Forum  Nowa usługa  Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do WWW Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 5Next pageLast page
2021-11-30 18:08
  sq9tbu Posts: 1234 Ostrzeżenie: 0
Jeszcze w jakimś wątku pisałem żeby nie było tak że przeglądamy statystyki i za każdym razem musimy od klikiwać to co nas nie interesuje żeby nie zaciemniało obrazu.
Druga sprawa u mnie przy zakupie węgla nie mogę tam wejść i nic edytować ani ustawić żeby automatycznie z tego pobierało przy zasypie coś się chyba nie za importował poprawnie prosiłbym o naprawę. Nie da się nawet zmienić współczynnika wyliczonego.
2021-11-30 18:25
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sq9tbu napisał » 2021-11-30 18:08

Druga sprawa u mnie przy zakupie węgla nie mogę tam wejść i nic edytować ani ustawić żeby automatycznie z tego pobierało przy zasypie coś się chyba nie za importował poprawnie prosiłbym o naprawę. Nie da się nawet zmienić współczynnika wyliczonego.

Bez problemu mogę edytować Twoje wpisy. Zmieniłem właśnie współczynnik w ostatnim zakupie. 
2021-12-02 20:47
  piec1 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Nie wiem czy było już o tym, ale przydałaby sie z powrotem funkcja filtrowania zdarzeń przy pomocy własnych filtrów.
2021-12-02 21:02
  slawtaz Posts: 94 Ostrzeżenie: 0

Co prawda przestało to już działać na starej usłudze, ale czy możecie przywrócić strzałkę "w prawo", która pozwala przewijać wykres do przodu?
2021-12-02 21:05
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
slawtaz napisał » 2021-12-02 21:02

Co prawda przestało to już działać na starej usłudze, ale czy możecie przywrócić strzałkę "w prawo", która pozwala przewijać wykres do przodu?

Jutro się przyjrzę dlaczego się nie pojawia strzałka w prawo.
2021-12-02 21:23
  pitaszek Posts: 98 Ostrzeżenie: 0
slawtaz napisał » 2021-12-02 21:02

Co prawda przestało to już działać na starej usłudze, ale czy możecie przywrócić strzałkę "w prawo", która pozwala przewijać wykres do przodu?

Mam to samo, ale myślałem, że tak ma być... 
2021-12-02 21:29
  slawtaz Posts: 94 Ostrzeżenie: 0
Kiedyś za dobrych czasów był
2021-12-03 13:45
  OldShaterhan Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Strona pozwala do statystyk dodać w polach kosztowych wartości nienumeryczne (np. tekst), nie wiem na ile to póki co ma znaczenie, ale później pewnie może mieć.
2021-12-03 14:08
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
slawtaz napisał » 2021-12-02 21:02

Co prawda przestało to już działać na starej usłudze, ale czy możecie przywrócić strzałkę "w prawo", która pozwala przewijać wykres do przodu?

Strzałki powróciły
dodane 2021-12-03 14:08
OldShaterhan napisał » 2021-12-03 13:45
Strona pozwala do statystyk dodać w polach kosztowych wartości nienumeryczne (np. tekst), nie wiem na ile to póki co ma znaczenie, ale później pewnie może mieć.

Już taka opcja powinna być niedostępna.
2021-12-03 14:34
  OldShaterhan Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-03 14:08

Już taka opcja powinna być niedostępna.

Autofill jeszcze dopuszcza wartości tekstowe, ale ręcznie - się nie da. Dzięki!
2021-12-08 20:23
  sebikos Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
W starszej wersji dla jednego czujnika bezprzewodowego temp wew. można było sterować obiegiem CO1 oraz CO2 jednocześnie. 
Czy w nowej wersji na WWW w pokoje -> rozszerzenia można przypisać jeden czujnik tylko do jednego obiegu?
W takim przypadku mając jeden czujnik bezprz. temp. wew. nie mogę użyć programatora czasowego dla pompki CO2, bo wymagane jest przypisanie do tego obiegu czujnika temp.
Czy możliwe jest dodanie w Ustawienia ->  Obwody CO.. -> Typ obwodu opcji "Pompka CO+programator czasowy"?
Wówczas można ustawić działanie danej pompki nie zależnie od czujnika temperatury, tylko według wskazań zegara.   Czy muszę dokupić dodatkowy czujnik?

 
2021-12-09 16:47
  Tomisss Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają.
2021-12-09 20:26
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47
Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają.

Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone.
Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj
2021-12-09 23:09
  Tomisss Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-09 20:26
Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47
Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają.

Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone.
Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj



No i super nie można było tak od razu? Dziękuję wgram starsza wersję softu.
dodane 2021-12-09 23:09
Tomisss napisał » 2021-12-09 22:08
PrzemekP napisał » 2021-12-09 20:26
Tomisss napisał » 2021-12-09 16:47
Przed przejściem na "nową" usługę, do sterowania obwodem można było nawet dodać czujnik temp. w głowicy. Teraz trzeba przypisać czujniki pokojowe do obwodów ( pozbawiając się możliwości informacji o wilgotności w pomieszczeniach), a do sterowania siłownikami i pompą podłogówki dokupić dodatkowe po 140 zł szt. Celowe działanie? Jeżeli się mylę proszę o informację dlaczego poprzednia funkcjonalność została ograniczona. Pisałem już o tym problemie, ale moje posty są widać niewygodne i znikają.

