Forum eCoal.pl v3.5 Awaria sterownika? Subskrybuj | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Witam
Chyba dopadła mnie awaria sterownika, co kilkadziesiąt sekund pyta przekaźnik, a na ekranie wyświetlacza pojawia się napis "brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem" Ktoś coś wie na ten temat?
|
|||
|
||||
karoka65
|
sformatuj kartę, wrzuć nowe oprogramowanie na nią i włóż do sterownika, powinno przestać "pstrykać" i ster powinien zaskoczyć
|
|||
|
||||
leON22
|
Piotr jak to pomoże, to stawiasz Wieśkowi flachę i ogóry z pod Jasnej Góry
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dzięki za info Karoka, spróbuję później dam znać czy pomogło
|
|||
|
||||
karoka65
|
Pisze o sterowniku 3,5 jak to nie pomoże to wyślij do serwisu płytę.
|
|||
|
||||
mamut
|
Potwierdzam, że u mnie 3,5 też tak szalał gdy padła karta.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zrobiłem format karty bez wyciągania z poziomu przeglądarki i jest OK.
KAROKA dziękuję ++++ |
|||
|
||||
konto usunięte
|
To teraz ino z dziubków se pić hehe. Fajnie, że dostałeś rozwiązanie (znane od wieków) "na już".
|
|||
|
||||
janklos12
|
Witam wie ktoś jaki jest przesyp batorego 10kw ? znajomemu kupiłem używanego miśka i wypadałoby coś wpisać do statystyk, pali ekomiałem Grenpal
|
|||
|
||||
mis_dj
|
Również miałem jakiś czas temu "brak komunikacji, sprawdź połączenie że sterownikiem". Piec działał w tym czasie prawidłowo i dane prawidłowo były dostępne on-line. Próbowałem formatować kartę, Nie pomagało. Okazało się, że połączenie kablem pomiędzy wyświetlaczem a sterownikiem zostało uszkodzone (samoczynnie). U mnie po rozebraniu wyświetlacza jeden z czterech przewodów wypadł z gniazda. Włożyłem i wszystko wróciło do normy. |
|||
|
||||
Djack
|
Cześć,
to może macie pomysł co się dzieje z moim sterownikiem. Dziś w okolicach 11 nastąpił samoczynny reset urządzenia. 22.09 taki sam reset zrobił się 3 razy po godzinie 21, w odstępach paro minutowych. 21.09 zaraz po napaleniu w piecu, też jest informacja o restarcie. Jakieś dziwne rzeczy dzieją mi się z wyświetlaczem OLED - jak używam + i - to gaśnie, i po jakimś czasie nieużywania znowu zaczyna świecić - czy restarty mogą być powodem jakiegoś w nim zwarcia ? |
|||