Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2021/22 r , czyli czym najlepiej palić i co polecacie ??? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gwarek
|
||||
|
||||
vascode
|
czy nowy bartex to coś jak varmo? ogólnie warto próbować to varmo? jak paliłem goldem to było ok, ale w tym roku wpierdoliłem się w inne węgle i żałuję... syf, popiół i ogólnie kicha, piec wariuje... na goldzie raz ustawiony i śmigało 4 sezony bez zarzutu link: https://www.bartex-wegiel.pl/produkt/ekogroszek-gold-blekitny-plus-kalorycznosc-27-29mjkg-1000-kg/ |
|||
|
||||
gwarek
|
Witam. Jak zwykle brak najważniejszego parametru .... spiekalność. No i ta cena .... Pozdrawiam. |
|||
|
||||
Olek85
|
Nie moge wstawić linku do YT, ktoś pomoże?
dodane 2021-12-30 23:05https://youtu.be/vvOCa3xaqgQ dodane 2021-12-30 23:06 dodane 2021-12-30 23:07https://youtu.be/vvOCa3xaqgQ dodane 2021-12-30 23:08moze być i tak - bartex silwer |
|||
|
||||
marena
|
Na PGG pod osłoną nocy Sylwestrowej eko podrożał w PiSdu
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Nie ma tragedii- raptem o 90 zł/t. ( O dziwo Greenpal pozostał w "starej" cenie. Niewidzialna ręka rynku najczęściej pod osłoną nocy działa
Jeśli o mnie chodzi, to wolę zapłacić te 90 zł więcej i normalnie kupić, kiedy potrzebuję, niz ślęczęć przed wiecznie lagującą stroną PGG. |
|||
|
||||
marena
|
[quote author="gmaj22" date="2022-01-01 12:44" niz ślęczęć przed wiecznie lagującą stroną PGG.[/quote
IMHO nic się nie zmieni 🤔 |
|||
|
||||
energotop
|
Mnie i tak dziwi że tak późno podnieśli ceny. Wszystko co ruskie nie schodzi poniżej 1200zł.
|
|||
|
||||
marena
|
energotop napisał » 2022-01-01 18:41 Wszystko co ruskie nie schodzi poniżej 1200zł. No niekoniecznie na mojej wsi z lokalnego składu,tzw gruby miał po 550zł tona z dowozem. |
|||
|
||||
rj1972
|
To może dasz jakiś kontakt na ten skład? Tak na marginesie wsypuję ostatnie kg swojego workowanego Karlika z 2020r. Szok ile w tym jest pyłu miałowego. Ale jak to fajnie idzie w podajniku i na palniku. Może pseudo miały eko są dobre? |
|||
|
||||
marena
|
||||
|
||||
simko1
|
Więc "nowy" greenpal już się pali. Spalony zasobnik i stwierdzam:
-popiół trochę drobniejszy niż ze starego greenpala, mniej i mniejsze "popcorny" -ilosc popiołu bez zmian -jest na pewno mocniejszy (przy niezmiennej pogodzie spalanie o około 10% mniejsze ) -syfu w kotle mniej więcej tyle samo (teraz byłem popatrzeć i może ciut więcej sadzy na ściankach) Dodam że ustawień nie zmieniałem. Porównywałem "nowego" do "starego" greenpala dlatego że od dawna paliłem tylko greenpalem i nawet jak nie było w sprzedazy to miałem zapas , który starczył akurat do momentu wystawienia na sprzedaż "nowego" greenpala. |
|||
|
||||
seep
|
Witam Grupowiczów
Pytańko. Czy może kos próbował palic eko-miałem tz .odsiewka o granulowości 3-8mm na palniku BRUNER SM. Bo przy dzisiejszych cenach eko-groszku to można oszaleć po trochu |
|||
|
||||
marena
|
seep napisał » 2022-01-06 21:39 Witam Czy może kos próbował palic eko-miałem tz .odsiewka o granulowości 3-8mm Witam,ja może nie tak że próbował ale sypię do bunkra ruski miał i jazda,zaznaczę że mieszam to z grochem z Wesołej w stosunku 70/30,ale sam miał też daje radę. dodane 2022-01-07 06:11 |
|||
|
||||
leON22
|
Potwierdzam, Burek przepali wszystko co się pali. Paliłem miałem, jedyny problem jak jest wilgotny to się zawiesza w zasobniku i trzeba go pogonić kijem, bo inaczej kocioł się wygasi z braku paliwa
|
|||
|
||||
budgie1
|
Ciekawe po ile będzie ta nowość z PGG - Karolinka?
|
|||
|
||||
leON22
|
Wkrótce się dowiemy 10go otwierają sklep
|
|||
|
||||
faco
|
leON22 napisał » 2022-01-07 10:15 Paliłem miałem, jedyny problem jak jest wilgotny to się zawiesza w zasobniku Tak przy okazji polewacie czymś węgiel aby miał lepsze smarowanie |
|||
|
||||
budgie1
|
Ja nie polewam
|
|||
|
||||
faco
|
Wiadomo zawsze można do dzioba no ale to inna sprawa
Ja do podajnika tak na oko 50-100ml oleju zużytego silnikowego ... zona mnie się pyta mamy jeszcze piec czy już go zepsułeś, bo po zamontowaniu go słyszałam, teraz nie Myślę ze to dobra rzecz, nie dość ze diabla nie słychać nic a nic , to i ochrona przed mokrym węglem ślimaka etc. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||