Zaktualizowałeś soft w sterowniku do najnowszej wersji, w której była taka zmiana o której piszesz. Było wiele pytań o to i za każdym razem ktoś odpowiadał z czym to jest związane. W wątku o nowej usłudze również jest to zaznaczone.
Można było przejść na nową usługę NIE zmieniając softu w sterowniku. Można też przywrócić starszą wersje softu - do ściągnięcia chociażby tutaj



No i super nie można było tak od razu? Dziękuję wgram starsza wersję softu.



Starsza wersja softu z linku przywrócona, ale ustawienia dalej takie same. Można wybrać jedynie przewodowy cz.temp., termostat lub czujnik bezprzewodowy. Zmarnowana godzina. Czekam na kolejne "dobre rady" Jak Pan nie wierzy, można to sprawdzić chociażby tutajhttps://esterownik.pl/device/8547


Panowie, gorąca prośba w imieniu swoim jak i kilkunastu osób, które pisały o tym problemie, a ich posty zostały skasowane, przywróćcie tę funkcjonalność, która dawała możliwość wyboru dowolnego czujnika temperatury do sterowania obwodem. 
2021-12-10 07:22
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ? 
Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. 
2021-12-10 07:44
  Tomisss Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-10 07:22
Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ? 
Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. 



W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? 
2021-12-10 08:51
  sebikos Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-10 07:22
Tomisss na prawdę nie wiem już teraz o czym mówisz. Jakiej funkcjonalności szukasz ? 
Jeżeli chcesz przypisać więcej niż jeden czujnik z pokoju do danego obiegu możesz to zrobić. W każdym pokoju (nawet jeżeli jest tylko głowica) możesz zaznaczyć którym obwodem CO ma sterować. 



Na moje pytania i tak nie uzyskałem odpowiedzi, ale chyba rozumiem Tomisss, który chce powiedzieć, że obecnie jeden czujnik = jeden obieg, czyli jedna pompka obiegowa na jeden czujnik. Tomisss ma więcej czujników niż obiegów. 
A mam odwrotnie - mam jeden czujnik, którym chcę sterować dwa  obiegi, a obecnie tek nie można.
Co gorsze, jeśli ktoś z tym sterownikiem i softem nie ma czujnika temp. wew. nie może użyć programatora. Musi włączać i wyłączać pompki ręcznie lub zaakceptować pracę ciągłą.
Zwracam się z prośbą o dodanie w Ustawienia ->  Obwody CO.. -> Typ obwodu opcji "Pompka CO+programator czasowy", tak aby można było sterować czasem działania obiegów nie zależnie od czujnika temp. wew.
  

2021-12-10 10:49
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tomisss napisał » 2021-12-10 07:44

W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? 

Ale przecież masz w pokojach poustawiane że dany pokój (czy jest tam czujnik czy głowica) ma sterować obiegiem CO1. Po co w takim bądź razie chcesz mieć jeszcze jeden czujnik który będzie próbował sterować raz jeszcze ?
2021-12-10 16:13
  Tomisss Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-12-10 10:49
Tomisss napisał » 2021-12-10 07:44

W sekcji obwód co1/ typ regulatora pokojowego można było wybrać konkretny czujnik. Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeżeli w danym pomieszczeniu mam głowicę i czujnik temp. to jak mam ustawić z którego będzie odczytywana temperatura do sterowania obwodem co1? Kolejna kwestia, mam listwę grzewczą i która na podstawie czujników temp. steruje siłownikami i pracą pompy. Czy jeżeli usunę czujniki z pokojów i dodam je do rozszerzeń, dalej listwa będzie otrzymywała informacje o temp., czy czujniki temp. będą służyły tylko do sterowania obwodem co1? 

Ale przecież masz w pokojach poustawiane że dany pokój (czy jest tam czujnik czy głowica) ma sterować obiegiem CO1. Po co w takim bądź razie chcesz mieć jeszcze jeden czujnik który będzie próbował sterować raz jeszcze ?


Jakoś nie możemy się dogadać. Gdzie mam poustawiane, który czujnik ma sterować danym obwodem? Po wejściu w czujniki, bądź głowice nie ma możliwości wyboru, żeby konkretny czujnik sterował danym obwodem.
Jak wybrać głowice, czy czujnik radiowy?  W jaki sposób mam to ustawić, skoro w ustawieniach mam tylko wybór pomiędzy czujnikiem przewodowym, termostatem zew. A czujnikiem bezprzewodowym. Jak przypisać czujnik x z pomieszczenia x lub y ??? Wcześniej w rozwijanej liście była możliwość wyboru konkretnego czujnika!
2021-12-13 10:53
  OldShaterhan Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Przy próbie dodania powiadomień -> dodaj rekord i np. wpisaniu maila i potwierdzenia enterem wyrzuca błąd "Błąd systemu", wygląda na jakiś niezabezpieczony event.

GET na:

https://cs3.esterownik.pl/index.php?record_id=&type=mail&address=<zakodowany_e-mail>&lang=pl&timezone=Europe%2FBerlin
First pagePrevious page4 / 5Next pageLast page
Users on-line: bazyli, bono, Chudinii97, grakab, Gregorius, IoIo, Mateo139, ogniwo46, Pawelkon, pikpik, Piotrek, Raszczyk, ssiiwwyyy1992