Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2021/22 r , czyli czym najlepiej palić i co polecacie ??? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Witam , z racji tego że kolejny sezon grzewczy wkrótce przed nami , proszę o podzielenie się swoimi opiniami i spostrzeżeniami na w/w temat Pewnie większość z Was powie , że wungiel jest bee i pora na zmianę sposobu ogrzewania ale póki co "kopcimy" dalej , jak długo się da , skoro nas jeszcze nie stać na nowe źródło ogrzewania Osobiście przeprosiłem Varmo Premium i ponownie nim palę , cena na pobliskim składzie 19.50 PLN , za worek 20kg ( 975pln /t ) , ale biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości , dla testów zamówiłem z PGG tonę Karlika ( z dostawą 940pln ) sam jestem ciekaw jak się pali
|
|||
|
||||
tomek2019
|
Ja w tym sezonie tak jak w dwóch poprzednich znowu domówiłem pieklorza tym razem workowanego. Zrzucanie do piwnicy o niebo lepsze niż luzem, 25 min i 3. 5 tony poukładane
|
|||
|
||||
pg57
|
Paliłem karlikiem i pieklorzem.Pieklorz w/g wykresów był lepszy. Miał wyższe temperatury spalin.
Workowany -karlik 870 Workowany- pieklorz 900 ceny na dzień 23/08/2021 powiat rybnicki |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
-adek
|
u mnie drugi sezon Bartex Silver spala się bezproblemowo, kupione 3 tony w kwietniu z dostawą po 899/T
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na początku roku kupiłem Karlika na próbę, nie leżał mi za bardzo. Wróciłem do Retopala, jest ciut inny niż rok temu, ale nadal OK.
|
|||
|
||||
luck
|
także kupiłem karlika z PGG, z tamtego roku jeszcze zostało ok 2tony Atexa ekosun
|
|||
|
||||
slawjar1
|
Varmo,Varmo już 3 sezon i jest ok. z malutkimi uwagami, ale w sumie bez znaczenia. Na lato miałem Golda 26 MJ ale się nie umywa. W piecu syf. Na sezon kupiłem 3200kg varmo i na pewno wystarczy. Nowym varmo palę od 2 tygodni co prawda na podtrzymaniu ale jest ok. Parametry nie zmienione. Piec po Goldzie zaraz odżył.
|
|||
|
||||
leON22
|
Potwierdzam , VP pod względem czystości spalania w/g mnie jest na pierwszym miejscu
|
|||
|
||||
zbigniewmarek
|
Witam ja pale drugi sezon mam kocioł ogniwo eko plus + 16 kw na 200 metrów pierwszy sezon paliłem tauron 4 tony 800 zł za tone teraz w drugim sezonie zakupiłem 1 tone bartex gold 1200 zł 1 tone kolombus 1600 zł 1 tone amsterdam 1300 zł ucze sie palić jak się nie poparze to się nie naucze
|
|||
|
||||
STARZEC
|
Witam. Ja na ten sezon ponownie zakupiłem Karlika 3t, oraz 1t Sambudrol ecodesign do testów na zimniejsze dni.
|
|||
|
||||
micpit
|
Jak z wilgotnością węgli z PGG?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jak zwykle, woda się nie leje, ale kurzyć się nie kurzy.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
micpit
|
Dzięki. Myślę kupić 2t Karlika i 2t Pieklorza, przy którym ostatnio najczęściej jest informacja "Chwilowy brak towaru"
|
|||
|
||||
zbigmaz01
|
leON22 napisał » 2021-08-27 17:43 Ostatnie 3 lata paliłem Karlikiem, byłem zadowolony. Jedno trzeba powiedzieć, ja przesypywałem do jutowych i wysychał przez lato. |
|||
|
||||
vascode
|
paliłem kilka sezonów bartexem goldem...ale cena w tym roku trochę mnie "zaskoczyła" chyba wrócę na topaz... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
na razie nabyłem dwie tony groszkomiału z pobliskiego składu.
Kosztowało to 600 PLN za tonę Niebawem się okaże czy będę sklinał na swoja oszczędność swoja droga cena węgla to jakaś porażka |
|||
|
||||
karoka65
|
pg57 napisał » 2021-08-23 20:40 Paliłem karlikiem i pieklorzem.Pieklorz w/g wykresów był lepszy. Miał wyższe temperatury spalin. Workowany -karlik 870 Workowany- pieklorz 900 ceny na dzień 23/08/2021 powiat rybnicki Widać taniość węgla, mówili chłopaki ze Śląska że na węglu śpią a wychodzi na to że już po tysiaczku będą płacić za tonę. |
|||
|
||||
Walter
|
karoka65 napisał » 2021-09-16 19:29 pg57 napisał » 2021-08-23 20:40 Paliłem karlikiem i pieklorzem.Pieklorz w/g wykresów był lepszy. Miał wyższe temperatury spalin. Workowany -karlik 870 Workowany- pieklorz 900 ceny na dzień 23/08/2021 powiat rybnicki Widać taniość węgla, mówili chłopaki ze Śląska że na węglu śpią a wychodzi na to że już po tysiaczku będą płacić za tonę. Cena węgla na kopalniach nie zmienia się conajmniej od 4lat, kupowałem na Wesołej luzem 630zł. W maju był po 537tona. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||