca WNP.PL." Węgiel ARA kosztuje blisko 1500 zeta. I nadal ma przeszło 1000 kilometrów do Polski. I nadal jest to w większości miał dla energetyki. To po ile będzie w Polsce można sprzedać wysortowany z tego orzech czy ekogroszek żeby coś jeszcze na nim zarobić? |
|||
|
||||
RFAJ
|
Adam83 to nie wiedza ale praktyka osobista kilkuletnia .Na deputat był tylko orzech a potrzebowałem groszek ,więc wozak brał orzech z kopalni Wesoła i obok na składzie kruszył go na ,, groszek za 50zł\t i TYM paliłem w ,, fajkowcu jak leciało bez płukania i przesiewania , piec trawił od miału do groszku 32 mm więc problemu nie było.
|
|||
|
||||
Adam83
|
Spoko tylko czy piec "fajakowiec" co kolwiek to jest miał podajnik ślimakowy ? Chodzi o to czy nie będzie mi się zatykał przy powstałym miału z kruszenia
|
|||
|
||||
pawel1136
|
Jak się wam.udalo kupić eko na stronie pgge ?
|
|||
|
||||
berni641
|
Opłaciłem wczoraj rano (ten sam bank, Alior), dzisiaj parę chwil po 18-stej otrzymałem potwierdzenie "zaksięgowania", oraz siedmio-dniowy okres ustalenia odbioru, cennej kopaliny (~`860 PLN/t) xD
|
|||
|
||||
skresz
|
po kilkunastu próbach udało się obkupić całą rodzinkę wiec zwalniam serwery :p.
Dodam tylko że patologia nie dotyczy tylko węgla ale też drewna czy brykietu, za drewno do kominka wołają sobie 300-450zł za metr a brykiet to 1100-2100 za tonę. Mam nadwyżki 1 tonę Karlika i wrzuciłem ogłoszenie na grupie że wymiennie go na 7m3 brzozy układanej itp. pomijać komentarze dostałem kilka wiadomości na Priv że spokojnie mogą to kupią za 2300-2500zł bo im się to bardziej opłaca niż wymiana. |
|||
|
||||
ramzes28
|
https://www.pgg.pl/strefa-korporacyjna/aktualnosci/1039/PGG-blokuje-nieuczciwe-praktyki-e-sklep
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
||||
|
||||
berni641
|
Witam,
uff... 5 ton pieklorza w kotłowni, do zimy nie chcę już słyszeć o "wonglu" 🙄😉. Pamiętam dokładnie czasy peerelu, było łatwiej ... Pozdrawiam i życzę zapełnienia "czarnym złotem" składzików, wszystkim Forowiczom 👍😉 |
|||
|
||||
Moni93
|
cześć Wszystkim,
udało mi się kupić 2 x 2T ekogroszku w PGG w opcji z dostawą kurierem. To było pod koniec maja, wszystko opłacone, dokumenty przesłane do sklepu, status "w realizacji" i cisza.... Ile czekaliście na dostawę kurierem? To w ogóle działa? |
|||
|
||||
jarek900
|
Pieklorz wisi mi od 02.06, Karlika 750kg wysyłają w miarę sprawnie (zamówienie z wtorku 21.06 już wysłane), inne zamówienie sprzed jakoś tygodnia już przyjechało, Karlik 1000kg wisi niewysłane od dwóch tygodni).
Nie mam już gdzie tego cholerstwa składować. |
|||
|
||||
Moni93
|
Dzięki za info!
Ja faktycznie mam zamówione 4T Pieklorza (tylko to udało się upolować , więc może generalnie mają opóźnienia... |
|||
|
||||
marco755
|
Dzień dobry , odświeżam temat , widzę że co po nie którym udało się upolować taki czy inny wungiel z PGG .
Pytanko odnośnie opcji 5 ton luzem z własnym odbiorem - jak mniej więcej kształtują się stawki u przewoźników , ile biorą od kilometra czy jak ? , mieszkam na południu , dokładnie Bielsko-Biała , około 35 km od kopalni . |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona33 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||