Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Brak statystyk i wykresów Subskrybuj
2021-11-18 07:13
  przemekoep10kw Posts: 226 Ostrzeżenie: 0
Dlaczego od paru dni nie mam wykresów ani statystyk? 
2021-11-18 07:25
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
przemekoep10kw napisał » 2021-11-18 07:13
Dlaczego od paru dni nie mam wykresów ani statystyk? 

Problemy z synchronizacją danych. 
Sugerujemy przeniesienie sterownika na nową usługę. Wszystkie informacje na forum. 
Nie wymagana jest aktualizacja softu - można przenieść sterownik bez zmiany softu w sterowniku.
2021-11-18 07:56
  slawtaz Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
Ja mam podobnie i niestety wizja braku moich zdefiniowanych wykresów oraz brak możliwości ich zdefiniowania na nowo mnie niestety zniechęca do przejścia na nową usługę, bo i tak bym z nich nie korzystał, jakbym miał za każdym razem odklikiwać parametry, które mnie nie interesują i zaciemniają wykres. Druga sprawa to brak możliwości podglądu zakresu dat. 
Jeżeli coś w tej kwestii się zmieniło to mnie poprawcie, ale to wyczytałem w wątku dot. nowej usługi. Dziwię się, że te funkcję zostały pominięte w nowej wersji.
2021-11-18 08:23
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
slawtaz napisał » 2021-11-18 07:56
Ja mam podobnie i niestety wizja braku moich zdefiniowanych wykresów oraz brak możliwości ich zdefiniowania na nowo mnie niestety zniechęca do przejścia na nową usługę, bo i tak bym z nich nie korzystał, jakbym miał za każdym razem odklikiwać parametry, które mnie nie interesują i zaciemniają wykres. Druga sprawa to brak możliwości podglądu zakresu dat. 
Jeżeli coś w tej kwestii się zmieniło to mnie poprawcie, ale to wyczytałem w wątku dot. nowej usługi. Dziwię się, że te funkcję zostały pominięte w nowej wersji.

Funkcja dodawania swoich wykresów zostanie dodana.
2021-11-18 11:44
  krzych_boch-og20 Posts: 139 Ostrzeżenie: 0
Długo się ociągałem ale po ostatniej utracie statystyk i wykresów postanowiłem na przeniesienie. Wszystko trwało pare minut. Aplikacja w telefonie podobna ,wystarczy dostosowac kafelki pod siebie i korzystać. Jak na razie od wczoraj wszystko na bieżąco śmiga. Mały problem ze statystykami ale po interwencji Przemka już wszystko śmiga.
2021-11-18 16:28
  1234_centrum Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Od 15.11.2021 godz. 10, brak statystyk i wykresów. Proszę o pomoc Admina
2021-11-18 16:37
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
1234_centrum napisał » 2021-11-18 16:28
Od 15.11.2021 godz. 10, brak statystyk i wykresów. Proszę o pomoc Admina

Proszę przenieść sterownik na nową platformę, tam wszystko działa prawidłowo.


https://esterownik.pl/forum/posty,5659/migracja-na-nowa-usluge


2021-11-18 19:08
  1234_centrum Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Ok.Dziękuje za pomoc
2021-12-10 11:28
  marcolorz Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Hej, miałem podobne problemy, zmigrowałem sterownik na nową usługę, ale nadal brakuje danych od 26 listopada do 7 grudnia. Czekać na synchronizację czy dane przepadły?
2021-12-12 16:47
  michalwaclawek Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia.
Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany.
2021-12-13 07:28
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47
U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia.
Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany.

Sprawdź zasyp z 9 grudnia czy jest wybrane paliwo.
2021-12-13 07:44
  pitaszek Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47
U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia.
Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany.



W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika:
Może to jest problemem.
2021-12-14 18:48
  michalwaclawek Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
pitaszek napisał » 2021-12-13 07:44
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47
U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia.
Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany.



W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika:

Może to jest problemem.


Trafiony!
Dzięki za pomoc i przepraszam za zaśmiecanie pierdołami.

2021-12-15 15:46
  Andrzej62 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Jestem nowy ,brak statystyk mam eCoal /1.1.35.1. Piec OGNiwo
2021-12-15 15:55
  PrzemekP Posts: 1437 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Andrzej62 napisał » 2021-12-15 15:46
Jestem nowy ,brak statystyk mam eCoal /1.1.35.1. Piec OGNiwo

Polecam ten link

tldr: brakuje zakupu paliwa
Users on-line: as1978, Jan46, Kiler5, Lesiu10, michalcz, PaulinaM, piecleszczyny, Rapek