Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2021/22 r , czyli czym najlepiej palić i co polecacie ??? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gwarek
![]() |
||||
|
||||
vascode
![]() |
czy nowy bartex to coś jak varmo? ogólnie warto próbować to varmo? jak paliłem goldem to było ok, ale w tym roku wpierdoliłem się w inne węgle i żałuję... syf, popiół i ogólnie kicha, piec wariuje... na goldzie raz ustawiony i śmigało 4 sezony bez zarzutu link: https://www.bartex-wegiel.pl/produkt/ekogroszek-gold-blekitny-plus-kalorycznosc-27-29mjkg-1000-kg/ |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Witam. Jak zwykle brak najważniejszego parametru .... spiekalność. No i ta cena .... Pozdrawiam. |
|||
|
||||
Olek85
![]() |
Nie moge wstawić linku do YT, ktoś pomoże?
dodane 2021-12-30 23:05https://youtu.be/vvOCa3xaqgQ dodane 2021-12-30 23:06 dodane 2021-12-30 23:07https://youtu.be/vvOCa3xaqgQ dodane 2021-12-30 23:08moze być i tak - bartex silwer |
|||
|
||||
marena
![]() |
Na PGG pod osłoną nocy Sylwestrowej eko podrożał w PiSdu
![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Nie ma tragedii- raptem o 90 zł/t. ( O dziwo Greenpal pozostał w "starej" cenie. Niewidzialna ręka rynku najczęściej pod osłoną nocy działa
![]() Jeśli o mnie chodzi, to wolę zapłacić te 90 zł więcej i normalnie kupić, kiedy potrzebuję, niz ślęczęć przed wiecznie lagującą stroną PGG. |
|||
|
||||
marena
![]() |
[quote author="gmaj22" date="2022-01-01 12:44" niz ślęczęć przed wiecznie lagującą stroną PGG.[/quote
IMHO nic się nie zmieni 🤔 |
|||
|
||||
energotop
![]() |
Mnie i tak dziwi że tak późno podnieśli ceny. Wszystko co ruskie nie schodzi poniżej 1200zł.
|
|||
|
||||
marena
![]() |
energotop napisał » 2022-01-01 18:41 Wszystko co ruskie nie schodzi poniżej 1200zł. No niekoniecznie na mojej wsi z lokalnego składu,tzw gruby miał po 550zł tona z dowozem. |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
To może dasz jakiś kontakt na ten skład? Tak na marginesie wsypuję ostatnie kg swojego workowanego Karlika z 2020r. Szok ile w tym jest pyłu miałowego. Ale jak to fajnie idzie w podajniku i na palniku. Może pseudo miały eko są dobre? |
|||
|
||||
marena
![]() |
||||
|
||||
simko1
![]() |
Więc "nowy" greenpal już się pali. Spalony zasobnik i stwierdzam:
-popiół trochę drobniejszy niż ze starego greenpala, mniej i mniejsze "popcorny" -ilosc popiołu bez zmian -jest na pewno mocniejszy (przy niezmiennej pogodzie spalanie o około 10% mniejsze ) -syfu w kotle mniej więcej tyle samo (teraz byłem popatrzeć i może ciut więcej sadzy na ściankach) Dodam że ustawień nie zmieniałem. Porównywałem "nowego" do "starego" greenpala dlatego że od dawna paliłem tylko greenpalem i nawet jak nie było w sprzedazy to miałem zapas , który starczył akurat do momentu wystawienia na sprzedaż "nowego" greenpala. |
|||
|
||||
seep
![]() |
Witam Grupowiczów
Pytańko. Czy może kos próbował palic eko-miałem tz .odsiewka o granulowości 3-8mm na palniku BRUNER SM. Bo przy dzisiejszych cenach eko-groszku to można oszaleć po trochu |
|||
|
||||
marena
![]() |
seep napisał » 2022-01-06 21:39 Witam Czy może kos próbował palic eko-miałem tz .odsiewka o granulowości 3-8mm Witam,ja może nie tak że próbował ale sypię do bunkra ruski miał i jazda,zaznaczę że mieszam to z grochem z Wesołej w stosunku 70/30,ale sam miał też daje radę. dodane 2022-01-07 06:11 ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Potwierdzam, Burek przepali wszystko co się pali. Paliłem miałem, jedyny problem jak jest wilgotny to się zawiesza w zasobniku i trzeba go pogonić kijem, bo inaczej kocioł się wygasi z braku paliwa
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Ciekawe po ile będzie ta nowość z PGG - Karolinka?
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wkrótce się dowiemy 10go otwierają sklep
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
leON22 napisał » 2022-01-07 10:15 Paliłem miałem, jedyny problem jak jest wilgotny to się zawiesza w zasobniku Tak przy okazji polewacie czymś węgiel aby miał lepsze smarowanie ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Ja nie polewam
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
Wiadomo zawsze można do dzioba no ale to inna sprawa
![]() Ja do podajnika tak na oko 50-100ml oleju zużytego silnikowego ... zona mnie się pyta mamy jeszcze piec czy już go zepsułeś, bo po zamontowaniu go słyszałam, teraz nie ![]() ![]() Myślę ze to dobra rzecz, nie dość ze diabla nie słychać nic a nic , to i ochrona przed mokrym węglem ślimaka etc. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||